Smederevska Palanka - vesti

Tragedija u mladenovcu: Mladić (19) se utopio u jezeru kad se prevrnuo kajak, čekaju se ronioci

Blic nedelja, 5. avgust 2018.
Devetnaestogodišnji Nemanja M. iz Kusatka (opština Smederevska Palanka) utopio se danas popodne u Markovačkom jezeru koje se nalazi na šest kilometara od centra Mladenovca. Do tragedije je, prema prvim informacijama, došlo oko 17 časova kada se prevrnuo kajak u kojem se pored nastradalog mladića... »

Vanredna situacija u Petrovcu na Mlavi

Danas utorak, 10. jul 2018.
Danas je proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u ponedeljak uveče i podsetilo da je ranije vanredna situacija proglašena na teritoriji Čačka i 11 opština.
Vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i Ivanjica, kao i na delu opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovca na Mlavi. Načelnik... »

Vanredna situacija zbog poplava i u Petrovcu na Mlavi

N1 Info ponedeljak, 9. jul 2018.
Vanredna situacija na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi proglašena je tokom dana, saopštio je večeras MUP i precizirao da je do sada vanredna situacija progašena na teritoriji jednog grada - Čačka i na područjima 11 opština.
Vanredna situacija proglašena je na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i Ivanjica, kao i na delu opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovca na Mlavi. Prema... »

Očekuje se potop u Srbiji: Moguć porast i Lepenice!

iKragujevac nedelja, 8. jul 2018.
U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ. Vanredna situacija trenutno je na snazi na... »

Marić: I dalje vanredno u 10 opština i gradu Čačku

Studio B nedelja, 8. jul 2018.
Usled vremenskih neprilika poslednjih dana i u skladu sa upozorenjima RHMZ za naredne, vanredna situacija i dalje je na snazi u 10 opština i gradu Čačku, izjavio je večeras pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP, Predrag Marić, i istakao da su svi timovi tog sektora i dalje na terenu.
Oni, kaže Marić, zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati. „Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10... »

Marić: Timovi Sektora za vanredne situacije na terenu pred najavljene nepogode

Novi magazin nedelja, 8. jul 2018.
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je danas povodom najave vremenskih nepogoda u Srbiji da su svi timovi njegovog sektora na terenu i da zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati.
On je naveo da je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje o vremenskim nepogodma koji se očekuju tokom noći i sutra. Podsetio je da je vanredna situacija na snazi na teritoriji garada Čačka i 10 opština: na celoj... »

Marić: I dalje vanredno u 10 opština i gradu Čačku

RTV nedelja, 8. jul 2018.
RTV: Marić: I dalje vanredno u 10 opština i gradu Čačku
ČAČAK, LJIG - Usled vremenskih neprilika poslednjih dana i u skladu sa upozorenjima RHMZ za naredne, vanredna situacija i dalje je na snazi u 10 opština i gradu Čačku, izjavio je pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP, Predrag Marić, i istakao da su svi timovi tog sektora i dalje na terenu.
Oni, kaže Marić, zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati. "Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10... »

Poplavljene kuće, popustile brane, blokirani putevi: Nevreme u Srbiji uzima maha, a kiša ne prestaje da pada (foto, video)

Blic subota, 7. jul 2018.
Vanredna situacija izazvana poplavama zbog obilnih kiša proglašena je na teritorijama opština devet opština, ali u ovom trenutku nema opasnosti po živote građana. U pomoć poplavlnenima uključili su se i pripadnici Vojske Srbije. Vanredna situacija na snazi je u opštinama Ivanjica i Aranđelovac, kao... »

Voda u kućama odsečenim od sveta: Ovako se meštani Kozelja, Aranđelovca i Čačka bore sa posledicama stihije

Blic subota, 7. jul 2018.
Vanredna situacija izazvana poplavama proglašena je na teritorijama opština Ivanjica i Aranđelovac, kao i na delu teritorije opština Čačak, Raška, Požega, Smederevska Palanka i Velika Plana, ali nema opasnosti po živote građana. Svi timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a su na terenu i u... »

Potpisan sporazum sa 10 opština u vezi sa inkluzijom Roma

RTV petak, 29. jun 2018.
RTV: Potpisan sporazum sa 10 opština u vezi sa inkluzijom Roma
BEOGRAD - Sporazuma u okviru programa IPA 2016 "Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma'', potpisan je danas i sprovodiće se u 10 novoizabranih opština: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka, Aranđelovac, Bečej i Loznica.
Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović izrazila je zadovoljstvo zbog početka sprovođenja komponente 1. ovog programa, ali i zbog izbora baš ovih jedinica lokalne... »

©2018 Netmark d.o.o.