Velika Britanija

"Politika proširenja ne bi smela da trpi zbog izlaska Velike Britanije iz EU"

Blic pre 4 sata
Politika proširenja ne bi smela da trpi zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije, poručio je komesar za Bregzit u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske, Sabolč Takač. "Naravno da Bregzit ima negativan uticaj na proširenje, jer ne možemo da… »

Pranjani: 75 godina od operacije "Halijard"; "Srpski narod čeka bolje odnose sa Amerikom" FOTO

B92 pre 14 sati
Pranjani -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot prisustvuju svečanosti povodom 75. godina od operacije "Halijard". Na početku obeležavanja predsednik Vučić, delegacije SAD, Italije, Velike… »

Demonstranti u Hongkongu pozvali London u pomoć, suzavac i kamenice na skupu

N1 Info pre 8 sati
Prodemokratski demonstranti okupili su se blizu konzulata Velike Britanije u Hongkongu tražeći od Londona da uloži više napora da zaštiti stanovnike svoje bivše kolonije, a ponovo su ukazali na smanjenje sloboda u toj poluautonomnoj kineskoj… »

Zašto svet postaje sve alergičniji na hranu

Danas pre 14 sati
Deca širom sveta imaju daleko veće šanse nego ikada ranije da postanu alergični na hranu. Istraživanje smrti britanskih tinejdžera nakon što su konzumirali obrano mleko, susam i kikiriki pokazalo je da je to nekada ima tragične posledice. Prošle… »

Johnson: Britanija kao Hulk - što luđi, to jači i uvijek pobjegne

Al Jazeera pre 17 sati
Johnson kaže da će naći način za zaobilazak odluke parlamenta da mora zatražiti odgodu Brexita ako ne sklopi sporazum. Britanski premijer Boris Johnson usporedio je Veliku Britaniju s fiktivnim superjunakom Nevjerojatnim Hulkom, u intervjuu u kojem… »

Han zahteva više novca za EU

RTV pre 18 sati
BEČ - Budući evropski komesar za budžet i administraciju Johanes Han insistira na budžetskom planu s dodatnim troškovima za članice, ali u njegovoj domovini, Austriji, Narodna partija (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca, iz koje potiče, nije… »

Džonson: Britanija kao Hulk - što je besniji, to je jači i razbija okove

N1 Info pre 16 sati
Britanski premijer Boris Džonson rekao je da se ogroman napredak ostvaruje ka postizanju sporazuma o Bregzitu između EU i Velike Britanije, koju je poredio sa Hulkom, prenosi list Mejl on Sandej. "Kad sam došao na ovu funkciju svi su govorili da… »

Takač: Proširenje EU je zajednički interes

Dnevnik pre 7 sati
PODGORICA: Politika proširenja ne bi smela da trpi zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske Unije, poručio je komesar za Bregzit u Ministarstvu spoljnih poslova Mađarske, Sabolč Takač. "Naravno da Bregzit ima negativan uticaj na proširenje, jer ne… »

Mesijev otac na sastanku s predstavnicima Inter Majamija

Večernje novosti pre 1 dan
Britanski tabloid “San”, piše da su predstavnici novoosnovanog američkog kluba razgovarali s ocem Barsine zvezde, oko mogućnosti prelaska Argentinca u MLS. Velike ambicije ima rukovodstvo novoosnovanog američkog kluba Inter Majamija. Klub, u kojem… »

Može li se izmeriti zadovoljstvo kad se počešeš

Sputnik pre 6 sati
„Ig Nobelova“ nagrada za mir, koja se svake godine dodeljuje za neobična i nikom potrebna dostignuća, ove godine pripala je, između ostalih, i ekipi iz SAD, Velike Britanije, Singapura i Saudijske Arabije, koji su izmerili nivo zadovoljstva koje… »

Vesti dana »