Velika Britanija

Premijeri Britanije i Irske u četvrtak o Bregzitu

B92 pre 4 dana
Britanski premijer Boris Džonson srešće se sutra s irskim kolegom Leom Varadkarom na severozapadu Engleske, potvrdili su iz Dablina. "Ovo će biti privatni sastanak tokom kojeg će premijeri i njihovi timovi moći detaljno da razgovaraju o procesu koji… »

Spas za 2.500 radnika: Agencija kupuje poslovnice propale avio-kompanije

B92 pre 4 dana
London -- Nezavisni lanac putničkih agencija "Hejz travel" kupiće sve poslovnice turoperatera "Tomas Kuk" u Britaniji. Ovom kupovinom "Hejz" će potencijalno sačuvati do 2.500 radnih mesta, saopštila je danas britanska stečajna služba. Kompanija… »

Izvučen srećan dobitnik lutrije "Euromillions", bogatiji za 190 miliona evra

N1 Info pre 5 dana
Vlasnik tiketa u Velikoj Britaniji osvojio je džekpot igre na sreću "Euromillions" od 170 miliona funti (oko 190 miliona evra), što ga čini najbogatijim britanskim dobitnikom na lutriji. Operator nacionalne lutrije "Camelot" saopštio je da je… »

Premijeri Britanije i Irske sutra o Bregzitu

Vesti online pre 5 dana
Britanski premijer Boris Džonson srešće se sutra s irskim kolegom Leom Varadkarom na severozapadu Engleske, potvrdili su iz Dablina. – Ovo će biti privatni sastanak tokom kojeg će premijeri i njihovi timovi moći detaljno da razgovaraju o procesu… »

Pompeo žestoko napao Iran zbog tankera: Nazvao ih lažovima pa pozvao svet da reaguje! (foto)

Pravda pre 5 dana
Američki državni sekretar Majk Pompeo optužio je Iran za istovar nafte sa njihovog tankera Adrian Darya 1 u Siriji. Oil from the #AdrianDarya1 has been offloaded in Syria, proving that Iran lied to the UK and Gibraltar. This terrorist oil will fund… »

Savet bezbednosti iza zatvorenih vrata o situaciji u Siriji

B92 pre 5 dana
Diplomate Ujedinjenih nacija su objavile da će Savet bezbednosti u četvrtak održati zatvorenu sednicu o vojnoj akciji Turske na severoistoku Sirije. Sednicu je zatražilo pet evropskih država članica Saveta Bezbednosti UN - Velika Britanija… »

Sve više Evropljana želi ostati u Britaniji nakon Brexita

Al Jazeera pre 4 dana
Ukupno je do kraja septembra primljeno 1,86 miliona molbi za ostanak, od čega je 520.600 primljeno samo prošlog mjeseca. Gotovo dva milijuna Europljana tražilo je da ostane u Velikoj Britaniji nakon Brexita, od čega pola milijuna samo u rujnu… »

Nova zastrašujuća bajka Zapada: Ruska jedinica „29155“ sa bazom iza betonskih zidova

Sputnik pre 4 dana
Američki mediji tvrde da su zapadne obaveštajne službe otkrile rusku tajnu specijalnu jedinicu za destabilizaciju situacije u Evropi. Destabilizacija u Moldaviji, trovanje trgovca oružjem u Bugarskoj, pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, trovanje… »

Borenović sa ambasadorom Velike Britanije: Ne treba sprečavati rad institucija

Blic pre 4 dana
Predsednik Partije demokratskog progresa, zajedno sa članom Glavnog odbora PDP Jelenom Trivić, sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom i vođom BiH tima pri britanskom Ministarstvu inostranih poslova Danijelom… »

Vozač Duška Kneževića postao svedok saradnik: Vlatko Rašević uhapšen zbog konverzije 97.000 evra (video)

Kurir pre 4 dana
Vlatko Rašović, bivši vozač predsednika Atlas Grupe, Duška Kneževića, dogovorio se sa Specijalnim tužilaštvom da bude svedok saradnik u predmetu formiranom protiv crnogorskog biznismena, javla je TVCG. Zvanična Podgorica potražuje Kneževića… »

Vesti dana »