Turska - vesti

Merkelova: Smanjiti finansijsku pomoć Turskoj

Telegraf pre 24 minuta
Nemačka kancelarka je, sa druge strane, pohvalila Tursku zbog toga što je pružila pomoć u zaustavljanju ogromnog priliva izbeglica u Evropu
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je... »

Pronađenae najstarija igračka na svetu

Domino magazin pre 30 minuta
Na dečijem groblju u Turskoj
Share Arheolozi su pronašli igračke za koje smatraju da su najstarije na svetu. To je kočija stara 5.000 godina koja je otkrivena na dečijem groblju u turskom gradu Sogmataru. Iskopine u gradu otkrile su grobnice, dok su na dečijem groblju pronađeni predmeti koji su... »

Na današnji dan, 20. oktobar

B92 pre 7 sati
B92: Na današnji dan, 20. oktobar
1728 - U Kopenhagenu je izbio požar koji je uništio veći deo grada. 1740 - Umro je rimsko-nemački car Karlo VI, poslednji muški potomak habsburške dinastije. Nakon uspešno vođenog rata protiv Turske, sklopio je povoljan mir u Požarevcu 1718. Međutim, nakon novog rata, Beogradskim mirom 1739.... »

Merkelova poziva na smanjenje finansijske pomoći Turskoj

Dnevnik pre 8 sati
BRISEL: Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je reč o demokratiji i vladavini prava.
Pri dolasku na samit EU, Merkel je rekla da smatra razvoj demokratije u Turskoj "veoma negativnim, ne samo zato što su mnogi Nemci uhapšeni", preneo je AP. Ipak, nemačka kancelarka je pohvalila Tursku zbog toga što je pružila... »

Merkelova poziva na smanjenje finansijske pomoći Turskoj

Studio B pre 9 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je reč o demokratiji i vladavini prava.
Pri dolasku na samit EU, Merkel je rekla da smatra razvoj demokratije u Turskoj „veoma negativnim, ne samo zato što su mnogi Nemci uhapšeni“, preneo je AP. Ipak, nemačka kancelarka je pohvalila Tursku zbog toga što je pružila... »

Merkelova pozvala na uskraćivanje finansijske pomoći Ankari

Blic pre 10 sati
Nemački kancelar Angela Merkel pozvala je na rezove u finansijskoj pomoći koju Brisel pruža Ankari za pomoć u pripremi za pristupanje EU zbog "problematičnog smera" Ankare kada je reč o demokratiji i zakonodavstvu, preneli su belgijski mediji.
Ona je po dolasku na Samit Evropskog saveta u Briselu rekla da je razvoj demokratije u Turskoj "veoma negativan, i to ne samo zbog hapšenja nemačkih državljana". Merkelova je, međutim, pohvalila turske vlasti za zaustavljanje... »

Bakir prizao: Alija je Bosnu ostavio u amanet Erdoganu!

Pravda pre 12 sati
Član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i lider SDA, Bakir Izetbegović, izjavio je da je njegov otac, bivši predsednik RBiH Alija Izetbegović brigu o Bosni i Hercegovini u amanet ostavio sadašnjem predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.
Izetbegović je to izjavio na obeležavanju 14. godišnjice smrti Alije Izetbegovića. On je naveo da je jedan od poslednjih razgovora koje je Alija Izetbegović imao bio sa Erdoganom. - On je u njemu prepoznao budućeg jakog lidera i... »

Merkelova: I plus i minus za Tursku

Sputnik pre 12 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je Tursku za način na koji je postupala po pitanju izbeglica, ali je istakla da je jako zabrinuta zbog sloma vladavine prava i podržala je smanjenje novca koji EU daje Ankari u okviru njenog puta ka bloku.
„U uslovima naših demokratskih vrednosti, razvoj događaja u Turskoj je bio veoma negativan. Ne samo da su uhapšeni Nemci, već je čitava vladavina zakona u Turskoj krenula u pogrešnom smeru. Jako smo zabrinuti zbog toga. I ja ću... »

Turska u Idlibu: Za jedne podrška revoluciji, za druge spas režima

Al Jazeera pre 16 sati
Tursku intervenciju podržavaju ljudi oko Visokog pregovaračkog odbora, dok je za one iz opozicije to sklapanje saveza s Rusijom i Iranom, neprijateljima revolucije.
Različite su reakcije Sirijaca vezano za ulazak turskih snaga u sirijsku pokrajinu Idlib. Dok jedni u tome vide spas za sirijsku revoluciju i zaštitu teritorija izvan kontrole sirijskog režima, drugi, pak, smatraju kako se time... »

Rat riječima Turske i Evropske unije

Al Jazeera pre 16 sati
Ankara Evropsku uniju optužuje da podržava 'terorizam', evropski blok uzvraća tvrdnjama o ugroženim ljudskim pravima u Turskoj.
Piše: Umut Aras Tenzije s Turskom bit će jedno od bitnijih pitanja na samitu Evropske unije ovog vikenda, uslijed poziva unutar bloka da EU zamrzne odnose s Ankarom. Turski i evropski zvaničnici vode rat riječima, Ankara optužuje... »

Partizanova igra od 1 do 5? Evo koju je ocenu Đukić dao crno-belima

Sportske.net  pre 6 sati  još 23 povezane

Od Rusa tražimo "Buk" i "pancir"

Večernje novosti  pre 7 sati  još 3 povezane

Broj poginulih u požarima u Portugaliji porastao na 43

Blic  pre 7 sati  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.