Turska - vesti

Petogodišnjica pripajanja Krima Rusiji: Istina i glasine

Sputnik pre 2 dana
Pre pet godina, 16. marta, održan je referendum na Krimu, a 96,7 odsto stanovništva poluostrva glasalo je za povratak u sastav Rusije. Povodom godišnjice, Generalni konzulat Rusije u Istanbulu pripremio je detaljan izveštaj o životu na poluostrvu, sa akcentom na status krimskih Tatara, razvoj infrastrukture, ekonomije i turizma na Krimu.
Predsednik Federacije krimsko-tatarskih kulturnih zajednica Turske, predsednik Fonda razvoja Krima Unver Selj, za Sputnjik je komentarisao informacije predstavljene u izveštaju, a takođe je govorio o informativnom ratu koji... »

Bije žene i decu, a građani oduševljeni! (foto, video)

Alo pre 2 dana
Alo: Bije žene i decu, a građani oduševljeni! (foto, video)
Helskinški sud nije oduševljen
Samoprozvani lovac na migrante Dinko Valev organizovao je čitave bande osvetnika koje patroliraju i bukvalno love ilegalne migrante po Bugarskoj, a to naziva - sportom. Dinko Valev (29) je nabavio i dva oklopna vozila da bi mogao da patrolira kroz nedostupnu okolinu... »

Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na SP

Dnevnik pre 2 dana
ŠENŽEN: Košarkaška reprezentacija Srbije igraće s Italijom, Filipinima i Angolom u D grupi na Svetskom prvenstvu u Kini, odlučeno je danas žrebom u Šenženu.
Sve utakmice u D grupi igraće se u gradu Fošanu, a dve najbolje selekcije obezbediće prolaz dalje. Parove je izvlačio legendarni američki košarkaš Kobi Brajant. Svi parovi: Grupa A (Peking): Obala Slonovače, Poljska, Venecuela,... »

Foto-ubod: Čudesni pogled na Hor Virap, jermenski manastir na najspektakularnijem mestu na svetu

Telegraf pre 2 dana
Hor Virap na jermenskom jeziku znači "duboka tamnica". Prvobitno je ovaj manastir bio upravo to, ali se sve promenilo kada je kralj Tiridat III krajem III veka u nju bacio Svetog Grigorija Prosvetitelja jer je ovaj odbio da prinese žrtve bogovima. Ostalo je istorija
Hor Virap, što na jermenskom jeziku znači "duboka tamnica", jermenski je manastir kod planine Ararat koji se nalazi vrlo blizu granice sa Turskom i nedaleko od drevne prestonice ove zemlje — Artašata. U prošlosti, Hor Virap je... »

Ko su žrtve terorističkog napada na N. Zelandu: Među njima 3-godišnje dijete

Sandžak press pre 2 dana
Među poginulima u terorističkom napadu teroriste Brentona Tarranta na Novom Zelandu ima i djece, većina žrtava su migranti ili izbjeglice iz zemalja poput Pakistana, Indije, Malezije, Indonezije, Turske, Somalije, objavila je premijerka te države. “Postalo je jasno da su mete ovog groznog napada... »

Srbija protiv Italije, Filipina i Angole na SP

Studio B pre 2 dana
Košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa Italijom, Filipinima i Angolom u D grupi na Svetskom prvenstvu u Kini, odlučeno je danas žrebom u Šenženu.
Sve utakmice u D grupi igraće se u gradu Fošanu, a dve najbolje selekcije obezbediće prolaz dalje. Parove je izvlačio legendarni američki košarkaš Kobi Brajant. Svi parovi: Grupa A (Peking): Obala Slonovače, Poljska, Venecuela,... »

Državni novci za njivu i za staju i za preradu

Dnevnik pre 2 dana
NOVI SAD: U poljoprivredi je najvažnije da postoji kontinuitet u merama koje se sprovode u okviru agrarne politike, što država i čini radi razvoja te grane privrede, najznačajnije za ekonomski razvitak svake zemlje, rečeno pred oko 120 zemljoradnika na tematskom skupu „Finansiranje poljoprivrede uz podršku države u 2019. godini”.
Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije dr Nenad Katanić kazao je da će, kao i prošle godine, u pogledu finasiranja poljoprivrede subvencije biti usmeravane ka onim poljoprivrednicima čije se... »

Provokacija: Dva turska F-16 iznad grčkih ostrva!

Mondo pre 3 dana
Dva turska borbena aviona ušla su jutros u grčki vazdušni prostor, preletevši ostrvsku grupu Inuses u istočnom Egeju.
Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Prema generalnom štabu Helenske nacionalne odbrane (GEETHA), dva F-16 su prvi put prešla preko malih ostrva nešto posle 10 sati, leteći na visini od 25.000 stopa. Vratili su se nekoliko... »

Drama iznad egeja: Turski F-16 avioni ušli u grčki vazdušni prostor

Blic pre 3 dana
Dva turska borbena aviona ušla su jutros u grčki vazdušni prostor, preletevši ostrvsku grupu Inuses u istočnom Egeju. Prema generalnom štabu Helenske nacionalne odbrane (GEETHA), dva F-16 su prvi put prešla preko malih ostrva nešto posle 10 sati, leteći na visini od 25.000 stopa. Vratili su se... »

Turska pozvala na zaustavljanje islamofobnog fašističkog terorizma

Al Jazeera pre 4 dana
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je osudio napade na vjernike u dvije džamije u Novom Zelandu.
Turska je nakon napada na dvije džamije na Novom Zelandu pozvala svijet da zaustavi islamofobni fašistički terorizam. Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je osudio napad na muslimane u Novom Zelandu. "Najoštrije osuđujem... »

©2019 Netmark d.o.o.