Velika Britanija - vesti

Zbog Amazona 175.000 radnika može ostati bez posla

Danas pre 1 sat
Stručnjaci predviđaju da bi zbog sve veće popularnosti Amazona i krize koja je zahvatila trgovačke lance i robne kuće u Velikoj Britaniji ove godine bez posla moglo ostati 175.000 radnika.
Zbog sve veće popularnosti Amazona, ali i ostalih internet trgovina cela situacija bi mogla još više da se komplikuje Gardijan piše da bi ova kriza, uz poznate robne kuće mogla bi zahvatiti i male nezavisne trgovine i da bi zbog... »

Mej protiv odlaganja izlaska Velike Britanije iz EU

Danas pre 4 sata
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas pozive da odloži izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i navela da će nastojati da parlament usvoji sporazum o Bregzitu.
Mej je u donjem domu parlamenta kazala da će pre nego što se obrati liderima EU, još razgovarati i s vladinim i s opozicionim poslanicima povodom njihove zabrinutosti u vezi s postignutim sporazumom. EU insistira da o postignutom... »

Prostitutka zadavljena, ostale u strahu: Ana je ispričala sa čime se sve suočavaju "prodavačice ljubavi" u svetskoj metropoli

Blic pre 2 sata
Nakon što je prošle godine ubijena još jedna prostitutka u prestonici Velike Britanije, strah se proširio među njenim koleginicama da bi one mogle da budu sledeća žrtva. Zbog celokupne situacije, prostitutka Ana progovorila je o rizicima sa kojima se one svakodnevno suočavaju, kada pozivaju... »

Mej protiv odlaganja izlaska Velike Britanije iz EU

Večernje novosti pre 2 sata
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas pozive da odloži izlazak Velike Britanije iz Evropske unije
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas pozive da odloži izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i navela da je njen "Plan B" da parlament usvoji odbačeni sporazum o Bregzitu pošto obezbedi promenu sporne odredbe o... »

Jovanović: SAD i Velika Britanija ne mogu sprečiti raspravu o Kosovu

Politika pre 3 sata
Zemlja predsedavajuća Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija ima pravo da na dnevni red sednica uvrsti redovne izveštaje generalnog sekretara UN o situaciji na Kosovu i Metohiji i to pravo druge države ne mogu da ospore, kaže bivši diplomata Vladislav Jovanović, prenosi Tanjug. Povodom najave da bi... »

Mej protiv odlaganja izlaska Velike Britanije iz EU

Danas pre 3 sata
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas pozive da odloži izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i navela da je njen „Plan B“ da parlament usvoji odbačeni sporazum o Bregzitu pošto obezbedi promenu sporne odredbe o granici između dve Irske.
Pošto je britanski parlament prošle nedelje odbacio sporazum o Bregzitu koji je njena vlada postigla s EU, Mej je danas pred donjim domom kazala da je uzela u obzir zabrinutost poslanika povodom zaštitne mere „bekstop“ koja... »

Mej: Britanija izlazi iz EU i bez dogovora

Insajder pre 3 sata
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas pozive da odloži izlazak Velike Britanije iz Evropske unije i najavila da će do izlaska doći čak i ako izostane dogovor. Ona je navela da će nastojati da parlament usvoji sporazum o Bregzitu, iako većina nije spremna da da podršku Sporazumu u trenutnom obliku. Čelnici Evropske unije, s druge strane, poručuju da o postignutom sporazumu o Bregzitu ne može biti novih pregovora.
Tereza Mej imala je rok da do danas predstavi takozvani „Plan B” za Bregzit, nakon što je njen prvobitni plan odbijen ubedljivom većinom glasova. Međutim, iako je nudila da razgovara sa svim predstavnicima opozicije, Mejeva je... »

Velika Britanija počela program registracije državljana EU

Novi magazin pre 9 sati
Britanija počinje primenu programa registracije oko 3,5 miliona državljana EU koji žive u Velikoj Britaniji u pripremi za proces njenog izlaska iz Unije.
Prema planu, čija probna faza počinje danas, državljani EU koji žele da ostanu da žive u Velikoj Britaniji moraju da podnesu zahtev za status naseljenika uz plaćanje troškova od 65 funti (83 dolara) za odrasle i 32,50 funti za... »

Novi dan o politici Tereze Mej i razdruživanju Velike Britanije i Evropske unije

N1 Info pre 6 sati
O planu B za Bregzit, politici Tereze Mej, razdruživanju Britanije i Evropske unije u temi jutra Novog dana govoriće potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak i Neven Anđelić, profesor međunarodnih odnosa i ljudskih prava na londonskom Regent's univerzitetu.
Glavni urednik Kikindskih novina Željko Bodrožić lista štampu i komentariše aktuelne teme. Uživo smo u Ahenu, gde će Angela Merkel i Emanuel Makron potpisati novi sporazum o francusko-nemačkom prijateljstvu. Sa događaja izveštava... »

Popio celu kutiju vijagre i to ga obeležilo za ceo život

Večernje novosti pre 23 sata
Muškarac iz Velike Britanije koji je uzeo deset puta veću količinu sildenafila, aktivnog sastojka vijagre, završio je s „rupama“ u vidu
Muškarac iz Velike Britanije koji je uzeo deset puta veću količinu sildenafila, aktivnog sastojka vijagre, završio je s „rupama“ u vidu i povećanom osetljivošću na svetlo, piše Daily Mail. Najverovatnije iz neznanja, muškarac je... »

Novak Đoković u četvrtfinalu AO

Beta  pre 7 sati  još 32 povezane

Palau povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova

N1 Info  pre 2 sata  još 23 povezane

Haradinaj o ukidanju takse: "Sneg će se jednom otopiti"

B92  pre 7 sati  još 21 povezana

May protiv novog referenduma o izlasku iz EU-a

Al Jazeera  pre 1 sat  još 14 povezanih