Turska - vesti

Sarajevo pravi oružje za američke ratove, ali Dodik ima potez kao Vili Brant

Sputnik pre 30 minuta
Za potrebe ratova u Avganistanu, Iraku, Siriji naručuje se oružje iz BiH, a te narudžbine pre svega pravi Saudijska Arabija, koja naoružava Nusra front i Al Kaidu, a zatim uglavnom islamske zemlje, poput Turske i Egipta. Predsednik RS poziva na razum.
Porukom da bi zbog jačanja međusobnog poverenja u BiH bilo dobro da bude formirana zajednička komisija entitetskih vlada koja bi utvrdila činjenično stanje o proizvodnji oružja i municije u Federaciji BiH, koja je izvan kontrole... »

Srbi čitaju šest minuta dnevno, Francuzi dva, Finci 12...

Novi magazin pre 36 minuta
Francuzi u proseku čitaju knjige dva minuta dnevno, Italijani, Austrijanci i Rumuni pet a građani Srbije šest minuta, objavila je Evropska statistička služba povodom Svetskog dana knjige koji se obeležava danas.
Estonci čitaju prosečno 13 minuta dnevno a Finci i Poljaci minut kraće, koliko i Norvežani, dok Mađari nad knjigom provedu 10 minuta, pokazalo je istraživanje sprovedeno između 2008. i 2015. koje je obuhvatilo ljude stare između... »

U kojoj evropskoj državi se najviše čita? Na listi i Srbija

B92 pre 2 sata
B92: U kojoj evropskoj državi se najviše čita? Na listi i Srbija
Francuzi u proseku čitaju knjige dva minuta dnevno, Italijani, Austrijanci i Rumuni pet, a građani Srbije šest minuta, objavila je Evropska statistička služba povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava danas.
Estonci čitaju prosečno 13 minuta dnevno, a Finci i Poljaci minut kraće, koliko i Norvežani, dok Mađari nad knjigom provedu 10 minuta, pokazalo je istraživanje sprovedeno između 2008. i 2015. koje je obuhvatilo ljude stare između... »

Korupcija u Savetu Evrope: Azerbejdzan podmićivao političare skupim satovima, tepisima, kavijarima i luksuznim hotelima

Telegraf pre 4 sata
Sudije su svoju istragu ograničile na Azerbejdžan, ali to nije jedina zemlja protiv koje su optužbe bile upućene, optužbe su bile upućene i na račun Ukrajine, Turske i Rusije
Istraga nezavisnih stručnjaka o optužbama za lobiranje za novac, otkrila je da su neki sadašnji i bivši članovi Parlamentarne skupštine Saveta Evrope prekršili kodeks ponašanja i za taj posao primali mito od Azerbejdžana. Kako... »

Francuzi čitaju dva minuta dnevno, Estonci 13 a Srbi šest minuta

Novi magazin pre 5 sati
Francuzi u proseku čitaju knjige dva minuta dnevno, Italijani, Austrijanci i Rumuni pet a građani Srbije šest minuta, objavila je Evropska statistička služba povodom Svetskog dana knjige koji se obeležava danas.
Estonci čitaju prosečno 13 minuta dnevno a Finci i Poljaci minut kraće, koliko i Norvežani, dok Mađari nad knjigom provedu 10 minuta, pokazalo je istraživanje sprovedeno između 2008. i 2015. koje je obuhvatilo ljude stare između... »

Nove tenzije između Beča i Ankare

Večernje novosti pre 7 sati
Između Beča i Ankare vladaju nove tenzije, nakon što je austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio da Austrija neće dozvoliti turskim političarima da vode predizbornu kampanju na tlu ove zemlje
Između Beča i Ankare vladaju nove tenzije, nakon što je austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio da Austrija neće dozvoliti turskim političarima da vode predizbornu kampanju na tlu ove zemlje. Turski predsednik Redžep Tajip... »

Veliki dan: Miloševe reči odzvanjaju i danas

Valjevska posla pre 9 sati
Na današnji dan navršava se 203 godine od izbijanja Drugog srpskog ustanka koji je označio početak kraja turske vladavine u Srbiji. Miloš Obrenović je nakon prazničnog bogosluženja u crkvi brvnari u Takovu kod Gornjeg Milanovca na praznik Cveti pozvao ugledne Srbe da ponovo uzmu oružje u ruke i... »

Erdogan počasni građanin Novog Pazara

Slobodna Evropa pre 11 sati
Počasni građanin Novog Pazara postao je i pedsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. On je drugi državni predsednik kome je dodeljeno priznanje u ovom najvećem gradu sandžačke oblasti, na jugozapadu Srbije, 260 kilometara od Beograda. Prethodno je isto priznanje dodeljeno i predsedniku Srbije... »

Zaplovite u najbolje letovanje ikad: Titanic Deluxe Golf Belek, drugo ime za luksuz

Večernje novosti pre 11 sati
Agencija 1A Travel je već početkom godine krenula sa rezervacijama aranžmana za letovanje, a kao i prethodnih godina postoji veliko interesovanje putnika da svoj aranžman uplate već u toku zimskih i prolećnih meseci
Agencija 1A Travel je već početkom godine krenula sa rezervacijama aranžmana za letovanje, a kao i prethodnih godina postoji veliko interesovanje putnika da svoj aranžman uplate već u toku zimskih i prolećnih meseci i na taj... »

Vremeplov (23. april 2018)

RTS pre 11 sati
RTS: Vremeplov (23. april 2018)
Svetski dan knjige i autorskih prava. Dan Svetog Đorđa u Španiji (muškarci ženama poklanjaju ruže, a žene muškarcima knjige). Dan dece u Turskoj. Dan Vojske Srbije. Dan Opštine Gornji Milanovac. Dan magaraca u Srbiji.
1564. - Rođen Vilijem Šekspir, engleski književnik(Stratford na Ejvonu, 23. 04. 1564 - Stratford na Ejvonu, 23. 04. 1616)Najveći engleski i svetski dramski pisac, Šekspir se na pozorišnoj sceni najpre pojavio kao glumac, a potom... »

©2018 Netmark d.o.o.