Vakcinacija

Političar najuren iz paba

Vesti online pre 8 sati
Savezni poslanik Bob Kater doživeo je neprijatnost u nedelju u Tamvortu, kada je na prilično grub način izbačen iz lokalnog paba jer nije mogao da dokaže da je vakcinisan protiv kovida. Pristalica vakcinacije, protivnik restrikcija. Ovaj 76-godišnji… »

Makedonija novčano stimuliše lekare koji podstaknu pacijente da se vakcinišu

N1 Info pre 8 sati
Vlada Severne Makedonije odlučila je da novčano stimuliše matične lekare da podstaknu svoje pacijente da se masovno vakcinišu protiv kovida 19. Kako se navodi u saopštenju, da bi podstakla interesovanje za vakcinaciju za zaštitu od kovida i… »

Debata "Reč na reč" – da li su kovid propusnice dale rezultate

RTS pre 8 sati
Da li su kovid propusnice dale rezultate i da li bi dalje pooštravanje epidemijskih mera doprinelo još boljim rezultatima, naročito zbog strahovanja da će u Srbiju uskoro stići do sada najzarazniji soj koronavirusa omikron – bile su teme debate… »

"Četvrti talas pandemije veoma ozbiljan" Angela Merkel i Šolc zabrinuti - potrebne su nove mere

Srbija danas pre 8 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel i budući šef Vlade Olaf Šolc razgovarali su danas putem video konferencije sa premijerima pokraina o daljem delovanju u borbi protiv pandemije, a sagovornici su zaključili da je potrebno preduzeti dodatne mere. -… »

Grbović: PSG se zalaže za restriktivnije mere, SNS nema hrabrosti

Novi magazin pre 8 sati
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da se PSG zalaže za uvođenje restriktivnijih mera i kovid propusnica, kao i za obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za zdravstvene i prosvetne radnike koji su, kako smatra… »

Lekarima u Makedoniji po 50 centi za svakog vakcinisanog pacijenta

Nova pre 9 sati
Lekari koji podstaknu svoje pacijente da se masovno vakcinišu protiv virusa COVID-19, ubuduće će od Vlade Severne Makedonije dobijati po 30 denara (oko 60 dinara ili 50 evrocenti) po pacijentu, ako dostignu ili pređu 70 odsto vakcinisanih pacijenata… »

Vlada Zorana Zaeva stimuliše matične lekare da podstaknu pacijente da se vakcinišu

Novi magazin pre 10 sati
Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da novčano stimuliše matične lekare da podstaknu svoje pacijente da se masovno vakcinišu protiv kovida 19. Kako se navodi u saopštenju, da bi podstakla interesovanje za vakcinaciju za zaštitu od kovida i… »

Regeneron možda manje efikasan protiv omikron soja

Dnevnik pre 9 sati
VAŠINGTON: Američka kompanija Regeneron saopštila je da bi njen lek protiv kovida 19 mogao da bude manje efikasan protiv omikron soja. Navodi se da na osnovu sprovedenih proučavanja pojedinačnih mutacija omikrona, koja su uključivala i njihov koktel… »

Regeneron možda manje efikasan protiv omikron soja

B92 pre 9 sati
Američka kompanija Regeneron saopštila je danas da bi njen lek protiv kovida 19 mogao da bude manje efikasan protiv omikron soja. Navodi se da na osnovu sprovedenih proučavanja pojedinačnih mutacija omikrona, koja su uključivala i njihov koktel… »

Vakcine protiv kovida za manje od godinu dana spasle 470.000 ljudi starijih od 60 godina

RTS pre 11 sati
Od početka vakcinacije protiv koronavirusa, u 33 zemlje širom Evrope spaseno je oko 470.000 života osoba starijih od 60 godina, procena je navedena u najnovijoj studiji Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Evropu i Evropskog… »

Vesti dana »