Smederevska Palanka - vesti

Težak udes: Mladić poginuo, četvoro povređenih

Večernje novosti subota, 21. april 2018.
Marko M.(26) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca
SMEDEREVO – U saobraćajnoj nesreći u selu Mihajlovac nadomak Smedereva u noći između petka i subote nastradao je dvadesetšestogodišnji mladić. Do udesa dva putnička vozila je došlo u subotu nešto oko 4 časa izjutra, na ulazu u... »

Mladić (25) na mestu ostao mrtav, četvoro povređenih kod Mihajlovca

Srbija danas subota, 21. april 2018.
Povređeni su prevezeni u bolnicu, Marku nije bilo spasa
Marko M.(25) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca. Povređene su četiri osobe u direktnom sudaru dva automobila, oba marke i model "Opel vektra". Foto: Srbija Danas Marko je vozio... »

Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona

B92 petak, 20. april 2018.
B92: Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona
Opština Smederevska Palanka spašena je od duga teškog 300 miliona dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare.
Privredni organ Smederevske Palanke i Banka Inteza su u privrednom sudu u Požarevcu potpisali poravnanje povodom kredita koji datira iz 2008. godine, a koji je potpisao tadašnji predsednik Opštine, navodno za sređivanje vodovodne... »

Smederevska palanka trpi zbog keninog ugovora: U ponedeljak radna akcija čišćenja grada

Srbija danas petak, 20. april 2018.
Veliki problem organizovano odnošenje kabastog smeća
Zbog lošeg ugovora koji je nekadašnje rukovodstvo opštine, na čelu sa DS i Radoslavom Milojičićem, napravilo sa niškom kompanijom „Por Verner Veber“, u Smederevskoj Palanci godinama nema organizovanog odnošenjem kabastog smeća, pa je sadašnje rukovodstvo opštine... »

Konstitutivna sednica palanačke skupštine 18. maja

Danas petak, 13. april 2018.
Predsednik Privremenog organa palanačke opštine, Nikola Vučen, zakazao je konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Smederevska Palanka za 18. maj sa početkom u 10 sati, prenosi Podunavlje.info.
Na lokalnim izborima, održanim 25. marta, podsetimo, lista „Aleksandar Vučić–Zato što volim Smederevsku palanku–Srpska napredna stranka“ osvojila je 37 mandata, „Palanka u srcu–Dr Nikola Grujić–Radoslav Milojičić Kena“ – 5... »

Vremeplov: Rođen Stevan Teodorović

RTV petak, 13. april 2018.
RTV: Vremeplov: Rođen Stevan Teodorović
NOVI SAD - 1832 - Rođen je srpski slikar Stevan Teodorović, član Srpske kraljevske akademije. Slikarstvo je učio u Beču i Minhenu. Počeo je kao romantičar s lepim osećanjem za kolorit, a završio kao hladni akademičar. Izradio je oko 300 portreta savremenika, uključujući Kornelija Stankovića, Đuru Daničića, Vladana Đorđevića, kraljicu Nataliju. Radio je i ikonostase s kompozicijama vezanim za nacionalnu istoriju i tradiciju (Negotin i Smederevska Palanka).
Danas je petak 13. april, 103. dan 2018. Do kraja godine ima 262 dana. 1519 - Rođena je francuska kraljica italijanskog porekla Katarina Mediči, kćerka gospodara Firence Lorenca II Medičija, koja je posle smrti muža Anrija II od... »

Najstarija palanačka škola na mapi Evrope

Politika ponedeljak, 9. april 2018.
Smederevska Palanka – Da i u malim sredinama, poput Smederevske Palanke, postoje institucije koje u mnogo čemu mogu poslužiti za primer, dokaz je Osnovna škola „Olga Milošević” iz varošice na Jasenici. Ovu najstariju obrazovnu ustanovu u Palanci, s područnim školama u Pridvoricama i Vodicama, danas... »

Masovna tuče pristalica Vuka Jeremića u Azanji: Slavili prelazak cenzusa pa se međusobno potukli! (video)

Srbija danas utorak, 10. april 2018.
Sinoć je u seoskoj kafani u Azanji, koja je vlasništvo funkcionera Narodne stranke Dragana Minića, zvanog Đavo, došlo do tuče, u kojoj su se međusobno sukobile pristalice Vuka Jeremića.
Kako piše portal EPodunavlje, narodnjaci su se okupili da bi proslavili to što su na izborima za Skupštinu opštine Smederevska Palanka uspeli da pređu izborni cenzus, međutim posle nekog vremena slavlje se neplanirano izrodilo u... »

Potukli se članovi i funkcioneri stranke Vuka Jeremića

Studio B utorak, 10. april 2018.
Članovi i funkcioneri stranke Vuka Jeremića potukli su se ispred ugostiteljskog objekta u Azanji gde su slavili prelazak cenzusa na poslednjim lokalnim izborima u opštini Smederevska Palanka.
U tuči je učestvovao Jeremićev šef izbornog štaba Igor Milenković, koji će se inače po krivičnoj prijavi Opštinskog javnog pravobranioca u Smederevskoj Palanci, uskoro naći pred Tužilaštvom za organizovani kriminal. Milenković,... »

Manjak termina u 21 zdravstvenoj ustanovi

Dnevnik sreda, 4. april 2018.
Ministarstvo zdravlja objavilo je spisak ustanova koje nemaju dovoljan broj termina za april 2018.
To su Dom zdravlja „Milorad Mika Pavlović” Inđija, Dom zdravlja Obrenovac, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine Novi Sad, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Novi Beograd, Opšta bolnica... »

©2018 Netmark d.o.o.