Velika Britanija

Džejmi Oliver: Bregzit je kriv što su moji restorani propali

B92 pre 3 dana
London -- Ljudi su te kobne 2016. godine zbog ekonomske neizvesnosti Bregzita naprosto prestali da izlaze u restorane, izjavio je Džejmi Oliver. On je tako pokušao da obrazloži propast svog poslovnog carstva. Naslovnice britanskih medija poslednjih… »

Najradikalniji predlog do sada: U penziju tek sa 75 godina

Radio 021 pre 3 dana
Državni penzioni fond trebalo bi da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju na 75 godina u narednih 16 godina kako bi se podstakla ekonomija Velike Britanije, predlaže think tank Torijevaca. U poslednjem izveštaju, Centar za socijalnu pravdu… »

Britanija podigla lovce zbog ruskih bombardera

Vesti online pre 3 dana
Britansko Ratno vazduhoplovstvo podiglo je lovce Eurofighter Typhoon sa aviobaze „Emari“ kod Talina radi praćenja dva ruska aviona Su-30, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane na tviteru. Velika Britanija se od 2017. godine nalazi na čelu… »

Velika Britanija: Corbyn pozvao na prijevremene izbore

Al Jazeera pre 3 dana
Opozicioni vođa je rekao da će Laburistička stranka, ako pobijedi, raspisati drugi referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Britanski opozicioni vođa Jeremy Corbyn pozvao je na prijevremene izbore u Velikoj Britaniji, kako bi se… »

Ova zemlja ima više električnih punjača nego benzinskih stanica

Radio 021 pre 3 dana
Broj benzinskih stanica je u konstantnom padu, dok broj punjača za električne automobile vrtoglavo raste. Prema poslednjim podacima, saobraćajna infrastruktura Velike Britanije trenutno raspolaže s više lokacija za punjenje električnih automobila… »

Korbin: Izbori zaustavljaju krizu

Danas pre 3 dana
Lider laburista tvrdi da je Velikoj Britaniji potrebna "promena pravca" Torijevska stranka je „izneverila“ Veliku Britaniju i parlamentarni izbori su „promena pravca koja je zemlji potrebna“, tvrdi lider laburista DŽeremi Korbin. Pošto je u… »

Teheran upozorava SAD: Ne dirajte ga

B92 pre 4 dana
Nakon što su sve svetske agencije prenelo da je iranski tanker, zaplenjen na Gibraltaru, konačno "pušten" da otlpovi, javio se zvanični Teheran. Pošto je oslobađanje tankera usledilo nakon što je Velika Britanija, čije mornaričke snage su i… »

Evropska unija spremna za Brexit bez dogovora

Al Jazeera pre 3 dana
Evropska komisija tvrdi da bi to proporcionalno mnogo više pogodilo Veliku Britaniju nego 27 zemalja članica Unije. Evropska komisija je poručila u ponedjeljak da je Evropska unija spremna za Brexit bez dogovora, ističući da bi u slučaju takvog… »

Dodik: Nepotrebno mešanje stranaca, BiH je onda podanička

B92 pre 4 dana
Banjaluka -- Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je potpuno nepotrebno i da nije fer da bilo ko od stranaca modelira sednice Predsedništva. "To onda ne govori o suverenoj državi nego o podaničkoj priči. Iz tog razloga nisam ni prihvatao… »

Komšić sa zapadnim ambasadorima, Dodik protiv mešanja stranaca

Slobodna Evropa pre 3 dana
Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić sastao se sa ambasadorima SAD i Velike Britanije u BiH Erikom Nelsonom i Metjuom Fildom. Sastanak je trajao oko sat vremena, a ambasadori nisu davali izjave za medije nakon završetka sastanka. Sastanak… »

Vesti dana »