Vakcinacija

Juče u Čačku vakcinisana 351 osoba, makar jednu dozu primilo 32.662 građana

Morava info pre 9 sati
ČAČAK – U Čačku je u ponedeljak prvu dozu vakcine primila 351 osoba, a revakcinisano je njih 37. Makar jednu dozu cepiva primilo je 32.662 Čačana (33,8 odsto punoletnog stanovništva). Potpuno je imunizovano 27.026 (28 odsto punoletnih)… »

Radojičić: Ponosan na rezultate vakcinacije u Beogradu

Nova pre 9 sati
Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da je veoma ponosan na rezultate vakinacije u Beogradu, koji je, kako je istakao, jedan od najuspešnijih gradova u regionu u organizaciji vakcinacije i postignutim rezultatima. U Beogradu je do sada dve doze… »

Vesić ponosan na brojke: Revakcinisano pola miliona Beograđana

Kurir pre 9 sati
BEOGRAD - Prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, revakcinisano je 500.967 punoletnih građana, što je 36 odsto punoletnog stanovništva Beograda, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je u programu TV Hepi rekao… »

Nova pravila za ulazak u Austriju

Al Jazeera pre 10 sati
Najavljeno je kako će se nova uredba orijentirati na klasifikaciju rizičnih regija na osnovu liste Evropske agencije za zdravstvo. Nakon popuštanja epidemioloških mjera, od 19. maja važit će i nova pravila za ulazak u Austriju, prenosi agencija… »

Vakcinacija omogućena i u "Drakulinom" zamku

Nova ekonomija pre 10 sati
U zamku Bran u Rumuniji, koji se dovodi u vezu sa glavnim likom romana Drakula Brema Stokera, turisti mogu da prime vakcinu protiv korona virusa, uz besplatnu posetu odaja za mučenje prenosi The Guardian. Posetioce zamka Bran "ubijaju" igle umesto… »

Uskoro nova pravila za ulazak u Austriju: "Zeleni" regioni bez restrikcija, one iz "tamno crvenih" čeka karantin

Blic pre 10 sati
Nakon popuštanja epidemioloških mera od 19. maja važiće i nova pravila za ulazak u Austriju. Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi sa pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i sertifikate o… »

Deca starija od 12 godina vakcinisaće se Fajzerom, od jeseni normalno u školu

Luftika pre 10 sati
Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu vakcine Pfizer i BioNTech protiv koronavirusa za decu od 12 do 15 godina. FDA je objavila da je odlukom o spuštanju starosne granice u program vakcinacije uključila milione dece… »

EU očekuje da AstraZeneca isporuči doze vakcina bez obzira na sudski postupak

Slobodna Evropa pre 10 sati
Evropska komisija računa da će kompanija AstraZeneca snabdevati zemlje članice Evropske unije u skladu sa ukupnim brojem doza koji je postignut preprodajnim ugovorom koji je ova institucija postigla sa kompanijom. Portparol Komisije Eric Mammer… »

Nastavljena vakcinacija građana u Kantonu Sarajevo

Slobodna Evropa pre 10 sati
U Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu 11. maja je nastavljena vakcinacija građana Kantona Sarajevo (KS). Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a na vakcinaciju je pozvao građane starije od 75 godina, hemodijalizirane i transplantirane pacijente, odrasle… »

Dr Jovanović: Vakcina ne utiče na plodnost

Nova pre 10 sati
"Potrebno je motivisati sve koji su u reproduktivnom periodu da se vakcinišu, bez bojazni da će to nepovoljno uticati na njihovu buduću plodnost", poruka je koju šalje ginekolog i predsednica Republičke stručne komisije za neplodnost doktorka Ana… »

Vesti dana »