Turska

Rusija: Aja Sofija je unutrašnje pitanje Turske

B92 pre 11 sati
Ruska diplomatija ocenila je danas da je prenamena Aja Sofije u Istanbulu iz muzeja u džamiju "unutrašnje pitanje" te zemlje. "Smatramo da je to unutrašnje pitanje Turske. Ni mi, niti bio ko, ne treba u to da se meša", rekao je pomoćnik šefa… »

Ruska diplomatija: Aja Sofija je unutrašnje pitanje Turske

N1 Info pre 13 sati
Ruska diplomatija ocenila je da je prenamena Aja Sofije u Istanbulu iz muzeja u džamiju "unutrašnje pitanje" Turske. "Smatramo da je to unutrašnje pitanje Turske. Ni mi, niti bio ko, ne treba u to da se meša", rekao je pomoćnik šefa diplomatije… »

Ovakvu izjavu Rusa o Aja Sofiji niste očekivali!

Mondo pre 12 sati
Ruska diplomatija ocenila je danas da je prenamena Aja Sofije u Istanbulu iz muzeja u džamiju "unutrašnje pitanje" te zemlje. Patrijarh srpski Irinej apelovao je danas na Tursku da odustane od odluke da Aja Sofiju pretvori u džamiju. Ruska diplomatija… »

Sultan moderne turske države! Erdoganova vladavina čeličnom pesnicom dovela je do smrti o kojoj mnogi danas ćute...

Kurir pre 17 sati
Pre dve godine izmenjen je turski ustav, a Erdogan je dobio široka ovlašćenja. Opozicija tvrdi da je parlament proteran na ivicu političkog procesa. Da li je ta kritika opravdana? Ustavnoj reformi turskog političkog sistema prethodila je teška… »

Erdoganov prezidijalni sistem i njegove mane

Dojče vele pre 22 sata
Pre dve godine izmenjen je turski ustav, a Erdogan je dobio široka ovlašćenja. Opozicija tvrdi da je parlament proteran na ivicu političkog procesa. Da li je ta kritika opravdana? Ustavnoj reformi turskog političkog sistema prethodila je teška… »

Crna Gora slavi Dan državnosti

B92 pre 24 sata
Podgorica -- U Crnoj Gori danas se slavi Dan državnosti. Na današnji dan 1878. Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno priznanje kao nezavisna država i na Trinaestojulski, opštenarodni ustanak 1941. Berlinski kongres, koji je trajao od… »

Crna Gora slavi Dan državnosti, čestitka od Pompea

RTS pre 1 dan
Dan državnosti slavi se u spomen na 13. jul 1878, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu dobila međunarodno priznanje kao nezavisna država i na Trinaestojulski, opštenarodni ustanak 1941. Američki državni sekretar Majk Pompeo uputio je čestitke… »

U Crnoj Gori se obeležava Dan državnosti

Sputnik pre 1 dan
U Crnoj Gori danas se slavi Dan državnosti u spomen na 13. jul 1878, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu dobila međunarodno priznanje kao nezavisna država i na Trinaestojulski, opštenarodni ustanak 1941. Berlinski kongres, koji je trajao od 13… »

Austrijski ministar o Aja sofiji: To je najnovija provokacija Turske, treba da prekinemo pregovore sa Ankarom

Kurir pre 20 sati
Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg ocenio je da je odluka o pretvaranju Aja Sofije u džamiju samo nova provokacija. "To je samo najnovija provokacija Ankare u jednom nizu provokacija", kazao je Šalenberg uoči Saveta ministara… »

Šalenberg o Aja Sofiji: Turska nastavlja da provocira

Nova pre 20 sati
Ministar inostranih poslova Austrije Aleksander Šalenberg ocenio je danas da je odluka o pretvaranju Aja Sofije u džamiju samo nova provokacija. “To je samo najnovija provokacija Ankare u jednom nizu provokacija”, kazao je Šalenberg, uoči Saveta… »

Vesti dana »