Velika Britanija - vesti

Modni vremeplov: Pantalone iz 2000-ih su apsolutni trend ovog proleća

Lepota i zdravlje pre 6 dana
Najpopularniji model pantalona sa kraja 90-ih i početka 2000-ih, ovog proleća postao je vodeći trend.
Cargo pantalone vratile su se na velika vrata i ove sezone možete ih pronaći u različitim bojama, tako da će čak i vaši jednostavni i dnevni outfiti uz ove pantalone izgledati savršeno! Reč je o sirokim pantalonama dubokog... »

Tomanović: Postoji zakonski osnov da Velika Britanija odbije da izruči Asanža SAD-u

Cenzolovka pre 6 dana
Poznati beogradski advokat Zdenko Tomanović povodom hapšenja osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža izjavio je za Udruženje novinara Srbije (UNS) da „postoji zakonski osnov da Velika Britanija odbije da izruči Asanža Sjedinjenim Državama, ako proceni da je optužnica protiv njega politički motivisana“.
„A nije ovo atak samo na Džulijana Asanža. Kada zemlja koja se smatra domovinom slobode štampe krivično goni stranog državljanina zbog istinitih informacija, to ugrožava istraživačke novinare širom sveta. Ne smeju se novinari... »

Markesov krah, prvenac Rinsa u Teksasu!

N1 Info pre 6 dana
Vozač Suzukija Aleks Rins došao je do prve pobede u kraljevskoj klasi, pošto je slavio na trećoj trci sezone i prekinuo dominaciju Marka Markesa na Velikoj nagradi Amerika.
Mladi Španac je u Ostinu upisao svoj 13. trijumf u karijeri, a svom timu doneo prvu pobedu od Velike nagrade Britanije 2016. godine, pošto je četiri kruga pretekao Valentina Rosija na Jamahi. ’Doktor’ je morao da se zadovolji... »

Brisel je doneo odluku o Gibraltaru zbog koje Španija slavi

Blic pre 6 dana
Priznavanje Gibraltara za britansku koloniju je bila prava diplomatska pobeda za Španiju, smatra šef španske diplomatije Žozep Borel.
Ako dođe do Bregzita, ta sporna teritorija će postati treća država i svako rešenje u vezi sa Gibraltarom će zahtevati pristanak Španije. Španija smatra da će joj Bregzit doneti pobedu u sporu sa Velikom Britanijom povodom... »

Predsednik Sejšela održao govor pod vodom

RTS pre 6 dana
RTS: Predsednik Sejšela održao govor pod vodom
Tokom posete naučnoj ekspediciji koju predvodi Velika Britanija i koja se bavi istraživanjem Indijskog okeana, predsednik Sejšela Deni For, uputio je apel za jaču zaštitu okeana. For je poziv uputio iz plovila ispod vode. Smatra se da je reč o prvom govoru takve vrste – uživo.
Okeani inače pokrivaju dve trećine svetske površine ali su do sada nedovoljno istraženi. „Imamo bolje mape Marsa nego dna okeana. Ovaj problem je veći od svih nas i ne možemo da čekamo narednu generaciju da ga reši, nemamo... »

Poslednji smeh generala De Gola

Danas pre 7 dana
Evropsko jedinstvo bez Velike Britanije Izlazak Britanije će istinski preoblikovati Evropu, ali nije izvesno da će to biti dobro ni za EU, ni za Britaniju. Evropa se od „transatlantske“ i „proameričke“ pretvara u „kontinentalnu“ i „karolinšku“.
Britanska vlada se raspada zbog definisanja svog odnosa prema Evropi. Seren Kjerkjegor bi njeno stanje mogao da nazove „bolest na smrt“ – stanje između života i smrti, niti da se živi, niti da se mre. Uzroci ove krize mnogo su... »

Evo ko će biti najveći dobitnik Bregzita bez dogovora - "Evropa se raspada"

B92 pre 7 dana
B92: Evo ko će biti najveći dobitnik Bregzita bez dogovora - "Evropa se raspada"
Predviđa se da cĚ�e Kina i SAD ostvariti ogromnu korist ako Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez dogovora.
To je zato što cĚ�e Evropa ostati "slomljena" zbog razvoda od Britanije, rekao je profesor ekonomije Ričard Volf. U sredu, Brisel se saglasio da se rok za Bregzit produži do 31. oktobra, čime cĚ�e London dobiti još šest meseci da... »

U osnovnoj školi zaposlili "menjača pelena" jer deca nisu umela da idu na toalet

Radio 021 pre 7 dana
Iako možda zvuči neverovatno, ali jedna osnovna škola u Valsalu u Velikoj Britaniji morala je da zaposli osobu koja će deci menjati pelene jer mnoga od njih nisu umela sama da odu u toalet i obave nuždu.
"Sve je veći broj dece koja ne znaju da koriste toalet, što je užasno teško za učitelje, ali i drugu decu koja nemaju tih problema. Od škole ne možete očekivati da budu zamena za roditelje ili da leče sve društvene bolesti",... »

Španija slavi pobedu — Britanija ispušta Gibraltar iz svojih ruku

Sputnik pre 7 dana
Priznavanje Gibraltara za britansku koloniju je bila prava diplomatska pobeda za Španiju, smatra šef španske diplomatije Žozep Borel. Ako dođe do „bregzita“, ta sporna teritorija će postati treća država i svako rešenje u vezi sa Gibraltarom će zahtevati pristanak Španije, piše „Tajms“.
Španija smatra da će joj „bregzit“ doneti pobedu u sporu sa Velikom Britanijom povodom statusa Gibraltara, piše britanski list. Španija je odnela „diplomatsku pobedu“ kada je Brisel doneo odluku da teritorija Gibraltara treba da... »

Zato je volimo! Formula 1 ulazi u drugi milenijum: Najbrža jurnjava ikad bila je 372,5 km/h! A evo ko ima najviše pobeda, trka, pol pozicija...

Blic sport pre 7 dana
Od kada su davne 1950. na Silverstoneu u Velikoj Britaniji "zarežali" prvi motori u bolidima pa do danas, prošlo je 999 trka.
Danasšnja Velika nagrada Kine biće upisana zlatnim slovima u istoriji najbržeg cirkusa kao 1000. trka Formule 1. Serija se od tih godina drastično promenila. Od drvenih i limenih karoserija do ultramodernih monokoka od... »

©2019 Netmark d.o.o.