Turska - vesti

Carinici zaplenili bočice metadona

Studio B pre 1 dan
Carinici su na graničnom prelazu Batrovci zaplenili 15 bočica „metadona“ u automobilu francuskih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske, saopštila je danas Uprava carina.
U gepeku „audija“, u beloj najlon kesi prekrivenoj jaknom, carinici su juče pronašli devet neotpakovanih bočica u originalnom pakovanju od 15 mililitara, jačine 40 miligrama i jednu već korišćenu, kao i pet bočica od 15... »

FOTO: Na Batrovcima zaplenjeno 15 bočica metadona

Radio 021 pre 1 dan
Carinici su u saradnji sa policijom u utorak, 24. aprila na ulazu graničnog prelaza Batrovci, zaplenili bočice sa metadonom, koji se nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.
Prekršaj je otkriven kada je "audi" francuskih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Turske u društvu još dvojice saputnika stigao na red za kontrolu. Putnici su na pitanje da li imaju nešto da prijave odgovorili da... »

Istinska decentralizacija na delu

Danas pre 1 dan
Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, o onome što je urađeno od aprila 2017. Kao Dan grada od pre četiri godine Šabac obeležava 22. april, u spomen kada je turska vojska 1867. godine konačno napustila ovaj grad i Srbiju.
Ujedno to je i prilika za sagledavanje pređenog puta, šta je urađeno od aprila do aprila i šta predstoji. Ono što Šabac izdvaja od drugih sredina to je ugledanje na visoke evropske i svetske standarde, a posebno je aktuelno... »

Erdogan organizuje veliki predizborni miting u Sarajevu nakon što je u Nemačkoj i Austriji dobio "korpu"

Telegraf pre 1 dan
Erdogan je prvobitno planirao da održi predizborni miting u Nemačkoj s obzirom na to da u toj zemlji živi najveći broj turskih državljana od svih zemalja Evrope, ali je, nakon što je dobio odbijenicu, a potom i u Austriji, odluka pala na Sarajevo
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup , nakon što su mu Nemačka i Austrija zabranile organizaciju političkog skupa u tim zemljama. Erdogan će održati miting za 10.000 turskih... »

U inat Nemačkoj i Austriji: Erdogan organizuje veliki predizborni miting u našem komšiluku

Blic pre 1 dan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup, nakon što su mu Nemačka i Austrija zabranile organizaciju političkog skupa u tim zemljama. Erdogan će održati miting za 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja,... »

Novi rat na pomolu: Haos u Jermeniji, Azerbejdžan sprema vojsku za napad?!

Srbija danas pre 1 dan
Turska na strani Azerbejdžana, Rusija uzdržana
Dana 23. aprila, premijer Jermenije Serž Sargsijan podneo je ostavku nakon serije velikih opozicionih protesta u glavnom gradu Jerevanu. Istog dana policija je oslobodila lidera opozicije Nikolu Pašinijana, koji je bio pritvoren 22. aprila. Protesti u Jermeniji... »

Nagli skok broja migranata u Grčkoj

Mondo pre 2 dana
Broj migranata koji stižu na grčka ostrva učetvorosturčen je, izjavio je u Atini ministar za migracionu politiku Dimitris Vicas.
Foto: MONDO, Lana Stošić ilustracija Ministar je tokom debate o predlogu novog Zakona o azilu rekao da su na ostrvo Lezbos, gde je najveći "logor za migrante", prošle godine iz Turske stizala u proseku 54 migranta dnevno, a samo... »

Turcima pune kase, a Srbima - mrvice

Vesti online pre 2 dana
Vlada pokrajine i grada Beča, koju čine Socijaldemokratska partija Austrije (SPOe) i Zeleni, već godinama ogromne dotacije daju turskim klubovima, dok srpske zapostavljaju, odnosno daju im novac na kašičicu.
- Već neko vreme austrijski mediji objavljuju informacije o velikim dotacijama koje dobijaju turski klubovi. Mi vidimo da je SPOe već godinama naklonjen turskoj zajednici, iako je manja od naše. Za to smo delimično i mi sami... »

Naglo raste broj migranata u Grčkoj

Slobodna Evropa pre 2 dana
Broj migranata koji stižu na grčka ostrva učetvorosturčen je, izjavio je danas u Atini ministar za migracionu politiku Dimitris Vicas. Ministar je tokom debate o predlogu novog Zakona o azilu rekao da su na ostrvo Lezbos, gde je najveći logor za migrante, prošle godine iz Turske stizala u proseku... »

Macron za novi sporazum s Iranom u saradnji sa SAD-om

Al Jazeera pre 2 dana
Turska i Rusija trebaju učestvovati u pregovorima čiji cilj bi bio novi nuklearni sporazum s Iranom, kaže Macron.
Pariz želi sarađivati sa Sjedinjenim Američkim Državama kako bi sa Iranom bio postignut novi nuklearni sporazum, rekao je predsjednik Francuske Emmanuel Macron nakon sastanka sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj... »

©2018 Netmark d.o.o.