Velika Britanija

Vijeće sigurnosti UN-a danas o Siriji

Al Jazeera pre 4 dana
Raspravu 15 članica Vijeća o situaciji Ujedinjenih naroda o situaciji u Siriji i ofanzivi Turske zatražilo je pet evropskih članica. Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda razgovarat će u četvrtak o situaciji u Siriji iza zatvorenih vrata, navele su… »

Brisel i London nisu na putu postizanja dogovora

Blic pre 4 dana
Velika Britanija i EU trenutno nisu na putu da postignu dogovor o Bregzitu, rekao je danas pregovarač evropskog bloka Mišel Barnije, koji je naglasio da je sporazum i dalje moguć ukoliko obje strane iskažu dobru volju. Barnije je ukazao na tri velika… »

Turska obavestila NATO i UN o akciji u Siriji

Politika pre 4 dana
ANKARA - Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas je da je o operaciji „Izvor mira” u Siriji obavestilo SAD, Rusiju, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju, NATO i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN). Ministarstvo je to… »

Kraljičin govor: Zašto je toliko važan i šta on može da znači za vladu

BBC News pre 4 dana
Glasanje koje sledi nakon kraljičinog govora biće, u stvari, ispit poverenja koje vlada uživa u parlamentu. Vlada Velike Britanije je suspendovala Parlament da dozvoli kraljici da održi govor. Za vladu je krajnje neobično da izgubi glasanje koji… »

Barnije: Sporazum o Bregzitu je moguć

Novi magazin pre 4 dana
Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije rekao je danas da veruje da je moguće postići sporazum sa Velikom Britanijom iako postoje velike razlike u pregovaračkim pozicijama. Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije zakazan je za… »

UN: Potrebni konkretni koraci Pjongjanga

Slobodna Evropa pre 5 dana
Savjet bezbjednosti UN pozvao je Sjevernu Koreju da preduzme konkretne korake ka potpunom odustajanju od nuklearnog i balističkog programa, javlja Rojters. Izaslanici pet evropskih zemalja u Savjetu bezbjednosti izdali su zajedničko saopštenje nakon… »

Indijac tvrdi da ima 123 godine!

RTV pre 5 dana
NJUDELHI - Svami Sivinanda pojavio se na aerodromu Kalkuta u Indiji i tu pokazao pasoš koji je šokirao upravu aerodroma jer u njemu se navodi da je ovaj Indijac rođen 8. avgusta 1896. godine te da sada ima 123 godine. Sivananda je rođen u Behali u… »

Pregovarač EU: Sporazum o Bregzitu je moguć

Slobodna Evropa pre 5 dana
Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije rekao je danas da veruje da je moguće postići sporazum sa Velikom Britanijom iako postoje velike razlike u pregovaračkim pozicijama. Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije zakazan je za… »

7 Godina je preživljavala pakao: Ispovest žene koju je od 11. godine silovalo više od 500 muškaraca! Mislila sam da samo…

Kurir pre 5 dana
Žena, koju je policija u Velikoj Britaniji bezbroj puta hapsila zbog prostitucije, progovorila je o svemu što je preživela tokom perioda od sedam godina. "Dženifer", kako je nazivaju mediji, danas je u svojim četrdesetim godinama, a u prošlosti je… »

Indijac kandidat za Ginisa, tvrdi da ima 123 godine

Dnevnik pre 5 dana
NjU DELHI: Svami Sivinanda pojavio se na aerodromu Kalkuta u Indiji i tu pokazao pasoš koji je šokirao upravu aerodroma jer u njemu se navodi da je ovaj Indijac rođen 8. avgusta 1896. godine te da sada ima 123 godine. Sivananda je rođen u Behali u… »

Vesti dana »