Turska - vesti

SAD od Turske želi i puštanje bivšega naučnika NASA-e

Al Jazeera pre 52 minuta
Pitanja oslobađanja Serkana Golgea Mike Pompeo pokrenuo na susretu s turskim šefom diplomatije Cavusogluom.
Američki državni tajnik Mike Pompeo u srijedu je pozvao Tursku da oslobodi tursko-američkoga državljanina i bivšega znanstvenika NASA-e, među drugim pritvorenicima, nekoliko dana nakon što je Ankara predala američkoga... »

Turska policija u rezidenciji saudijskog konzula

N1 Info pre 1 sat
Turska policija došla je u rezidenciju saudijskog konzula u Istanbulu, zbog radi pretrage u vezi s nestankom i navodnim ubistvom novinara Džamala Kašogija.
Policija je htela sinoć da izvrši pretres, ali nije imala dozvolu Saudijske Arabije. Pretraga rezidencija usledila je pošto su istražitelji ranije ove nedelje bili u... »

Kašogi mučen u konzulatu, čeka se dozvola za pretres

Dnevnik pre 6 sati
ANKARA: Turske provladine novine "Jeni Safak" objavile su danas jezive detalje audio snimka ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu, koji pokazuju da je bio mučen.
Novine pišu da se na snimku čuju reči saudijskog generalnog konzula upućene ljudima koji su mučili Kašogija i koji je tražio od njih da to rade napolju i da mu ne prave probleme, prenosi AP. Kako se navodi, jedan od mučitelja je... »

Priprema se samit Rusija—Turska—Francuska—Nemačka

Sputnik pre 4 sata
U toku je priprema samita lidera Rusije, Turske, Francuske, Nemačke, saopštio je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
„U toku su pripreme“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje da li predsednik namerava da učestvuje u četvorostranom samitu koji se planira za Istanbul. Ranije je predsednik Rusije Jurij Ušakov saopštio da će se uskoro održati... »

Vučić pozvan na otvaranje turskog aerodroma

Danas pre 9 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.
Dvojica predsednika su razgovarala o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, a predsednik Erdogan je istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rešenja. Turski predsednik je ovom prilikom istakao da će... »

Turska pravoslavna crkva tužila Carigradsku patrijaršiju

Vesti online pre 6 sati
Turska pravoslavna crkva tužila je Carigradsku patrijaršiju i patrijarha Vartolomeja zbog odluke da počne sa davanjem autokefalnosti crkvi u Ukrajini, izjavila je za Sputnjik portparolka patrijaršije Turske pravoslavne crkve Sevgi Erenerol.
- Podneli smo tužbu u kojoj smo ukazali na to da je ovo politički slučaj koji nema veze sa verom. Vartolomej nema nadležnosti da šalje svoje egzarhe u Ukrajinu i daje autokefalnost njenoj crkvi. Status carigradskog patrijarha,... »

Problemi kod kuće: Turska pravoslavna crkva tužila Carigradsku patrijaršiju

Sputnik pre 9 sati
Turska pravoslavna crkva tužila je Carigradsku patrijaršiju i patrijarha Vartolomeja zbog odluke da počne sa davanjem autokefalnosti crkvi u Ukrajini, izjavila je za Sputnjik portparolka patrijaršije Turske pravoslavne crkve Sevgi Erenerol.
„Podneli smo tužbu u kojoj smo ukazali na to da je ovo politički slučaj koji nema veze sa verom. Vartolomej nema nadležnosti da šalje svoje egzarhe u Ukrajinu i daje autokefalnost njenoj crkvi. Status carigradskog patrijarha,... »

Vučić i Erdogan na telefonskoj vezi

Sputnik pre 9 sati
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je jutros iz Vučićevog kabineta.
Dvojica predsednika razgovarala su o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, pri čemu je Erdogan istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rešenja i dodao da će podržati svaki dogovor koji postignu... »

Tramp: Saudijski princ obećao detaljnu istragu o Kašogiju

Večernje novosti pre 17 sati
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je razgovarao sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom ben Salmanom koji mu je obećao da će biti sprovedena potpuna istraga oko nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je razgovarao sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom ben Salmanom koji mu je obećao da će biti sprovedena potpuna istraga oko nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija. "Upravo sam... »

Saudijski konzul napustio Tursku

Danas pre 21 sat
Saudijski konzul Mohamad al-Otaibi napustio je Tursku sat vremena pre nego što su turske vlasti počele da pretražuju njegovu rezidenciju u vezi „slučaja Kašogi“.
Al-Otaibi je otputovao komercijalnim letom saudijske kompanije u Rijad, a sat vremena kasnije turska policija ušla je u njegovu rezidenciju u Istanbulu, objavila je Al-Džazira. Turske i saudijske vlasti su u noći između... »

©2018 Netmark d.o.o.