Valjevo - vesti

NOVOSAĐANI: 3D slikarstvo kao prodor kroz tamu svakodnevice

Moj Novi Sad pre 1 sat
Umetnost je njegov životni poziv. Radeći razne poslove uvek se držao svoje struke i trudio se da umetnošću pomogne drugima. Kao i svi pošteni ljudi svakodnevno se bori da preživi od svoga rada i talenta. Pionir je novog umetničkog pravca u Srbiji preko kojeg pokušava da poveže kulturu i marketing.... »

Otvorena izložba Dodir stakla u Valjevu

Nedeljnik pre 10 sati
Posetioci izložbe će moći do 19. novembra da pogledaju jedinstvene predmete od stakla proizvedene u nordijskim staklarama čiji su autori poznati dizajneri i staklari
U Narodnom muzeju Valjevo u prisustvu predstavnika ambasada Danske, Finske, Norveške i Švedske, grada Valjeva, ličnosti iz javnog i kulturnog života, otvorena je izložba "Dodir stakla" koju organizuju ambasade nordijskih zemalja... »

Bolnica u Valjevu i dalje bez obećanog dečjeg hirurga

Telegraf pre 12 sati
Do problema na dečjoj hirurgiji je došlo jer je bolnica dozvolila da dva lekara istovremeno budu na godišnjem odmoru
Iako je Ministarstvo zdravlja najavilo da će interventno- valjevskoj bolnici obezbediti dečjeg hirurga za operacije mališana, pošto hirurzi za odrasle više ne žele da operišu decu, to se nije dogodilo. Nazire se rešenje drame u... »

"Polka" nije rentabilna za srpske malinare

RTS pre 12 sati
RTS: "Polka" nije rentabilna za srpske malinare
Malina sorte "polka", zbog dobre cene i isplative produžene sezone, jer se bere i u jesen, donosila je prethodnih godina dobar prihod valjevskim voćarima. Ove godine izostala je i cena i rod, pa malinari sa manjih parcela krče zasade.
Umesto berbe maline "polke", ovce pasu u napuštenom zasadu Predraga Savića iz Donjih Leskovica kod Valjeva. Zbog duplo manje ovogodišnje otkupne cene od 120 dinara, Predrag je odustao od berbe "polke", koja mu je pretrhodnih... »

Dualno obrazovanje - za budućnost privrede Valjeva

Večernje novosti pre 15 sati
Nacionalni model dualnog i preduzetničkog obrazovanja predstavljen je posetiocima Karavana obrazovanja "Duh mladosti" u Valjevu
Nacionalni model dualnog i preduzetničkog obrazovanja predstavljen je posetiocima Karavana obrazovanja "Duh mladosti" u Valjevu. "Danas smo ovde da ukažemo na prednosti dualnog obrazovanja i to na pravom mestu, u Poljoprivrednoj... »

Od Resnika do Valjeva prugom uskoro 100 na sat

Večernje novosti pre 1 dan
Pri kraju obnova pruge između Beograda i Bara - vozovi na novim šinama 14. novembra. Uz nove signalne uređaje, i stotine kilometara bakarne kontaktne mreže
KOMPLETNA obnova deonice pruge Beograd - Bar, od Vreoca do Valjeva, u punom je jeku. Na gradilištu, na raznim lokacijama, istovremeno bude i po petnaestak ekipa. Sve se odvija po planu, čak i miholjsko leto ide naruku majstorima,... »

Kakva je ponuda zimnice u Srbiji: Ajvar, kornišoni i sir najjeftiniji u Valjevu

Kurir pre 2 dana
Sudeći po cenama na zelenim pijacama u Srbiji, Beograđanima se isplati da po zimnicu skoknu do Valjeva, jer se samo na 10 tegli ajvara može uštedeti 1.500 dinara. Naime, u Valjevu tegla domaćeg ajvara košta 400 dinara, a u Beogradu 600, pa ako se četiri komšinice organizuju i podele oko 2.000... »

Scena prepuna uspomena

Večernje novosti pre 2 dana
Spektakularni koncert gradskog mešovitog hora "Abrašević" iz grada na Kolubari. Prvi nastup posle tri decenije i publiku podsetio na staru slavu
VALjEVO - Zlatni glasovi gradskog mešovitog hora "Abrašević", čiji su se članovi tokom minulih godina rasuli po svetu, ponovo su se, tri decenije od poslednjeg okupljanja, slili u spektakularno sazvučje. Koncert za pamćenje... »

Dva drugara zajedno silovala komšinicu (48), primljena u bolnicu sa teškim genitalnim povredama

Telegraf pre 3 dana
D. M. (31) i B. V. (21) iz okoline Mladenovca su odmah privedeni
Dvojica prijatelja Danijel M. (31) i Bata V. (21) iz okoline Mladenovca uhapšena su u tom gradu zbog slučaja silovanja žene T. I. (48). "Očuh me prvi put silovao kada sam imala šest godina": Devojka iz Valjeva napokon smogla... »

Incident nakon svadbe: Išamarao devojku jer mu nije dala da vozi pijan

Blic pre 3 dana
U selu Rogačica kod Bajine Bašte, Valjevac P.S (22) išamarao je juče svoju devojku N.D. (22) jer mu nije dala da pijan sedne za volan.
Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", par iz Valjeva obreo se juče na svadbi u Rogačici. U popodnevnim satima, kada je trebalo da krenu kući, N.D. svom partneru nije dala ključeve od automobila, ne dozvolivši mu da vozi pijan. Na... »

Valjevo
petak

Vedro
9 ˚C
subota
Vedro
Vedro
11˚ / 21˚
nedelja
Vedro
Vedro
13˚ / 20˚

Remi Skenderbega i Partizana u Elbasanu

Danas  pre 1 sat  još 23 povezane

Od Rusa tražimo "Buk" i "pancir"

Večernje novosti  pre 1 sat  još 2 povezane

Broj poginulih u požarima u Portugalu porastao na 43

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane
©2017 Netmark d.o.o.