Velika Britanija - vesti

Parižani protestovali zbog izručenja Asanža

Sputnik pre 4 dana
Miting sa zahtevom da se ne dozvoli izručenje osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama održan je u Parizu ispred Ambasade Velike Britanije.
Organizatori protesta, među kojima su predstavnici Nacionalne asocijacije komunista i članovi vanparlamentarne partije Komunistički preporod, u Francuskoj su izrazili podršku Asanžovoj delatnosti i pozvali preko interneta da on... »

Kako na organizam utiče umereno pijenje alkohola?

Novi magazin pre 4 dana
Čak i umereno konzumiranje alkohola povećava krvni pritisak i šanse za razvoj moždanog udara, suprotno ranijim tvrdnjama prema kojima jedno do dva pića dnevno imaju zaštitnu ulogu za srce, ustanovili su naučnici u velikom istraživanju čije su rezultate objavili u naučnom časopisu Lancet.
Nova saznanja poništavaju sve što su nas ranije učili o "dve-tri čašice alkohola dnevno" koje, kako se isticalo, štite srce, piše BBC. Britanski i kineski naučnici do rezultata su došli prateći tokom deset godina 500.000 kineskih... »

Brexit stranka favorit za evropske izbore

Slobodna Evropa pre 4 dana
Brexit stranka koju predvodi britanski evroskeptik Nigel Farage (Najdžel Faraž) favorit je u Velikoj Britaniji za izbore za Evropski parlament koji počinju 23. maja, rezultati su ankete danas objavljene u Londonu. Farageova bi dobila 27 odsto glasova, ispred laburista koji bi osvojili 22 odsto... »

Albanci zabrinuti zbog zahteva za vraćanje viza, strah od domino efekta

B92 pre 4 dana
B92: Albanci zabrinuti zbog zahteva za vraćanje viza, strah od domino efekta
Albanski predsednik Iljir Meta, povodom odluke holandskog parlamenta, kaže da Tirana treba da uradi sve u njenoj moći kako odluka ne bi izazvala domino efekat.
Reč je o zahtevu holandskog parlamenta za suspenziju bezviznog režima sa Albanijom. "Postupak holandskog parlamenta je bez presedana, jer koliko je meni poznato, do sada se nije dogodilo da postoji takav zahtev za Zapadni Balkan... »

Albanija u šoku posle odluke holandskog parlamenta: Ovo je alarm!

Sputnik pre 4 dana
Povodom odluke Parlamenta Holandije da se suspenduje bezvizni režim sa Albanijom, albanski predsednik Iljir Meta je izjavio da Tirana treba da uradi sve što je u njenoj moći kako takva odluka ne bi izazvala domino efekat, prenosi Tanjug.
„Postupak Parlamenta Holandije je bez presedana, jer koliko je meni poznato, do sada se nije dogodilo da postoji takav zahtev za Zapadni Balkan i naše države. Razume se, to je alarm i mi treba da pošaljemo snažne poruke o... »

Odgovor Rusije na britanske "apače" u Estoniji

Vesti online pre 4 dana
Slanje britanskih jurišnih helikoptera u Estoniju i priča o "odvraćanju Rusije" još jedna je namerna provokacija, saopštila je ambasada Rusije u Londonu.
"Pomno pratimo aktivno učešće Velike Britanije u NATO-vom programu širenja vojnog prisustva u istočnoj Evropi. Naše mišljenje je da je postavljanje novih helikoptera u Estoniji i priča o 'odvraćanju Rusije' još jedna namerna... »

Luis hamilton: Mercedes pruža više od očekivanog, Ferari još nije na nivou

Hot sport pre 4 dana
Mercedes je u novu sezonu Formule 1 ušao silovito, slavili su na sve tri dosadašnje trke (dva puta LuisHamilton i jednom Valteri Botas na otvaranju sezone), ali vozač “srebrne strele” iz Velike Britanije i aktuelni šampion sveta ističe da još ništa nije gotovo.[yuzo_related] Predsezonski testovi... »

Protesti o klimatskim promjenama omeli javni prevoz u Londonu

Slobodna Evropa pre 4 dana
Dvoje aktivista za zaštitu životne sredine popeli su se na krov voza u londonskoj finansijskoj četvrti Canary Wharf tokom trećeg dana protesta kojim se želi natjerati vlasti Velike Britanije da poduzmu radikalnije mjere u borbi protiv klimatskih promjena. Grupa Extinction Rebellion povećala je... »

Ona ima 2 vagine i 2 materice: Evo kako izgleda život sa ovim retkim medicinskim stanjem (foto)

Telegraf pre 4 dana
35-ogodišnja žena objašnjava kako je imati ekstremno retko medicinsko stanje
Žena iz Gane koja živi u Velikoj Britaniji ima malo poznato i veoma retko medicinsko stanje - dve vagine i dve materice. Evo kako ona živi svoj neobičan život. Elizabet Amoa (35) je jedna od svega nekoliko žena na svetu koja je... »

Ekološki protesti u Londonu: Policija uhapsila 209 osoba

Al Jazeera pre 4 dana
Demonstranti su izazvali blokade u saobraćaju koje su zahvatile oko 550.000 ljudi.
Britanska policija uhapsila je 209 osoba u utorak, drugog dana blokada koje je organizirao pokret „Extinction Rebellion“ koji zahtijeva proglašenje „ekološkog izvanrednog stanja“. Demonstranti su izazvali blokade u saobraćaju... »

©2019 Netmark d.o.o.