Veliki školski čas

KRAGUJEVAČKE ŠUMARICE Moleban i Veliki školski čas žrtvama fašizma

Večernje novosti 21.10.2014
Антиратном манифестацијом и ове године свету се шаље порука да се никада и нигде не понови злочин из 1941. године, када су немачки окупатори… »

Veliki školski čas: Da se nikad ne ponovi

Prva 21.10.2014
U kragujevačkim Šumaricama, kraj spomenika "Peto tri" održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, u znak sećanja na streljanje đaka, profesora i građana Kragujevca u Drugom svetskom ratu, kome je prisustvovao predsednik… »

Nikolić na Velikom školskom času u Šumaricama

Blic 21.10.2014
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće molebanu u Šumaricama, u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Nakon toga, kraj spomenika "Peto tri" biće… »

Još jedan čas opomene

e-Novine 21.10.2014
Kragujevac. Manifestacijom Veliki školski čas Kragujevac i Srbija i ove godine svetu šalju poruku da se nikada i nigde ne ponovi takav zločin iz Drugog svetskog rata, kada su nemačke okupacione snage u tom gradu i njegovoj okolini straljale hiljade… »

Bdenje u Muzeju “21. oktobar”

Ritam grada Kg 21.10.2014
Multimedijalno kulturno-umetnička manifestacija “Bdenje” koja se tradicionalno organizuje već petu godinu, noć uoči Velikog školskog časa, održana je sinoć u Spomen-muzeju “21. oktobar”. Program je otpočeo koncertom Katedre za solo… »

Iz Šumarica za ceo svet...

RT Kragujevac 21.10.2014
Muzičko scenski prikaz, kod Spomenika streljanim đacima u Šumaricama, izveden je po scenariju književnika Vidosava Stevanovića, a režiju je potpisala Ružica Cica Lukić, koja je bila i reditelj televizijskog prenosa na državnoj televiziji. Veliki… »

Sutra Veliki školski čas i moleban za žrtve

Ritam grada Kg 20.10.2014
U Spomen parku “Kragujevački oktobar” sutra će kod spomenika đacima i profesorima streljanim 1941. godine biti održan moleban i Veliki školski čas. Moleban će u 10.30 biti održan kraj humke đaka i profesora, a Veliki školski čas počeće u… »

KG: I predsednik Srbije na ''Velikom školskom času''

iKragujevac 20.10.2014
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće sutra molebanu u Šumaricama, u Kragujevcu, kod spomenika streljanim đacima i profesorima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Nakon toga, kraj spomenika "Peto tri" biće… »

Nikolić sutra u Šumaricama

Šumadija press 20.10.2014
Nakon toga, kraj spomenika “V3″ biće održana tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, u znak sećanja na više hiljada nedužnih ljudi, koje su fašističke snage streljale u Drugom svetskom ratu. Manifestacijom Veliki školski… »

Veliki školski čas

Akter 16.10.2014
Pomoćnica gradonačelnika za zaštitu kulturne baštine Slavica Đorđević rekla je da Veliki školski čas sa istim konceptom traje od 1971.godine. Na ovogodišnjem Velikom školskom času, mirovnoj manifestaciji, posvećenoj civilnim žrtvama… »

Vesti dana »