Vakcinacija

AKTUELNO: Blago poboljšanje - za okončanje pandemije masovna vakcinacija jedino rešenje

RTV pre 9 minuta
BEOGRAD, NOVI SAD - U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 664.972 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 6.026 osoba. Na bolničkom lečenju se nalazi 6.701 pacijent, od kojih je 217 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Prema… »

Blago poboljšanje situacije - masovna vakcinacija jedino rešenje za okončanje pandemije

RTS pre 21 minuta
U Srbiji je do sada koronavirus potvrđen kod 664.972 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 6.026 osoba. Na bolničkom lečenju se nalazi 6.701 pacijent, od kojih je 217 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Prema poslednjem preseku… »

Vakcina "Sputnjik V" efikasna 97,6 odsto, Sinofarm smanjuje rizik od hospitalizacije za više od 90%

Blic pre 4 sati
Efikasnost vakcine Sputjnik V iznosi 97,6 procenata, prema rezultatima analize podataka oko 3,8 miliona vakcinisanih Rusa, saopštio je Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF). Nacionalni istraživački centar Gamaleja i RDIF objavili su da je efikasnost… »

Sumnju u vakcine među mladima stvorili Krizni štab i mediji

Cenzolovka pre 6 sati
Među mladima u Srbiji, kada je u pitanju vakcinacija protiv kovida 19, najviše je onih koji još uvek nisu sigurni da li će primiti vakcinu a kao jedan od glavnih uzroka ove neopredeljenosti navodi se negativan i konfuzan uticaj medija kao i Kriznog… »

Tri faktora od kojih zavisi dalji tok epidemije: Ukoliko ih sve ispoštujemo "nezamislivo olakšanje bismo osetili već u julu"

Blic pre 9 sati
Dalji tok u sprečavanju širenja korone zavisi od tri faktora - od dostupnih vakcina, zainteresovanosti građana da se vakcinišu i poštovanja mera. Fokus je svakako vakcinacija mladih ljudi od 20 pa do starijih od 50 godina, dakle radno aktivnog… »

Direktor SZO za Evropu pohvalio Srbiju zbog donacije vakcina susedima

Danas pre 11 sati
Direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge ocenio je danas proces imunizacije u Srbiji impresivnim i u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić pohvalio zemlju zbog donacije vakcina zemljama regiona, saopštila je Vlada Srbije… »

Kon: Beograd skoro stigao do kolektivnog imuniteta

Danas pre 11 sati
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u Beogradu gotovo 40 odsto vakcinisanih i da se „skoro“ stiglo do kolektivnog imuniteta. „Ako se nastavi ovakav trend pada novozaraženih i rast vakcinisanih, što se tiče Beograda, ja sam jako… »

SZO: Preporuka članicama da ne zahtevaju potvrde o vakcinaciji

Politika pre 1 dan
ŽENEVA - Odbor za hitne situacije Svetske zdravstvene organizacije saopštio je danas da je izdao preporuku zemljama članicama da ne zahtevaju potvrde o vakcinaciji za međunarodna putovanja. U dokumentu se preporučuje da se dokaz o vakcinaciji ne… »

Mali broj turista iz Srbije krenuo put Grčke

Politika pre 1 dan
GRADINA/DIMITROVGRAD – Jutros je vrlo mali broj turista iz Srbije krenuo u Grčku, nakon što su grčke vlasti donele odluku da se u ovu zemlju može ući iz Srbije, ali jedino preko Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili važeći PCR test. Kako saznaje… »

Imunizacija stanovništva u Prilikama i Medjurečju 22. aprila

InfoLIGA pre 1 dan
Tim za imunizaciju stanovništva na seoskom području opštine Ivanjica, obaveštava meštane Prilika i Međurečja da će vakcinacija umesto zakazane 20. aprila biti obavljena 22. aprila i to u 10 časova u ambulanti u Prilikama a u 13 časova u… »

Vesti dana »