Velika Britanija

“Manjak beba” u Britaniji bi mogao da dovede do pada ekonomije

Danas pre 10 minuta
Velika Britanija je suočena sa “manjkom beba” koji bi mogao da uzorkuje “dugoročnu ekonomsku stagnaciju”, upozorio je nezavisni istraživački centar za javnu politiku SMF. SMF navodi da je stopa novorođenih beba gotovo prepolovljena u odnosu… »

Lideri evropske železničke industrije posetili MIND PARK (FOTOGALERIJA)

U centar pre 46 minuta
Lideri evropske železničke industrije – izlagači i gosti iz inostranstva, učesnici Sajma saobraćajnih i železničkih tehnologija koji se održava u Beogradu, posetili su nedavno MIND Park. Počasni pokrovitelj sajma SEE Mobility je Ministarstvo… »

Odnos Britanija - Francuska neuništiv, uprkos besu Pariza zbog dogovora o podmornicama

Politika pre 1 sat
Britanski premijer Boris Džonson insistirao je danas na tome da je odnos Britanije sa Francuskom neuništiv, uprkos besu Pariza zbog dogovora o podmornicama između Australije i SAD i Britanije. On je istkao da su odnosi Velike Britanije i Francuske… »

Porodila se britanska princeza Beatris, kraljica Elizabeta dobila praunuku

Nova pre 1 sat
Britanska princeza Beatris, unuka kraljice Elizabete, porodila se u subotu i na svet donela zdravu devojčicu. „Princeza Beatris i njen suprug Edoardo Mapeli Moci obaveštavaju javnost da je njihova ćerka rođena u subotu u Londonu. Svi članovi… »

Tenzije rastu, Bajden traži razgovor s Makronom

B92 pre 2 sata
Predsednik SAD Džo Bajden zatražio je telefonski razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Do toga je došlo usled pokušaja Amerike i Velike Britanije da smanje tenzije sa Parizom zbog novog bezbednosnog sporazuma sa Australijom. SAD… »

Ko se ljuti, nije dobar drug: Džonson poručio da je ljubav prema Francuskoj “neizbrisiva”

Nedeljnik pre 2 sata
Paul Grover/Daily Telegraph / PA Images / Profimedia (Beta-AP) – Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da su odnosi njegove zemlje i Francuske veoma čvrsti, prijateljski i neuništivi, uprkos ljutnji Pariza zbog novog sporazuma SAD, Velike… »

Vojni savezi, podmornice i pare: U Parizu su jako ljuti

Dojče vele pre 2 sata
Eskalira svađa Francuske sa druge tri članice NATO, nakon što je Australija otkazala porudžbinu skupocenih nuklearnih podmornica. Umesto toga, nastaje novi trojni savez koji bi trebalo da se suprotstavi Kini u Pacifiku. Zbog spora oko nuklearnih… »

Drama zbog podmornica; "Nije tačno da lobiramo"

B92 pre 1 sat
Francuski i australijski zvaničnici oglasili su se danas povodom ogorčenosti Pariza zbog raskidanja ugovora o kupovini podmornica. Oni su izjavili da to neće poremetiti pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini Australije i Evropske unije. Francuska… »

Džonson: Odnosi sa Francuskom su čvrsti uprkos ljutnji Pariza

Novi magazin pre 3 sata
Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da su odnosi njegove zemlje i Francuske veoma čvrsti, prijateljski i neuništivi, uprkos ljutnji Pariza zbog novog sporazuma SAD, Velike Britanije i Australije. Francuska je otkazala sastanak ministarke… »

Bajden traži razgovor sa Makronom kako bi smanjio tenzije

Blic pre 2 sata
Predsjednik SAD Džo Bajden zatražio je telefonski razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, usled pokušaja Amerike i Velike Britanije da smanje tenzije sa Parizom zbog novog bezbednosnog sporazuma sa Australijom. SAD, Velika Britanija i… »

Vesti dana »