Turska - vesti

Grčka: Uhapšeni krijumčari koji su tražili otkup za migrante

Blic pre 5 sati
Grčka policija saopštila je da je uhapsila tri državljanina Pakistana koji su navodno kao taoce držali 21 migranta u jednom magacinu na periferiji Soluna tražeći novac za njihovo oslobađanje. Migranti - 13 Eritrejaca, sedam Pakistanaca i jedna osoba iz Mijanmara - prešli su granicu iz Turske u... »

Turska armija drži Afrin pod kontrolom

Blic pre 5 sati
Turska vojska i njeni saveznici iz redova sirijskih pobunjenika preuzeli su kontrolu nad regionom Afrin na severozapadu Sirije, izjavio je izvor iz turske vojske. Turske snage i njihovi sirijski saveznici ušli su u najveći grad u Afrinu pre sedam dana nakon ofanzive pokrenute pre osam sedmica... »

Turska vojska potpuno kontroliše region Afrina

B92 pre 6 sati
B92: Turska vojska potpuno kontroliše region Afrina
Afrin -- Turska vojska i sirijski pobunjenici preuzeli su potpunu kontrolu nad regionom Afrina na severozapadu Sirije, saopštio je danas izvor iz turske vojske.
Pre nedelju dana turske snage i sirijski borci ušli su u Afrin, glavni grad istoimenog okruga, odakle su posle osam sedmica borbe potisnuli kurdsku miliciju, a sada su osvojena i preostala sela. "U regionu Afrina potpuno je... »

Josipović: EU nije kompletna bez Srbije, BiH, Makedonije…

Danas pre 7 sati
Evropsku uniju bi trebalo proširiti od Londona do turskih granica na istoku, kazao je bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović na sedmom po redu Uludag ekonomskom samitu u turskoj Bursi.
Govereći na sesiji pod nazivom „Budućnost Evrope“, Josipović je istakao da Evropa nije potpuna bez Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i svih drugih zemalja, uključujući i Tursku, prenosi Anadolija. Dodao je da bivšim... »

Turska vojska potpuno kontroliše region Afrina

RTS pre 8 sati
RTS: Turska vojska potpuno kontroliše region Afrina
Pripadnici turske vojske i sirijski pobunjenici preuzeli su potpunu kontrolu nad regionom Afrina na severozapadu Sirije, saopštio je izvor iz turske vojske.
Pre nedelju dana turske snage i sirijski borci ušli su u Afrin, glavni grad istoimenog okruga, odakle su posle osam sedmica borbe potisnuli kurdsku miliciju, a sada su osvojena i preostala sela. "U regionu Afrina potpuno je... »

Turska vojska potpuno kontroliše Afrin

Sputnik pre 8 sati
Turska vojska i sirijski pobunjenici preuzeli su potpunu kontrolu nad regionom Afrina na severozapadu Sirije, saopštio je danas izvor iz turske vojske.
Pre nedelju dana turske snage i sirijski borci ušli su u Afrin, glavni grad istoimenog okruga, odakle su posle osam sedmica borbe potisnuli kurdsku miliciju, a sada su osvojena i preostala sela. „U regionu Afrina potpuno je... »

Kupovina sistema S-400 osujetila bi ponovni pokušaj puča u Turskoj

Sputnik pre 8 sati
Ono što se desilo 15. jula 2016. godine u Turskoj bio je pokušaj državnog udara koji su nameravale da izvedu američke specijalne službe koristeći organizaciju FETO kao svog piona. Najavljena kupovina sistema S-400 sprečila bi eventualni sledeći državni udar u Turskoj i omogućila tehničku i političku prednost u slučaju da se pokušaj puča ponovi.
Međutim, 31. marta Tursku će posetiti zamenica pomoćnika sekretara Stejt departmenta SAD za političko-vojna pitanja Tina Kajdanov, kako bi predstavila Ankari predlog o isporukama sistema protivraketne odbrane „Patriot“. Mediji... »

Putin će preseći: Rusija i Turska u ovim trenucima odlučuju o sudbini grada Tal Rifata!

Srbija danas pre 14 sati
Od razgovora mnogo toga zavisi
Pojavili su se izveštaji koji govore da Moskva i Ankara razgovaraju o budućnosti kurdskog (sirijskog) grada Tal Rifata u oblasti Afrin u kom su još uvek smeštene značajne ruske snage. Tal Rifat Foto: Printscreen/syria.liveuamap.com Izvori kažu da Turska zahteva da se... »

Turska preuzela kontrolu nad Afrinom

Telegraf pre 17 sati
- Sva sela su očišćena od terorista. Afrin je pod punom kontrolom turskih oružanih snaga - navodi se iz Generalštaba turske vojske
Turske oružane snage preuzele su potpunu kontrolu nad severnom sirijskom provincijom Afrin, navodi se iz Generalštaba turskih oružanih snaga, objavio je Sputnik. Asad posetio Istočnu Gutu: Ulice mirne, svi se slobodno kreću,... »

Protest ispred turske ambasade

Danas pre 1 dan
Pokret “7 zahteva” sutra u podne organizuje protest ispred turske ambasade, povodom invazije Turske na teritoriju Afrina, autonomnog kantona na severu Sirije.
“Ova teritorija do pre dva meseca nije bila poprište ratnih operacija što je čini jedinom oazom mira u inače razorenoj Siriji. Kurdi, koji su većinsko stanovništo Afrina, masovno beže pred napadima Turske vojske I plaćenika koji... »

Novi Grad: Prevrnuo se čamac, potraga za dečakom

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Na današnji dan, 25. mart

B92  pre 6 sati  još 1 povezana

Sramotno: Priština i Haradinaj: Hvala NATO

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.