Velika Britanija

U napadu u Mančesteru ranjene četiri, uhapšena jedna osoba

N1 Info pre 3 dana
Uhapšen je napadač koji je u tržnom centru u Mančesteru nožem ranio četiri osobe, saopštile su vlasti, prenosi agencija Anadolija. Policija navodi da nema smrtno stradalih u napadu na severozapadu Engleske. Policija Mančestera navodi da je… »

Plenković u sukobu interesa, predložio kuma za ambasadora

RTS pre 2 dana
Hrvatski premijer Andrej Plenković povredio je načelo savesnog i transparentnog postupanja jer je propustio da obznani svoju kumsku povezanost sa Igorom Pokazom kada ga je predlagao za ambasadora u Velikoj Britaniji. Predsednica Komisije za odlučivanje… »

Novi Nissan Juke (2020) - počela serijska proizvodnja (FOTO)

Auto magazin pre 2 dana
Nissan danas započinje proizvodnju novog Jukea u fabrici u Sunderlandu, u koju je investirao 100 miliona funti... Dizajniran, konstruiran i proizveden u fabrici u Velikoj Britaniji, novi JUKE je posebno razvijen kako bi ispunio zahteve evropskog… »

Kuma poslao u London: Plenković pod istragom zbog sukoba interesa

Blic pre 2 dana
Hrvatska Komisija za odlučivanje o sukobu interesa odlučila je danas većinom glasova da je premijer Andrej Plenković povredio načelo savesnog i transparentnog postupanja jer je propustio da objavi povezanost sa Igorom Pokazom kada ga je predlagao za… »

VB i EU intenziviraju pregovore o Bregzitu

B92 pre 2 dana
Evropska unija saopštila je da se dogovorila sa Velikom Britanijom da "intenziviraju" pregovore u pokušaju da se Bregzit sprovede do zakazanog datuma. Trenutni datum za izlazak Velike Britanije iz EU je 31. oktobar. Ovo je saopšteno nakon što je… »

Đavolica od 15. Godine ubija za narko-kartel i uživa u tome: Zaklala sam trudnicu, a svoju poslednju žrtvu sam isekla na…

Kurir pre 3 dana
Ubica jednog od kolumbijskih narko-kartela koja sebe naziva Đavolica, hladnokrvno je rekla pred kamerama britanske televizije "Kanal 5" da uživa da ubija ljude (čak i trudnice) i da će to raditi do kraja svog života. Kolumbijka, čije pravo ime nije… »

Jača saradnja ekonomije Srbije i Velike Britanije

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Maklaud da je put jačanja srpsko-britanskih veza ne samo kroz političke odnose naših zemalja, već i… »

Penzionerka iz Beograda nema dan radnog staža, a prima penziju: Zbog njenog slučaja zbunjen ceo pio fond, ni sama ne zna…

Kurir pre 3 dana
Penzionerki B. R. iz Beograda poslednjih pola godina stiže naknada iz Velike Britanije, iako je tamo boravila turistički kod svog tadašnjeg dečka, a današnjeg supruga. Penzionerka B. R. koja poslednjih sedam godina prima srpsku penziju iznenadila se… »

EU i London će intenzivirati pregovore tokom vikenda

Al Jazeera pre 3 dana
Odluka da se razgovori intenziviraju ukazuje na to kako ima novih elemenata u Brexitu o kojima će se razgovarati. Glavni pregovarač Evropske unije za Brexit Michel Barnier dobio je pristanak 27 država članica da se tokom predstojećeg vikenda… »

Ambasadorka Velike Britanije: Drago mi je što se razgovara o unapređenju izbornih uslova

Kurir pre 3 dana
BEOGRAD - Ambasadorka Velike Britanije Šan Makleod izjavila je da joj je drago što Vlada Srbije razgovara sa ODIHR-om o unapređenju izbornih uslova, ali da istovremeno uzima ozbiljno u obzir zabrinutosti opozicionih partija. "Važno je reći da su… »

Vesti dana »