Velika Britanija

Pre pola veka na dvoru Grimiznog kralja

RTS pre 2 dana
Da li vas je zbunio ovaj naslov? Neka, i treba. Tako su se osetili svi koji su pre 50 godina ušli u prodavnice ploča u Velikoj Britaniji, ugledali ovaj tada (bogami i sada) uzbudljiv, šokantan omot, saznali da postoji neka nova grupa "Grimizni kralj"… »

Hamilton: Boris Džonson između čekića i nakovnja?

Glas Amerike pre 2 dana
Članice EU složile su se da "intenziviraju" pregovore o Bregzitu sa Velikom Britanijom u narednih nekoliko dana saopšteno je posle današnjeg sastanka u Briselu između britanskog ministra za Bregzit, Stiva BarklIja i glavnog pregovarača Unije… »

Ruski Rolls-Royce u prodaji tek 2021, a već ima 600 rezervacija

B92 pre 2 dana
Ministar trgovine i industrije u vladi Rusije Denis Manturov tvrdi da postoji velika potražnja za domaćim luksuznim automobilima. Uprkos visokoj početnoj ceni lumuzine Aurus Senat od 141.000 evra i početku prodaje tek 2021, već je rezervisano 600… »

Poslednja nada: Svih 27 članica dale „zeleno svetlo“ za pregovore o „bregzitu“

Sputnik pre 2 dana
Evropska unija i Velika Britanija složile su se danas da u narednih nekoliko dana vode intenzivne razgovore kako bi se postigao dogovor o odlasku Britanije iz evropskog bloka, ali dogovori oko britansko-irske granične kontrole ostaju i dalje pitanje… »

Luksemburg lider u transplantaciji matičnih ćelija u EU

Danas pre 2 dana
Više od 30.000 pacijenata u Evropskoj uniji u 2017. dobilo je zdrave ćelije koje stvaraju krv (matične ćelije) kako bi zamenili svoje uništene. Najveći broj transplantacija matičnih ćelija, prema podacima Eurostata, prijavljen je u Nemačkoj… »

EU i VB će intezivirati razgovore o Bregzitu

Dnevnik pre 2 dana
BRISEL: Evropska unija i Velika Britanija složile su se danas da u narednih nekoliko dana vode intenzivne razgovore kako bi se postigao dogovor o odlasku Britanije iz evrpskog bloka, ali dogovori oko britansko-irske granične kontrole ostaju i dalje… »

Brnabić se sastala sa ambasadorkom Velike Britanije

Beta video pre 3 dana
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić sastala se sa ambasadorkom Velike Britanije Šan Maklaud.(pokrivalice) Beta/MOD… »

Konfuzija u vezi s američkom strateškom politikom prema Siriji

Al Jazeera pre 3 dana
Čelnici Evropske unije suočit će se s pitanjima koji je sljedeći korak za strane borce zadržane u Siriji i njihovu odanost kurdskim snagama. Piše: Gavin O'Toole Šokantno obećanje Donalda Trumpa da će povući američke snage iz sjeverne Sirije… »

Beograđanka bez dana radnog staža dobija penziju od 39 funti

Telegraf pre 3 dana
Penzionerki B.R. iz Beograda poslednjih pola godina stiže naknada iz Velike Britanije, iako je tamo boravila turistički kod svog tadašnjeg dečka, a današnjeg supruga. B.R. koja poslednjih sedam godina prima srpsku penziju iznenadila se kada joj je… »

Kompromis Londona uslov za dogovoreni Bregzit

Slobodna Evropa pre 3 dana
Bregzit bez dogovora je realna mogućnost ukoliko Velika Britanija ne potraži kompromis, rekla je danas francuski ministar za evropska pitanja Ameli de Monšelan, javlja Rojters. Ona je potvrdno odgovorila na novinarsko pitanje da li je sve veća… »

Vesti dana »