Velika Britanija - vesti

Tači za Independent: Vučić je težak pregovarač

B92 pre 4 dana
B92: Tači za Independent: Vučić je težak pregovarač
London -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je veoma težak pregovarač, izjavio je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.
On je to izjavio u intervjuu za britanski Independent u kojem je potvrdio značaj Velike Britanije za Prištinu rekavši da će uvek ostati partner jer je "doprinela nezavisnosti Kosova". "Vučić je veoma teška osoba za pregovore, da... »

Thaci: Vučić je težak pregovarač

Al Jazeera pre 4 dana
Režim kome je nekada pripadao Aleksandar Vučić bio je zao, nanio je mnogo štete Kosovu, Bosni, Hrvatskoj i Srbiji, kaže predsjednik Kosova.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je veoma težak pregovarač, izjavio je predsjednik Kosova Hashim Thaci u intervjuu za britanski Independent, u kojem je potvrdio značaj Velike Britanije za Kosovo, rekavši da će uvijek ostati... »

Estonija: Britanci poslali "apače" da "obuzdaju" Rusiju

Vesti online pre 4 dana
Velika Britanija je poslala u Estoniju pet udarnih helikoptera "Apač" kao "faktor obuzdavanja" od potencijalne pretnje iz Rusije, javlja televizija "Skaj njuz".
Podršku prebacivanju letelica u Estoniju pružiće izviđački helikopteri "Vajldket", koji će zajedno sa "Apačima" postati deo programa NATO-a za širenje vojnog prisustva u istočnoj Evropi. Kako je izjavio ministar odbrane... »

Kako na organizam utiče umereno pijenje alkohola?

B92 pre 4 dana
B92: Kako na organizam utiče umereno pijenje alkohola?
Čak i umereno konzumiranje alkohola povećava krvni pritisak i šanse za razvoj moždanog udara, suprotno ranijim tvrdnjama prema kojima jedno do dva pića dnevno imaju zaštitnu ulogu za srce, ustanovili su naučnici u velikom istraživanju čije su rezultate objavili u naučnom časopisu Lancet.
Nova saznanja poništavaju sve što su nas ranije učili o "dve-tri čašice alkohola dnevno" koje, kako se isticalo, štite srce, piše BBC. Britanski i kineski naučnici do rezultata su došli prateći tokom deset godina 500.000 kineskih... »

Velika Britanija predložila nacrt rezolucije o Libiji

B92 pre 4 dana
B92: Velika Britanija predložila nacrt rezolucije o Libiji
Njujork -- Sirija i Iran su saopštile da SAD vode "ekonomski terorizam" protiv zemalja koje imaju različita mišljenja.
Kako ističu, SAD imaju različita mišljenja i umesto toga treba da slede svoje ciljeve kroz diplomatiju. Sirijska državna novinska agencija SANA citirala je predsednika Bašara el Asada, koji kaže da je odluka Trampove... »

Istraživanje: I jedno piće dnevno povećava rizik od moždanog udara

N1 Info pre 4 dana
Čak i umereno konzumiranje alkohola povećava krvni pritisak i šanse za razvoj moždanog udara, suprotno ranijim tvrdnjama prema kojima jedno do dva pića dnevno imaju zaštitnu ulogu za srce, ustanovili su naučnici u velikom istraživanju čije su rezultate objavili u naučnom časopisu Lancet.
Nova saznanja poništavaju sve što su nas ranije učili o "dve, tri čašice alkohola dnevno" koje, kako se isticalo, štite srce, piše BBC. Britanski i kineski naučnici do rezultata su došli prateći tokom deset godina 500.000... »

„Faktor obuzdavanja“: Britanija poslala u Estoniju „apače“ zbog Rusije

Sputnik pre 5 dana
Velika Britanija je poslala u Estoniju pet udarnih helikoptera „Apač“ kao „faktor obuzdavanja“ od potencijalne pretnje iz Rusije, javlja televizija „Skaj njuz“.
Podršku prebacivanju letelica u Estoniju pružiće izviđački helikopteri „Vajldket“, koji će zajedno sa „Apačima“ postati deo programa NATO-a za širenje vojnog prisustva u istočnoj Evropi. Kako je izjavio ministar odbrane... »

Velika Britanija uvodi najoštrije mere za zaštitu dece na internetu

Nova energija pre 5 dana
Velika Britanija imaće najoštrije internet zakone na svetu, poručili su nedavno britanski ministri, dok je britanska vlada istovremeno podržala kampanju Dejli Telegrafa o zakonskoj obavezi zaštite dece na internetu. Ministar kulture Džeremi Rajt i ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid... »

Svemirski skener za otkrivanje raka

Domino magazin pre 5 dana
Evropska svemirska agencija ESA i Svemirska agencija Velike Britanije prave novi rendgen zasnovan na svemirskoj tehnologiji.
Stvar je u tome da postojeći rendgenski uređaji nisu dovoljno precizni da prikažu najmanje promene na kostima i tkivu. Sa druge strane, svemirske letelice koriste rendgenske zrake za posmatranje zvezda i stvaraju veoma jasne... »

Vi ste nju skinuli s televizije?! (FOTO)

Mondo pre 5 dana
Upoznajte rijaliti senzaciju Hejli Hjuz!
Hejli Hjuz je samo jedna u moru lepotica koje su okušale sreću u nekom rijalitiju. U Hejlinom slučaju to je rijaliti "Love Island" koji se emituje u Velikoj Britaniji i u kojem ovakve lepotice traže "idealnog partnera". I oni njih, naravno... Ne, ne... tako se ne nose... »

Džekson: Vređaće nas, ali ako pobedimo...

Vesti online  pre 1 sat  još 11 povezanih

Severna Makedonija: Izbori za prvog predsednika pod novim imenom

BBC News  pre 2 sata  još 10 povezanih

Prvi izbori u Severnoj Makedoniji!

Mondo  pre 3 sata  još 10 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.