Velika Britanija

Evrovizijska scena u Liverpulu inspirisana zajedništvom: Takmičari nastupaju na pozornici "koja će se pamtiti godinama"

Euronews pre 17 minuta
Britanski nacionalni servis predstavio je impresivnu scenu na kojoj će 37 takmičara odmeriti snage na ovogodišnjoj Evroviziji u Liverpulu. Scenograf Hulio Imede zasnovao je svoju viziju na principima "zajedništva i proslave". "Arhitektura je… »

Talas štrajkova potresa Veliku Britaniju

Politika pre 1 sat
Sve one koji su izašli na ulice povezuje nezadovoljstvo zbog stagniranja plata u vreme dvocifrene inflacije. Gotovo da nema istoričara koji se bavi modernom Velikom Britanijom a da ne povlači paralelu između ove zime štrajkova i zime nezadovoljstva… »

Bregzit survao ekonomiju: Tri godine od izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU, Ostrvo utonulo u haos

Večernje novosti pre 1 sat
VELIKA Britanija trogodišnjicu Bregzita dočekala je u haotičnom raspoloženju. Sve nestabilnija ekonomska situacija, rekordna stopa inflacije, protesti radnika javnog sektora zbog niskih primanja, doveli su stanovnike Ostrva do nezapamćenog revolta… »

Čak 40 zemalja bi moglo da bojkotuje Olimpijske igre ako učestvuju Rusi

Politika pre 2 sata
VARŠAVA – Čak 40 zemalja moglo bi da bojkotuje sledeće Olimpijske igre u Parizu 2024. ukoliko bi Rusiji i Belorusiji bilo dozvoljeno da se takmiče, čime bi ceo događaj bio bespredmetan, rekao je poljski ministar sporta i turizma Kamil Bortničuk… »

Prvih 100 dana britanskog premijera Sunaka - štrajkovi, skandali i obećanja

Politika pre 2 sata
LONDON – Riši Sunak ušao je u Dauning strit obećavajući da će smiriti tržište, zaustaviti skandale i vratiti poverenje i integritet britanskoj politici. Iako glasači misle da vodi zemlju bolje od dvoje prethodnika, Sunakovih prvih 100 dana na… »

Prvih 100 dana britanskog premijera Sunaka – štrajkovi, skandali i obećanja

Radio sto plus pre 2 sata
Iako glasači misle da vodi zemlju bolje od dvoje prethodnika, Sunakovih prvih 100 dana na dužnosti premijera obeležile su turbulencije koje bi mogle da umanje šanse konzervativaca na izborima sledeće godine, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE), pišu… »

Nikola poslala poruku par minuta pre nego što je nestala, otkriveno i kome: "Ljudi ne mogu samo da ispare"

Telegraf pre 2 sata
Njeni prijatelji kažu da je ovo još jedan dokaz da Nikola nije imala nameru dobrovoljno da nestane. Nestala majka dvoje dece iz Velike Britanije Nikola Bali (45) dogovorila je druženje sa prijateljicom u poslednjoj poruci pre nego što je nestala… »

Turbulentnih prvih 100 dana najmlađeg britanskog premijera u zadnjih 200 godina

N1 Info pre 3 sata
Riši Sunak ušao je u Dauning strit obećavajući da će smiriti tržišta, zaustaviti skandale i vratiti poverenje i integritet britanskoj politici. Iako glasači misle da vodi zemlju bolje od dvoje svojih prethodnika, Sunakovih prvih 100 dana na… »

Panika: "Ako nas Rusi napadnu, ostaćemo bez raketa za jedan dan"

B92 pre 3 sata
Visoki britanski general upozorava da bi, u slučaju sukoba sa Rusijom, Velika Britanija ostala bez municije za jedan dan. Upozorenje generala Ričarda Baronsa usledilo je samo dan nakon što je ministar odbrane Ben Volas rekao da su zalihe britanskih… »

Ova deca su nastradala od ujeda pasa, a reakcije nema: Da li bi isto bilo da su im roditelji bogati Britanci?

Telegraf pre 3 sata
Opasan porast smrtonosnih napada pasa. Najmanje petoro dece umrlo je prošle godine u Velikoj Britaniji od posledica ujeda pasa, a zabeležen je porast broja napada pasa za 26 odsto od 2020. godine. Četvorogodišnja Alis Stons poslednja je žrtva koju je… »

Vesti dana »