Smederevska Palanka - vesti

Pajtić: Pobunite se članovi DS

Danas pre 34 dana
Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić objavio je danas na svom fejsbuk nalogu poziv kolegama iz DS, u tekstu naslovljenom “ U susret stranačkim izborima“, da odlože stranačku skupštinu, na kojoj će glasati delegati, i organizuju neposredne izbore za rukovodstvo stranke.
„Dragi prijatelji – i 2016. godine smo organizovali stranačke izbore. Prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu“, podsetio je... »

EU PRO javni pozivi za unapređenje infrastrukture

Danas pre 35 dana
Razvojni program EU PRO održaće danas, u smederevskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, informativnu sesiju o četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.
Evropska unija za to je izdvojila deset miliona evra. Cilj ove sesije je da se predstavnici lokalnih samouprava iz Podunavskog i Braničevskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata, prenosi... »

Legao na šine, pregazio ga voz

RTV pre 43 dana
RTV: Legao na šine, pregazio ga voz
SMEDEREVSKA PALANKA - Muškarac star 72 godine izvršio je samoubistvo u Smederevskoj Palanci legavši na železničke šine u trenutku kada je nailazio voz.
Tragedija se dogodila jutros oko 4,30 časova, a putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Stalać- Beograd, usmrtio ga je na mestu. Železnički saobraćaj bio je u prekidu do 6 i 15... »

Nastavlja se dodela novca bez kriterijuma: Pet opština dobilo 1,7 miliona evra

Insajder pre 50 dana
Vlada Srbije i u ovoj godini nastavlja sa praksom davanja novca iz budžetskih rezervi pojedinim opštinama, bez jasnih kriterijuma. Samo u poslednjih deset dana, pet opština je dobilo više od 1,7 miliona evra, dok se na spisku našla i Republika Srpska kojoj je sredinom aprila uplaćeno više od milion evra.
Kako se može videti u Službenom glasniku, Vlada Srbije je 19. aprila, iz budžetske rezerve Opštini Smederevska Palanka, za kako se navodi „izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta te opštine“, uplatila skoro 600... »

„Tope” se palanački dugovi

Politika pre 53 dana
Varošica na Jasenici bila je najzaduženija opština u Srbiji sa dugom od oko tri milijarde dinara, ili tri sopstvena budžeta, trenutno je opštinska kasa u minusu za 46,9 miliona dinara
Smederevska Palanka – Pred Privrednim sudom u Požarevcu, opština Smederevska Palanka i Inteza banka potpisali su poravnanje kojim se ovoj opštini otpisuje dug za kamatu u iznosu od 150 miliona dinara na ime kredita od 2,5 miliona... »

Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?

RTS pre 55 dana
RTS: Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?
Račun Opštine Smederevska Palanka u blokadi je skoro deceniju. Dug u kasi bio je čak tri milijarde dinara, što čini tri godišnja budžeta. Do sada su obaveze smanjene na 46 miliona. Međutim, problem predstavlja i to što u javnom sektru - u 19 preduzeća koja opslužuju Opštinu - i dalje radi oko 700 ljudi.
Varoš nastala oko nekadašnjeg industrijskog giganta "Goše", dugi niz godina, zbog lošeg rukovodstva, bori se sa dugovanjima. Uzimali su je za primer kako ne treba raditi, međutim, u proteklih šest meseci, opština se oporavlja. Od... »

Težak udes: Mladić poginuo, četvoro povređenih

Večernje novosti pre 59 dana
Marko M.(26) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca
SMEDEREVO – U saobraćajnoj nesreći u selu Mihajlovac nadomak Smedereva u noći između petka i subote nastradao je dvadesetšestogodišnji mladić. Do udesa dva putnička vozila je došlo u subotu nešto oko 4 časa izjutra, na ulazu u... »

Mladić (25) na mestu ostao mrtav, četvoro povređenih kod Mihajlovca

Srbija danas pre 59 dana
Povređeni su prevezeni u bolnicu, Marku nije bilo spasa
Marko M.(25) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko četiri sata na putu Smederevo - Smederevska Palanka u blizini Mihajlovca. Povređene su četiri osobe u direktnom sudaru dva automobila, oba marke i model "Opel vektra". Foto: Srbija Danas Marko je vozio... »

Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona

B92 petak, 20. april 2018.
B92: Uspelo im: Opština se spasila duga teškog 300 miliona
Opština Smederevska Palanka spašena je od duga teškog 300 miliona dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare.
Privredni organ Smederevske Palanke i Banka Inteza su u privrednom sudu u Požarevcu potpisali poravnanje povodom kredita koji datira iz 2008. godine, a koji je potpisao tadašnji predsednik Opštine, navodno za sređivanje vodovodne... »

Smederevska palanka trpi zbog keninog ugovora: U ponedeljak radna akcija čišćenja grada

Srbija danas petak, 20. april 2018.
Veliki problem organizovano odnošenje kabastog smeća
Zbog lošeg ugovora koji je nekadašnje rukovodstvo opštine, na čelu sa DS i Radoslavom Milojičićem, napravilo sa niškom kompanijom „Por Verner Veber“, u Smederevskoj Palanci godinama nema organizovanog odnošenjem kabastog smeća, pa je sadašnje rukovodstvo opštine... »

DSS: Izjava Brnabićke skandalozna

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Tači sa ambasadorima Kvinte o dijalogu sa Srbijom

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

NIS ponovo proglašen za energetski superbrend Srbije

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Izraelski dron oboren u Siriji

Blic  pre 3 sata  još 1 povezana

U turskim napadima na baze PKK ubijeno 26 ljudi

Blic  pre 1 sat  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.