Smederevska Palanka - vesti

Nikola Vučen izabran za predsednika Opštine Smederevska Palanka

Danas pre 8 dana
Odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka sastali su se danas po prvi put u novom sazivu, na konstitutivnoj sednici, nakon što su ovde održani lokalni izbori 25. marta.
Za predsednika palanačke Opštine izabran je Nikola Vučen (SNS), dosadašnji prvi čovek Privremenog organa, koji je Palankom upravljao od uvođenja privremenih mera. Njegov zamenk je Ivan Gaji, prenosi Podunavlje.info. Vučenovom... »

Smederevska Palanka napokon dobila predsednika opštine: Izabran Nikola Vučen iz SNS

Srbija danas pre 8 dana
Šef odborničke grupe SNS biće Rodoljub Stanimirović, a njegov zamenik Branko Stupić
Posle godinu dana privremenih mera Smederevska Palanka je dobila predsednika opštine. Na danas održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine na tu funkciju izabran je Nikola Vučen iz SNS, koji se nalazio na čelu Privremenog... »

Ponovo svađe demokrata: Pajtić pozvao na pobunu u DS, Kena mu poručio da je nevaspitan

Kurir pre 10 dana
Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS, pozvao je demokrate, u otvorenom pismu na Fejsbuku, na pobunu. On je, komentarišući predstojeće izbore u stranci, naveo da je loše što se odustalo od neposrednih izbora i vratilo na stari sistem - da delegati biraju rukovodstvo stranke, a da je kriterijum za... »

Pajtić: Pobunite se članovi DS

Danas pre 10 dana
Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić objavio je danas na svom fejsbuk nalogu poziv kolegama iz DS, u tekstu naslovljenom “ U susret stranačkim izborima“, da odlože stranačku skupštinu, na kojoj će glasati delegati, i organizuju neposredne izbore za rukovodstvo stranke.
„Dragi prijatelji – i 2016. godine smo organizovali stranačke izbore. Prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu“, podsetio je... »

EU PRO javni pozivi za unapređenje infrastrukture

Danas pre 11 dana
Razvojni program EU PRO održaće danas, u smederevskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, informativnu sesiju o četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.
Evropska unija za to je izdvojila deset miliona evra. Cilj ove sesije je da se predstavnici lokalnih samouprava iz Podunavskog i Braničevskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata, prenosi... »

Legao na šine, pregazio ga voz

RTV pre 19 dana
RTV: Legao na šine, pregazio ga voz
SMEDEREVSKA PALANKA - Muškarac star 72 godine izvršio je samoubistvo u Smederevskoj Palanci legavši na železničke šine u trenutku kada je nailazio voz.
Tragedija se dogodila jutros oko 4,30 časova, a putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Stalać- Beograd, usmrtio ga je na mestu. Železnički saobraćaj bio je u prekidu do 6 i 15... »

Nastavlja se dodela novca bez kriterijuma: Pet opština dobilo 1,7 miliona evra

Insajder pre 26 dana
Vlada Srbije i u ovoj godini nastavlja sa praksom davanja novca iz budžetskih rezervi pojedinim opštinama, bez jasnih kriterijuma. Samo u poslednjih deset dana, pet opština je dobilo više od 1,7 miliona evra, dok se na spisku našla i Republika Srpska kojoj je sredinom aprila uplaćeno više od milion evra.
Kako se može videti u Službenom glasniku, Vlada Srbije je 19. aprila, iz budžetske rezerve Opštini Smederevska Palanka, za kako se navodi „izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta te opštine“, uplatila skoro 600... »

„Tope” se palanački dugovi

Politika pre 29 dana
Varošica na Jasenici bila je najzaduženija opština u Srbiji sa dugom od oko tri milijarde dinara, ili tri sopstvena budžeta, trenutno je opštinska kasa u minusu za 46,9 miliona dinara
Smederevska Palanka – Pred Privrednim sudom u Požarevcu, opština Smederevska Palanka i Inteza banka potpisali su poravnanje kojim se ovoj opštini otpisuje dug za kamatu u iznosu od 150 miliona dinara na ime kredita od 2,5 miliona... »

Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?

RTS pre 31 dan
RTS: Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?
Račun Opštine Smederevska Palanka u blokadi je skoro deceniju. Dug u kasi bio je čak tri milijarde dinara, što čini tri godišnja budžeta. Do sada su obaveze smanjene na 46 miliona. Međutim, problem predstavlja i to što u javnom sektru - u 19 preduzeća koja opslužuju Opštinu - i dalje radi oko 700 ljudi.
Varoš nastala oko nekadašnjeg industrijskog giganta "Goše", dugi niz godina, zbog lošeg rukovodstva, bori se sa dugovanjima. Uzimali su je za primer kako ne treba raditi, međutim, u proteklih šest meseci, opština se oporavlja. Od... »

Težak udes: Mladić poginuo, četvoro povređenih

Večernje novosti pre 35 dana
Marko M.(26) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca
SMEDEREVO – U saobraćajnoj nesreći u selu Mihajlovac nadomak Smedereva u noći između petka i subote nastradao je dvadesetšestogodišnji mladić. Do udesa dva putnička vozila je došlo u subotu nešto oko 4 časa izjutra, na ulazu u... »

Zidan: Drago mi je što sam deo istorije Reala

Beta  pre 8 sati  još 7 povezanih

Trump: Razgovori u vezi sa samitom 12. juna idu veoma, veoma dobro

Glas Amerike  pre 3 sata  još 1 povezana

Policija slavi svoj dan

RTS  pre 36 minuta  još 1 povezana

Klop: Salah neizvestan za Svetsko prvenstvo

Beta  pre 8 sati  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.