Velika Britanija - vesti

Britanci se raduju, stiže beba!

Mondo pre 10 minuta
Vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija je trudna, pišu britanski mediji.
Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i princ Hari objavili da očekuju bebu. Their Royal Highnesses The Duke and Duchess of Sussex are very pleased to announce that The Duchess of Sussex is expecting a baby in the Spring of 2019.... »

Opet ništa, a vreme curi

Dojče vele pre 15 minuta
Velika očekivanja i opet ništa. U nedelju nije bilo proboja u pregovorima oko Bregzita, pa sada EU preti da će razmotriti scenario razvoda bez dogovora. Terezi Mej se ljulja fotelja i pitanje da li ima većinu kod kuće.
U nedelju popodne posmatrači su imali velika očekivanja. Dominik Rab, britanski ministar i glavni pregovarač o razdruživanju Velike Britanije i Evropske unije, dobio je iznenadni poziv da poseti Brisel. Pozvao ga je čovek koji... »

Pumpe u Srbiji primenjuju direktivu EU: Oznake za gorivo od danas drugačije

Večernje novosti pre 2 sata
Od danas nov način obeležavanja derivata na našim benzinskim pumpama. Etikete za benzin okrugle, za dizel kvadratne, a TNG u obliku romba
NA pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije o novom, jedinstvenom obeležavanju derivata. Pored 28 zemalja EU, uz Srbiju, ova direktiva primenjivaće se i u Turskoj, Norveškoj, Švajcarskoj,... »

Pet brodova koji su nestali bez traga

Radio 021 pre 33 minuta
Svake godine mora širom sveta "progutaju" nekoliko brodova, ali većina olupina i žrtava ipak budu pronađene zahvaljujući modernoj opremi.
Ipak, ovih je pet brodova nestalo tvoreći pravu misteriju. 1. USS WASP Postojalo je nekoliko brodova koji su nosili ovo ime, ali najčudniji među njima je Wasp (Osa) koji je nestao 1814. Izgrađen godinu dana ranije u toku rata s... »

Ponovo udaraju na Rusiju zbog Sirije: Koriste providne izgovore i prazne pretnje (foto)

Srbija danas pre 1 sat
Iako na izlasku iz Evropske unije, Velika Britanija još uvek ima veliki uticaj na njene odluke, a one mogu imati dalekosežne posledice i nakon završetka Bregzita
Naime, ministri spoljnih poslova EU će 15. oktobra na sastanku Veća EU u Luksemburgu službeno odobriti novi režim za izricanje sankcija protiv pojedinaca i pravnih osoba odgovornih, prema mišljenju članica EU, za upotrebu i... »

Novo pravilo danas stupa na snagu: Na pumpama u Srbiji više ništa neće biti isto

Srbija danas pre 1 sat
Na pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije o novom, jedinstvenom obeležavanju derivata
Pored 28 zemalja EU, uz Srbiju, ova direktiva primenjivaće se i u Turskoj, Norveškoj, Švajcarskoj, Islandu, Lihtenštajnu i Makedoniji, dok će se Velika Britanija izjasniti tek posle "bregzita". - Od ove direktive se očekuje da će... »

Johnson: Britanija se treba suprotstaviti nasilnicima iz Unije

Al Jazeera pre 2 sata
Bivši šef britanske diplomatije kaže da su pregovori ušli u krizu i da bi premijerka Theresa May trebala promijeniti taktiku.
Velika Britanija bi se trebala suprotstaviti nasilnicima u Evropskoj uniji i izvršiti pritisak da se postigne sporazum o slobodnoj trgovini, poput onog između Kanade i EU, poručio je bivši šef britanske diplomatije Boris Johnson,... »

Britanija bi mogla da oporezuje Fejsbuk zbog mentalnog zdravlja

Radio 021 pre 3 sata
Sajmon Stivens, šef britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS), založio se da se uvede posebna taksa za mentalno zdravlje koju će plaćati društvene mreže kao što su Fejsbuk i Instagram.
Prekomerno korišćenje društvenih mreža u Velikoj Britaniji povezuje se sve više sa pogoršanim mentalnim zdravljem mladih ljudi, a taj porez bi pomogao da se "suzbije plima mentalnih oboljenja". Sve više dokaza ukazuje da... »

Danijel Bogunović pred britanskim sudom kao član zabranjene ekstremne neonacističke grupe: Par koji mu pravi društvo detetu dao ime po Hitleru

Telegraf pre 9 sati
Ovaj slučaj je uzdrmao Veliku Britaniju
Muškarac i žena koji su optuženi da su pripadnici zabranjene neonacističke grupe, svoje dete su nazvali po Adolfu Hitleru, piše BBC. Adam Tomas (22) i Klaudija Patatas (38) iz Benburija u Velikoj Britaniji, svom su detetu dali srednje ime Adolf u čast zloglasnom... »

Pauza u pregovorima o Bregzitu

Danas pre 10 sati
London i Brisel napraviće pauzu u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i neće se ponovo sastajati pre evropskog samita, zakazanog za sredinu iduće sedmice, potvrdili su danas evropski izvori na koje se pozivaju zapadne agencije.
Ranije tokom dana pronela se vest da je dogovor o Bregzitu postignut, ali se ispostavilo da je posredi još jedna u nizu lažnih vesti na koje u poslednje vreme nisu imuni ni pojedini vodeći evropski mediji. U međuvremenu, nekoliko... »

©2018 Netmark d.o.o.