Smederevska Palanka - vesti

Smederevsku Palanku čekaju privremene mere

Politika pre 1 sat
Smederevska Palanka – Smederevsku Palanku, sva je prilika, čekaju lokalni izbori. Kako je 14. oktobra istekao zakonski rok od tri meseca za održavanje sednice Skupštine opštine, očekuje se da palanački parlament bude raspušten. Sekretar Skupštine opštine Danilo Labus obavestio je u ponedeljak... »

Milojičić: Naprednjaci ne umeju da rukovode gradom

Danas pre 12 sati
Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, mogli bi danas da donesu odluku o uvođenju prinudne uprave u opštini Smederevska Palanka, rekli su Danasu izvori sa političke scene. Radoslav Milojičić, šef odborničke grupe DS u Smederevskoj Palanci, za Danas kaže da poziva... »

Pobratimili se opštinski odbori Pokreta snaga Srbije BK Smederevska Palanka i Palilula

BK TV pre 3 dana
Opštinski odbori Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić Smederevska Palanka i Palilula, potpisali su povelju o bratimljenju, a svečanost je upriličena u sedištu mesnog odbora PSS BK Višnjica. Povelju o bratimljenju potpisali su Jovica Romčević, predsednik OO Pokret SNAGA SRBIJE- BOGOLJUB KARIĆ... »

(Foto) GSP transformers: Kamuflažni autobus za Kusadak, pola gradski, pola Lasta?!

Kurir pre 6 dana
BEOGRAD - Autobus na liniji za Kusadak, selo nadomak Smederevske Palanke, izaziva čuđenje kud god da prođe! Pola Lasta, pola gradski, pravi je šampion kamuflaže pa se mnogi putnici zbune jer ne znaju ni koji je, ni kud vozi. Podsećanja radi, selo Kusadak je pre dve godine tražilo referendum za... »

Festival dečjeg dramskog stvaralaštva u Smederevskoj Palanci

RTS pre 10 dana
RTS: Festival dečjeg dramskog stvaralaštva u Smederevskoj Palanci
Predstavom "Baš-čelik" iz Malog Crnića, otvoren je 11. festival dečjeg dramskog stvaralaštva "Vragolsate pozorištarije" u Smederevskoj Palanci. Pred publikom ove godine je deset predstava iz zemlje i regiona, a festival realizuje Kulturni centar, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Smederevska Palanka.
Prvo su na scenu stupili glumci domaćini sa svojim drugarima iz drugih pozorišta i tako otvorili festival, a onda su pozornicu prepustili mladim carevićima, divu i pastiru iz Malog Crnića koji su oduševili publiku izvođenjem... »

2.000 Vakcina stiglo u smederevo: Počela vakcinacija protiv gripa

Kurir pre 15 dana
SMEDEREVO - U Smederevu je danas na dve lokacije počelo vakcinisanje protiv virusa gripa. Vakcinacija je počela od 7.30 i trajaće do 13 časova. Smederevo je dobilo 2.000 doza vakcine a imunizacija se vrši u Službi opšte medicine i u Higijensko-epidemiološkoj službi smederevskog Doma zdravlja. Za... »

Smederevska palanka: Sanacija spomenika izginulim borcima u ratovima od 1912. do 1918.

Blic pre 30 dana
Vrednost radova u okviru sanacije Spomenika Markovčanima, izginulim, umrlim i nestalim za oslobođenje i ujedinjenje u ratovima 1912-1918. godine je oko milion dinara.
Rok za završetak radova na sanaciji tog spomenika u Markovcu kod Velike Plane je 30 radnih dana od dana potpisivanja ugovora. Opština Velika Plana projekat realizuje sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i... »

"Goša" nakon štrajka: Biće još vagona i - miliona

RTV pre 31 dan
RTV: "Goša" nakon štrajka: Biće još vagona i - miliona
SMEDEREVSKA PALANKA - Nakon pet i po meseci štrajka, u "Goši" je počela prva radna nedelja. Radnici su se vratili u proizvodne pogone, pošto im je na račune uplaćen prvi iznos od 30 hiljada dinara. Ugovaraju se poslovi koji su značajni za opstanak fabrike, a jedan od najvažnijih je postizanje dogovara o prodaji vagona iranskim železnicama.
Proizvodnja vagona se u fabričkim pogonima Goše nakon više od pet meseci štrajka zaposlenih nastavila pa se već pripremaju dva putnička CET vagona za železnicu Srbije. Radnici se nadaju da će početak proizvodnje doneti, pored... »

Goša ponovo radi

RTV pre 34 dana
RTV: Goša ponovo radi
SMEDEREVSKA PALANKA - Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke jutros su obnovili proizvodnju, koja je zbog štrajka bila u prekidu skoro pola godine.
Pedsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić izjavio je FoNetu da su svi radnici od jutros na svojim radnim mestima i da se proizvodnja odvija bez ikakvih problema. Posla ima dovoljno, a trenutno radimo na finalizaciji dva vagona... »

Radnici Goše prekidaju štrajk u ponedeljak

RTV pre 35 dana
RTV: Radnici Goše prekidaju štrajk u ponedeljak
SMEDEREVSKA PALANKA - Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke odlučili su da prekinu petomesečni štrajk, jer su postigli dogovor sa kupcima za koje će raditi u narednom periodu, a prvi radni dan biće u ponedeljak, kada svi radnici dobiju novac, prenosi RTS.
Postignut je dogovor o isplati prve tranše za zaposlene u visini od 30.000 dinara. Sa rukovodstvom fabrike dogovoreno je da se od prodaje postolja za vagone i plavih putničkih vagona namire sva potraživanja poslodavca prema... »

©2017 Netmark d.o.o.