Smederevska Palanka - vesti

Grad Pirot dobija podršku za poboljšanje položaja romske populacije

Pirotske vesti četvrtak, 28. jun 2018.
Deset gradova i opština su dobile sveobuhvatni paket podrške za izradu i unapređenje strateških, finansijskih i institucionalnih mehanizama za sprovođenje mera inkluzije Roma i Romkinja, i to: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka, Aranđelovac, Bečej i Loznica.... »

Formirana Komisija za procenu i sanaciju štete

B92 sreda, 20. jun 2018.
B92: Formirana Komisija za procenu i sanaciju štete
Smederevo -- Vlada Srbije je formirala Komisiju za promociju i sanaciju štete nakon nevremena koje je bilo u proteklih desetak dana u Srbiji.
Trenutno se prikupljaju svi izveštaji na osnovu kojih će se reagovati, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Brnabić je, odgovarajući na pitanje novinara u Smederevu da li će se pomoći opštinama Smederevska Palanka i... »

Brnabić: Vlada Srbije procenjuje štetu od nevremena

Večernje novosti sreda, 20. jun 2018.
Vlada Srbije je formirala Komisiju za procenu i sanaciju štete nakon nevremena u Srbiji, izjavila je u Smederevu predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić
Vlada Srbije je formirala Komisiju za procenu i sanaciju štete nakon nevremena u Srbiji, izjavila je u Smederevu predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić. Na pitanje „Novosti“ o pomoći koja bi Vlada Srbije mogla da uputi... »

Stevan Vlajić: Voleo bih da se Beli pojavi na bilo kojoj blokadi

Danas nedelja, 17. jun 2018.
Učesnik protesta kod Mladenovca i kreator imidža Preletačevića Belog govori za Danas Blokada glavnog puta Kragujevac – Beograd, pristupnih pravaca i obilaznica kulminirala je u ponedeljak, budući da su ovom važnom saobraćajnicom sa glavnim gradom povezani Mladenovac, Sopot, Aranđelovac, Topola, Smederevska Palanka i Kragujevac.
Režimski mediji su želeli da demotivišu građane i odvrate ih od opravdanog protesta, ali oni koji su prisustvovali znaju kakvo je bilo brojčano stanje. Desetak šlepera, bageri, traktori, nekoliko desetina automobila i nebrojano... »

Grad veličine jajeta potpuno uništio neke parcele, vanredno u Plani, Palanci, selima oko Ljiga i Požege (FOTO)

Večernje novosti četvrtak, 14. jun 2018.
Stradali su usevi, a na pojedinim parcelama uništeno je sve. Tokom dana komisije će obići teren, a narednih dana znaće se kolika je šteta
SMEDEREVSKA PALANKA, VELIKA PLANA – Zbog velikog nevremena praćenog gradom na delovima teritorija opština Smederevska Palanka i Velika Plana sinoć je proglašena vanredna situacija. Vanredna situacija proglašena je u Grčcu,... »

Stoprocentna šteta u Lozoviku, Goloboku, Vlaškom Dolu…

Danas četvrtak, 14. jun 2018.
Veliko olujno nevreme, koje je juče zahvatilo mnoge delove Srbije, prouzrokovalo je ogromnu štetu na području opština Smederevska Palanka i Velika Plana, u Smederevu je šteta nešto manja, postradala su sela na obodu gradskog područja, ka pomenutim opštinama, prenosi Podunavlje.info.
Prema preliminarnoj proceni, u Palanci je znatna oštećenja na stambenim objektima prertprelo više od hiljadu domaćinstava, dok je šteta na polјoprivrednim kulturama u selima Vlaškom Dolu, Goloboku, Grčcu i Azanji – stoprocentna.... »

Vanredna situacija u više opština: Sela bez struje, preko 1.100 objekata oštećeno, šteta preko 20 miliona evra (foto)

Blic četvrtak, 14. jun 2018.
Katastrofalno nevreme pogodilo je u toku noći više mesta u Srbiji, a najgore su prošle opštine Smederevska Palanka i Topola, na čijim područjima je proglašena vanredna situacija. - Usled nevremena praćenog velikom količinom grada i kiše na celoj teritoriji opštine Topola zavedeno je vanredno... »

Smederevska palanka potpuno bela: Kiša, led i jak vetar za nekoliko minutra napravili haos (foto, video)

Blic sreda, 13. jun 2018.
Snažno nevreme sa gradom, praćeno jakim vetrom pogodilo je danas i Smedervsku Palanku koja je za samo nekoliko minuta pobelela od leda. Na društvenim mrežama pojavili su se video-snimci i fotografije na kojima se vidi olujni vetar koji nosi sve pred sobom i grad koji je uništio useve u okolini... »

RHMZ upozorava: Čuvajte se u Valjevu i s.Palanci

Mondo nedelja, 3. jun 2018.
U narednih sat vremena, do 15 časova, na širem području opština Valjevo i Smederevska Palanka, pašće jak pljusak, upozorava RHMZ.
Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Veoma razvijena oblačnost uslovljava jake pljuskove, grmljavinu i lokalnu pojavu sugradice i grada, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije. U hitnom upozorenju objavljenom na sajtu... »

Poslanik Dragomir J. Karić sa delegacijom mašinskih inženjera o situaciji u smederevskoj fabrici "GOŠA“

BK TV subota, 2. jun 2018.
Narodni poslanik Dragomir J. Karić je primio u Narodnoj skupštini Republike Srbije delegaciju Udruženja diplomiranih mašinskih inženjera Srbije. Delegaciju su činili eksperti za železničko mašinstvo: mr Luka Čupković, David Vojinović, Tomislav Krstić, Milutin Šćepanović, Zoran Ljubisavljević i... »

©2018 Netmark d.o.o.