Turska

U Bugarskoj počela izgradnja gasovoda prema Srbiji

Insajder pre 21 sat
Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić obišao je danas, sa predsednikom bugarske vlade Bojkom Borisovim i ministarkom energetike Temenuškom Petkovom, radove na teritoriji opština Iskar, Kneža i Orjahovo, koji predstavljaju početak… »

Kurdi kamenjem i paradajzom gađali američke trupe koje napuštaju Siriju (video)

Sputnik pre 21 sat
Kurdski mediji objavili su snimak na kojem se može videti kako građani sirijskog grada Kamišlija kamenjem i paradajzom gađaju američke trupe koje napuštaju Siriju. Prema ocenama kurdskih medija, građani su izuzetno nezadovoljni zbog odluke… »

Dubioza Kolektiv i Manu Chao u novembru objavljuju zajednički singl

N1 Info pre 22 sata
Bosanskohercegovački sastav Dubioza Kolektiv ostvario je novu muzičku saradnju sa slavnim muzičarem Manu Chaom "Cross The Line", koju će predstaviti 5. novembra kao najavni singl sa nadolazećeg međunarodnog albuma, koji izlazi početkom sledeće… »

Pešači iz Nemačke do Japana zbog OI: Putovanje dugo 16.000 kilometara

OK radio pre 24 sata
Kristijan Adeler (36) pre sedam meseci krenuo je peške iz Nemačke prema Japanu, gde namerava da prati Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Pustolov Adeler na put je krenuo iz Lauhringena pod sloganom "1 Man 1 Way" (jedan čovek, jedan put). Tokom… »

Erdogan: Nećemo pregovarati sa sirijskim Kurdima

Sputnik pre 1 dan
Ankara nema nameru da pregovara sa snagama samoodbrane sirijskih Kurda, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. „Nastavićemo da teroriste nazivamo teroristima. Nikada nismo sedeli za pregovaračkim stolom sa terorističkom organizacijom… »

Šojgu: Sirijski zatvori bez čuvara, militanti će pobeći

RTS pre 24 sata
Čak 12 sirijskih zatvora u kojima se nalaze strani militanti, kao i osam izbegličkih kampova, ostali su bez čuvara zbog turskih vojnih operacija na severu Sirije, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Sergej Šojgu je u Pekingu istakao da… »

LJAJIĆ ZA “ALO” O NAPADU OD STRANE EMROVIĆA: Istrajaćemo u nameri da Novi Pazar dobije stadion kakav zaslužuje

Sandžak haber pre 24 sata
Kontroverzni novopazarski biznismen Halil Emrović, koji se dovodi u vezu sa krijimčarenjem narkotika iz Turske, napao je Rasima Ljajića, potpredsednika i ministra u Vladi Srbije, u jednom kafiću u Novom Pazaru. O tom incidentu koji je izazvao lokalni… »

Ne veruju turcima: SAA i Kurdi gomilaju vojsku i oružje na severu Sirije!

Pravda pre 1 dan
Sirijska arapska vojska (SAA) poslala je pojačanje u ljudstvu u severoistočni deo Sirije, pošto je dobila izveštaju o mogućem napadu turskih snaga. Jedan vojni izvor iz provincije Al-Hasaka, preneo je da je SAA poslala pojačanje, kao i veliki broj… »

Erdogan se izjasnio o pregovorima sa Kurdima

Vesti online pre 1 dan
Ankara nema nameru da pregovara sa snagama samoodbrane sirijskih Kurda, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. – Nastavićemo da teroriste nazivamo teroristima. Nikada nismo sedeli za pregovaračkim stolom sa terorističkom organizacijom i… »

Lavrov: Potreban dijalog između Damaska i Kurda

Sputnik pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je potreban dijalog između Damaska i Kurda o situaciji u regionu. „Potreban je dijalog između Kurda i Damaska. Mi smo spremni da takav dijalog podstičemo na svaki mogući način. Obe strane… »

Vesti dana »