Turska

Biznis insajder: Putin je od Trampa dobio Siriju na tacni

Pravda pre 8 sati
Sirijski predsednik Bašar al Asad, podržan Rusijom, doveo je u ponedeljak svoju vojsku na severoistok Sirije gde se nalazi kurdska milicija, nakon što su se američke trupe povukle iz regiona koji su štitile pet godina. Dešavanja su počela ranije… »

Tramp: Na tursko-sirijskoj granici situacija je „strateški prelepa“

Vesti online pre 11 sati
Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da je situacija na tursko-sirijskoj granici „strateški prelepa“ za SAD, da tamo nema opasnosti za američke snage. „Situacija na grancici Turske i Sirije je strateški prelepa za SAD. Tamo nema naših vojnika… »

Trump smatra da operacija Turske nije američki problem

Slobodna Evropa pre 9 sati
Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas kako "nije njihov problem ukoliko Turska uđe u Siriju", prenosi BBC. Sjedinjene Države se suočavaju sa velikim kritikama zbog povlačenja svojih snaga iz Sirije, što je potez za koji pojedini tvrde… »

Sirijski Kurdi zamrzli sve operacije protiv Islamske države

N1 Info pre 8 sati
Rukovodstvo Sirijskih demokratskih snaga (SDF), u kojima dominiuraju kurdski borci, objavilo je da "zamrzava" sve operacije protiv Islamske države. "Mi zamrzavamo sve naše aktivnosti protiv Daeša (arapsko ime za Islamsku državu)”, izjavio je vodja… »

Kakva sudbina očekuje Siriju? Ovo su četiri ključna pitanja

Vesti online pre 1 dan
Iznenadno povlačenje Amerikanaca iz severnih delova Sirije prošle nedelje vratilo je neke stare saveze i pokrenulo novu fazu osmogodušnjeg rata. Kada je reč o Siriji, jedino je izvesna neizvesnost, ali odgovori na sledeća četiri pitanja imaće… »

Fronteks: Raste broj migranata koji dolaze iz Turske

N1 Info pre 12 sati
Graničarska agencija Evropske unije Fronteks kaže da je broj ljudi koji pokušavajuju da u Evropu uđu iz Turske bez odobrenja naglo porastao prošlog meseca. Fronteks je objavio nove podatke po kojima je u septembru registrovano 11.500 pokušaja ulaska… »

Erdogan: Neće biti prekida vatre dok se ne ostvare ciljevi

N1 Info pre 19 sati
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kategorički je odbacio američki predlog da interveniše radi uspostavljanja prekida vatre na severu Sirije, navodeći da se to neće dogoditi dok se ne ostvare turski ciljevi. On je takođe rekao u razgovoru za… »

Srpski železničar u torbi nosio 13 kilograma heroina, u vozu ga uhvatila slovenačka policija

Telegraf pre 21 sat
Preti mu kazna zatvora od 5 do 15 godina. Slovenačka policija je u međunarodnom putničkom vozu koji je iz Turske vozio u Austriju otkrila više od 13 kilograma heroina, što je među najvećim zaplenama te droge u Sloveniji u ovoj godini. Kako je… »

Erdogan odbio američki poziv na primirje u Siriji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan odbio je poziv Sjedinjenih Država za hitnim primirjem na sjeveru Sirije. Erdoganovi komentari dolaze uoči posjete Turskoj potpredsjednika SAD-a i američkog državnog sekretara. Turska je pokrenula ofanzivu… »

Erdogan 22. oktobra razgovara s Putinom u Rusiji oko turske ofanzive u Siriji

Novi magazin pre 6 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan otputovaće u Rusiju 22. oktobra na razgovore oko turske vojne ofanzive protiv Kurda na severoistoku Sirije, saopštio je njegov kabinet. Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je Erdogana na sastanak u Sočiju u… »

Vesti dana »