Veliki školski čas

U ponedeljak Veliki školski caš u Kargujevcu

Beta 20.10.2013
KRAGUJEVAC, 20. oktobra 2013. (Beta) - U Spomen parku "Kragujevački oktobar" u ponedeljak će kraj spomenika djacima i profesorima streljanim 1941. godine biti održana tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas. Početak Velikog… »

Godišnjica streljanja: Najmlađi ubijeni đak imao 11 godina

Kurir 20.10.2013
BEOGRAD - Nek počivaju u miru. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će u ponedeljak prisustvovati tradicionalnoj antiratnoj manifestaciji u znak sećanja na nedužne žrtve u Drugom svetskom ratu i streljane đake u Šumaricama u Kragujevcu. Kraj… »

Oktobar u Kragujevcu

RTS 27.09.2013
Kragujevačke oktobarske svečanosti u znaku su nekoliko tradicionalnih manifestacija: Veliki školski čas, OKTOH, JoakimInterfest, KRAF, Tri oktobra. Komemorativni skupovi u znak sećanja na nedužne žrtve rata, Bdenje, Liturgija, izložbe, sastavni su… »

Veliki školski čas

e-Novine 22.12.2012
Šljivančanin među beogradskim đacima. Opštinski tviter ratnik Ako smo se, zahvaljujući Staljinovoj dosetki, do sada pitali koliko papa ima divizija, odnedavno, od kada je sveti otac otvorio svoj nalog na tviteru, morali bismo da revidiramo dilemu i… »

NIKOLIĆ: Narod ne stoji iza zlikovaca

Danas 22.10.2012
U Šumaricama juče održan Veliki školski čas, a u Srbiji prvi put obeležen Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu. Kragujevac - U kragujevačkim Šumaricama, kraj Spomenika streljanim učenicima (V/3) juče je održan tradicionalni, 41… »

"Veliki školski čas" sećanje na streljane đake i profesore u Kragujevcu

24 Sata 21.10.2012
Danas se obeležava Dan sećanja na sve srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, a kod spomenika "V 3" podignutom na mestu na kojem su 21. oktobra 1941. godine nacistički okupatori streljali đake i profesore u Kragujevcu, održana je tradicionalna… »

Održan Veliki školski čas

Šumadija press 21.10.2012
Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu ove godine je i državni praznik, a tradicionalno je obeležen u Spomen parku Šumarice na ceremoniji Velikog školskog časa. Poemom “Oni su ušli u dom naš” Jovana Zivlaka obeležena je… »

Predsednik Srbije na Velikom školskom času u Kragujevcu

24 Sata 20.10.2012
U kragujevačkom spomen parku "Šumarice" sutra će biti održana tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas", kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić. "Veliki školski čas" je antiratna manifestacija kojom se iz… »

Ričard Berns - počasni građanin Kragujevca

Akter 07.05.2012
Ričardu Bernsu, autoru poeme "Plavi leptir", koja je inspirisana stradanjem kragujevačkih đaka 1941. godine, juče je uručeno zvanje počasni građanin grada Kragujevca. Poema Ričarda Bernsa izvedena je na antiranoj manifestaciji u Kragujevcu "Veliki… »

Britanski pesnik počasni gradjanin Kragujevca

Beta 06.05.2012
KRAGUJEVAC, 6. maja 2012. (Beta) - Britanskom pesniku Ričardu Bernsu, autoru poeme "Plavi leptir", koja je inspirisana stradanjem kragujevačkih djaka 1941. godine, u nedelju je uručeno zvanje počasni gradjanin Kragujevca. Poema Ričarda Bernsa… »

Vesti dana »