Sudan

Tragična sudbina fotografa koji je na upečatljiv način prikazao glad u Sudanu

City magazine pre 13 sati
Nekoliko fotografa poslato je u Sudan 1993. godine pošto su humanitarne organizacije želele da skrenu pažnju na glad u ovoj afričkoj zemlji. Najpoznatiju fotografiju napravio je Kevin Karter, koji je sebi oduzeo život ubrzo nakon osvajanja Pulicerove… »

Ovo se nije desilo u poslednjih 1.500 godina! Novi papa bi mogao da bude neko koga svet nije očekivao, promeniće sve!

Mondo pre 4 dana
Postoje sve jače glasine o tome da bi papa Franja mogao da se povuče sa čela katoličke crkve. Postoje sve jače glasine o tome da bi papa Franja mogao da se povuče sa čela katoličke crkve. Dok i dalje kruže glasine da bi papa Franja uskoro mogao… »

U sukobima u Darfuru u Sudanu više od 100 ubijenih

Glas Amerike pre 15 dana
Kartum, Sudan — U sukobima u Darfuru u Sudanu između arapskih i nearapskih grupa poginulo je više od 100 ljudi, što je povećalo broj žrtava na stotine u regionu tokom poslednjih meseci. Najnovije borbe izbile su prošle nedelje između arapskih… »

Zvaničnik UN osudio nastavak gušenja sudanskih demonstracija protiv vlasti

N1 Info pre 25 dana
Zvaničnik UN za ljudska prava u Sudanu Adama Dieng osudio je nastavak nasilnog gušenja prodemokratskih protesta u Sudanu, kojima demonstranti iznose nezadovljstvo zvaničnicima koji su na vlast došli vojnim udarom pre više od šest meseci. Deing je… »

Zvaničnica UN osudila nastavak gušenja protesta u Sudanu

Slobodna Evropa pre 25 dana
Zvaničnica Ujedninjenih nacija (UN) za ljudska prava u Sudanu Adama Dieng osudila je nastavak nasilnog gušenja prodemokratskih protesta u Sudanu, kojima demonstranti iznose nezadovljstvo zvaničnicima koji su na vlast došli vojnim udarom pre više od… »

Zvanični UN-a osudili nastavak gušenja sudanskih demonstranstracija protiv vlasti

Novi magazin pre 25 dana
Zvaničnica UN za ljudska prava u Sudanu Adama Dieng osudila je danas nastavak nasilnog gušenja prodemokratskih protesta u Sudanu, kojima demonstranti iznose nezadovljstvo zvaničnicima koji su na vlast došli vojnim udarom pre više od šest meseci… »

Posle sedam meseci ukinuto vanredno stranje u Sudanu, predloženo puštanje na slobodu pritvorenika

Euronews pre 30 dana
Sudanski general Abdel Fatah al Burhan izdao je danas dekret o ukidanju vanrednog stanja koje je uveo nakon što je preuzeo kontrolu nad tom zemljom vojnim udarom 25. oktobra prošle godine. Prelazni suvereni savet je u saopštenju naveo da je odluka… »

Sudan ukinuo vanredno stanje uvedeno posle državnog udara

Slobodna Evropa pre 30 dana
Glavnokomandujući sudanske vojske Abdel Fatah al-Burhan (Fattah al-Burhan) ukinuo je u nedelju, 29. maja vanredno stanje u Sudanu, uvedeno od prošlogodišnjeg vojnog udara, saopštio je vladajući suvereni savet, prenosi AFP. Burhan je "izdao dekret… »

Uprkos bolovima u kolenima, papa Franja kreće na naporan put u dve afričke zemlje

Telegraf 28.05.2022
Poseta uključuje hiljade kilometara putovanja, pet letova i najmanje 10-ak govora. Papa Franja će u julu krenuti na naporan put u dve afričke zemlje uprkos problemima sa kolenima koji su ga primorali da koristi štap i invalidska kolica poslednjih… »

Ni loše zdravstveno stanje ga neće zaustaviti: Papa Franja odlazi na daleki put u dve zemlje

Srbija danas 28.05.2022
Putovanje zakazano za jul mesec. Papa Franja će u julu krenuti na naporan put u dve afričke zemlje uprkos problemima sa kolenima koji su ga primorali da koristi štap i invalidska kolica poslednjih nedelja. Vatikan je danas objavio kompletan program za… »

Vesti dana »