Turska - vesti

Mattis protiv isključivanja Turske iz programa F-35

Al Jazeera pre 1 sat
Pokušaj uklanjanja Turske iz programa poremetio bi međunarodni lanac isporuke borbenih aviona F-35, upozorava ministar odbrane Jim Mattis.
Američki ministar obrane Jim Mattis uputio je američkom Kongresu pismo o obrambenom proračunu u kojem je naveo kako se protivi prijedlogu da Turska bude isključena iz programa američkih borbenih aviona F-35, javlja Anadolija. "U... »

Turska ima nove dokaze o Gulenovim vezama s pučem

Al Jazeera pre 1 sat
Turski ministar pravosuđa kaže da su novi dokazi pronađeni u telefonu Gulenovih sljedbenika.
Turska ima nove dokaze koji povezuju pristaše imama Fetullaha Gulena s neuspjelim državnim udarom iz 2016., rekao je turski ministar pravosuđa Abdulhamit Gul, dodajući kako će o novim informacijama razgovarati sa američkim... »

Zagreb: Kurdski izbjeglica neće biti izručen Turskoj

Slobodna Evropa pre 1 sat
Švicarski izbjeglica, turski Kurd Nurettin Oral, očekuje puštanje na slobodu nakon što je Ustavni sud nedavno usvojio njegovu tužbu i ukinuo ranije odluke o izručenju Turskoj koje su donijeli Županijski sud u Vukovaru i Vrhovni sud. Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović Hini je potvrdio da... »

Holandija i Turska obnavljaju diplomatske veze

Danas pre 5 sati
Holandska vlada obnovila je formalne diplomatske veze s Turskom, nakon povlačenja svog ambasadora u februaru, saopštila je holandska ANP agencija, pozivajući se na ministra vanjskih poslova zemlje.
Nakon čega je Ministarstvo vanjskih poslova Turske potvrdilo da su dvije države odlučile normalizovati odnose. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, odluka je donesena nakon telefonskog razgovora ministra vanjskih poslova Turske... »

Radnici koje je prevario podizvođač na Beogradu na vodi vraćeni u Tursku o trošku ambasade

Insajder pre 3 sata
Oko 80 turskih državljana koji su radili na izgradnji dela projekta Beograd na vodi, a kojima turska kompanija Gidenler Yapi Insaat dva meseca nije isplatila platu, vratilo se u Tursku 17. jula, rečeno je Insajderu u turskoj ambasadi. Kako nisu imali novac za povratak avionske karte platila je ambasada Turske.
Kako je Insajder već objavio, radnici iz Turske su danima štrajkovali zbog nesiplaćenih zarada, a da na to nije reagovala nijedna nadležna institucija u Srbiji. Novac im duguje turska kompanija Gidenler Yapi Insaat koju je kao... »

Doskočili Amerikancima: Iz Venecuele šalju zlato u Tursku

B92 pre 5 sati
B92: Doskočili Amerikancima: Iz Venecuele šalju zlato u Tursku
Centralna banka Venecuele počinje da prerađuje zlato u Turskoj kako bi izbegla američke sankcije.
"Države rade na sporazumu koji će nam omogućiti da šaljemo zlato u Švajcarsku na primer“, rekao je ministar rudarstva Venecuele Viktor Kano. Centralna banka Venecuele je kupovala zlato od malih rudara na jugu zemlje, a zatim... »

Holandija i Turska obnavljaju diplomatske veze

Slobodna Evropa pre 6 sati
Holandska vlada obnovila je formalne diplomatske veze s Turskom, nakon povlačenja svog ambasadora u februaru, saopštila je holandska ANP agencija, pozivajući se na ministra vanjskih poslova zemlje. Nakon čega je Ministarstvo vanjskih poslova Turske potvrdilo da su dvije države odlučile... »

Turska odbila izručiti najtraženijeg australijskog militanta

Slobodna Evropa pre 8 sati
Turski sud odbio je izručenje najtraženijeg australijskog militanta Neila Prakasha, uhapšenog u Turskoj 2016. nakon dolaska iz Sirije. Sudac Ismail Deniz odbio je zahtjev tužioca za izručenje, te izjavio da "nema uslova za to", bez iznošenja detalja, objavio je ABC. Australijska vlada saopštila da... »

"Jevtović do Samjuela Etoa i... goool"

Mondo pre 9 sati
Dosadašnji vezni fudbaler Partizana Marko Jevtović predstavljen u novom klubu, turskom Konjasporu, gde će mu saigrač biti niko drugi do Samjuel Eto.
Foto: MN Press Marko Jevtović je otišao iz Partizana u velikom stilu. Oprostio je dug crno-belima u iznosu od oko 115.000 evra, a svojim transferom u turski Konjaspor doneo je u kasu crno-belih 500.000 evra. Ne samo da je ovaj... »

Ukinuto vanredno stanje u Turskoj

Sandžak press pre 19 sati
Vanredno stanje, koje je u Turskoj uvedeno u četvrtak 21. jula 2016. godine ukinuto je od 01.00 sat nakon ponoći. Sinoć u 01:00 sat je ukinuto vanredno stanje u Turskoj koje je uvedeno 21. jula 2016. godine nakon pokušaja državnog udara od strane terorističke organizacije FETO. Vanredno stanje je... »

Savić "nagradio" vaterpoliste: Imaćemo pet jakih treninga

Dnevnik  pre 1 sat  još 19 povezanih

Privatna poseta: Pacoli sutra ipak u Novom Pazaru?

Kurir  pre 3 sata  još 18 povezanih

Vučić: Australijske kompanije zainteresovane za Srbiju

Nova ekonomija  pre 9 sati  još 16 povezanih

Haradinaj: Znam koji je stav SAD

Vesti online  pre 2 sata  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.