Smederevska Palanka - vesti

Nastavlja se dodela novca bez kriterijuma: Pet opština dobilo 1,7 miliona evra

Insajder ponedeljak, 30. april 2018.
Vlada Srbije i u ovoj godini nastavlja sa praksom davanja novca iz budžetskih rezervi pojedinim opštinama, bez jasnih kriterijuma. Samo u poslednjih deset dana, pet opština je dobilo više od 1,7 miliona evra, dok se na spisku našla i Republika Srpska kojoj je sredinom aprila uplaćeno više od milion evra.
Kako se može videti u Službenom glasniku, Vlada Srbije je 19. aprila, iz budžetske rezerve Opštini Smederevska Palanka, za kako se navodi „izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta te opštine“, uplatila skoro 600... »

„Tope” se palanački dugovi

Politika ponedeljak, 23. april 2018.
Varošica na Jasenici bila je najzaduženija opština u Srbiji sa dugom od oko tri milijarde dinara, ili tri sopstvena budžeta, trenutno je opštinska kasa u minusu za 46,9 miliona dinara
Smederevska Palanka – Pred Privrednim sudom u Požarevcu, opština Smederevska Palanka i Inteza banka potpisali su poravnanje kojim se ovoj opštini otpisuje dug za kamatu u iznosu od 150 miliona dinara na ime kredita od 2,5 miliona... »

Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?

RTS sreda, 25. april 2018.
RTS: Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?
Račun Opštine Smederevska Palanka u blokadi je skoro deceniju. Dug u kasi bio je čak tri milijarde dinara, što čini tri godišnja budžeta. Do sada su obaveze smanjene na 46 miliona. Međutim, problem predstavlja i to što u javnom sektru - u 19 preduzeća koja opslužuju Opštinu - i dalje radi oko 700 ljudi.
Varoš nastala oko nekadašnjeg industrijskog giganta "Goše", dugi niz godina, zbog lošeg rukovodstva, bori se sa dugovanjima. Uzimali su je za primer kako ne treba raditi, međutim, u proteklih šest meseci, opština se oporavlja. Od... »

Težak udes: Mladić poginuo, četvoro povređenih

Večernje novosti subota, 21. april 2018.
Marko M.(26) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca
SMEDEREVO – U saobraćajnoj nesreći u selu Mihajlovac nadomak Smedereva u noći između petka i subote nastradao je dvadesetšestogodišnji mladić. Do udesa dva putnička vozila je došlo u subotu nešto oko 4 časa izjutra, na ulazu u... »

Mladić (25) na mestu ostao mrtav, četvoro povređenih kod Mihajlovca

Srbija danas subota, 21. april 2018.
Povređeni su prevezeni u bolnicu, Marku nije bilo spasa
Marko M.(25) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca. Povređene su četiri osobe u direktnom sudaru dva automobila, oba marke i model "Opel vektra". Foto: Srbija Danas Marko je vozio... »

Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona

B92 petak, 20. april 2018.
B92: Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona
Opština Smederevska Palanka spašena je od duga teškog 300 miliona dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare.
Privredni organ Smederevske Palanke i Banka Inteza su u privrednom sudu u Požarevcu potpisali poravnanje povodom kredita koji datira iz 2008. godine, a koji je potpisao tadašnji predsednik Opštine, navodno za sređivanje vodovodne... »

Smederevska palanka trpi zbog keninog ugovora: U ponedeljak radna akcija čišćenja grada

Srbija danas petak, 20. april 2018.
Veliki problem organizovano odnošenje kabastog smeća
Zbog lošeg ugovora koji je nekadašnje rukovodstvo opštine, na čelu sa DS i Radoslavom Milojičićem, napravilo sa niškom kompanijom „Por Verner Veber“, u Smederevskoj Palanci godinama nema organizovanog odnošenjem kabastog smeća, pa je sadašnje rukovodstvo opštine... »

Konstitutivna sednica palanačke skupštine 18. maja

Danas petak, 13. april 2018.
Predsednik Privremenog organa palanačke opštine, Nikola Vučen, zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Smederevska Palanka za 18. maj sa početkom u 10 sati, prenosi Podunavlje.info.
Na lokalnim izborima, održanim 25. marta, podsetimo, lista „Aleksandar Vučić–Zato što volim Smederevsku palanku–Srpska napredna stranka“ osvojila je 37 mandata, „Palanka u srcu–Dr Nikola Grujić–Radoslav Milojičić Kena“ – 5... »

Vremeplov: Rođen Stevan Teodorović

RTV petak, 13. april 2018.
RTV: Vremeplov: Rođen Stevan Teodorović
NOVI SAD - 1832 - Rođen je srpski slikar Stevan Teodorović, član Srpske kraljevske akademije. Slikarstvo je učio u Beču i Minhenu. Počeo je kao romantičar s lepim osećanjem za kolorit, a završio kao hladni akademičar. Izradio je oko 300 portreta savremenika, uključujući Kornelija Stankovića, Đuru Daničića, Vladana Đorđevića, kraljicu Nataliju. Radio je i ikonostase s kompozicijama vezanim za nacionalnu istoriju i tradiciju (Negotin i Smederevska Palanka).
Danas je petak 13. april, 103. dan 2018. Do kraja godine ima 262 dana. 1519 - Rođena je francuska kraljica italijanskog porekla Katarina Mediči, kćerka gospodara Firence Lorenca II Medičija, koja je posle smrti muža Anrija II od... »

Potukli se članovi i funkcioneri stranke Vuka Jeremića

Studio B utorak, 10. april 2018.
Članovi i funkcioneri stranke Vuka Jeremića potukli su se ispred ugostiteljskog objekta u Azanji gde su slavili prelazak cenzusa na poslednjim lokalnim izborima u opštini Smederevska Palanka.
U tuči je učestvovao Jeremićev šef izbornog štaba Igor Milenković, koji će se inače po krivičnoj prijavi Opštinskog javnog pravobranioca u Smederevskoj Palanci, uskoro naći pred Tužilaštvom za organizovani kriminal. Milenković,... »

Sastanak Merkelove i Putina

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Renault Megane Grand Coupe na testu "Novosti"

Auto blog  pre 5 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Rođen patrijarh German

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana

Danas je Preobraženje: Evo kakva su verovanja

Mondo  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.