Veliki školski čas

SPECIJAL 21. oktobar: Ponovo sam tu

Ritam grada Kg 21.10.2015
Svake godine ista slika. Isto mesto. Isti spomenik pred našim očima. Spomenik kao jedan veliki svedok nekog davnog vremena. Jedne davne tragedije, koja i dalje obuzima naš grad. Koje se i dalje sećamo. Sa jedne strane stoje ljudi koji su tu bili od… »

Održan "Veliki školski čas" u Šumaricama

Alo 21.10.2015
Intoniranjem himne Srbije, danas je u Kragujevcu počela tradicionalna komemorativna i antiratna manifestacija "Veliki školski čas" u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada građana tog grada… »

Veliki školski čas u Šumaricama

RT Kragujevac 20.10.2015
Manifestacija Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava kod Spomenika streljanim đacima u kragujevačkim Šumaricama, počeće sutra 21. oktobra u 11 sati. Ove godine po prvi put biće izvedeno prozno delo pisca Vidosava Stevanovića, koje je… »

Bdenje u Muzeju "21. oktobar"

RT Kragujevac 20.10.2015
U Muzeju ''21. oktobar'', u sklopu tradicionalne manifestacije Bdenje, otvoren je 18. Međunarodni salon antiratne karikature. Predstavljen je i scenario za Veliki školski čas, delo Vidosava Stevanovića pod nazivom ''Između neba i zemlje'' i održan… »

Veliki školski čas „Između neba i zemlje“

Šumadija press 20.10.2015
Inače, prva poema izvedena na Velikom školskom času bila je ‘’Crni dan’’ Dušana Radovića. Na temu «Velikog školskog časa», o stradanju nevinih žrtava oktobra 1941. i krvavoj besmislici rata, pisalo je 30 autora među kojima Milovan… »

U Kragujevcu počinju Oktobarske muzičke svečanosti

iKragujevac 30.09.2015
Spomen park Kragujevački oktobar i grad Kragujevac, najavili su i druge tradicionalne manifestacije, koje će obeležiti oktobar u Kragujevcu - pre svih Salon antiratne karikature, Bdenje i Veliki školski čas. Programi sećanja na žrtve oktobra u… »

Oktobarske muzičke svečanosti

RT Kragujevac 30.09.2015
Programi sećanja na žrtve oktobra u Kragujevcu 41. počeće Oktobarskim muzičkim svečanostima, naredne nedelje. Spomen park Kragujevački oktobar i grad Kragujevac, najavili su i druge tradicionalne manifestacije, koje će obeležiti oktobar u… »

Dve godine bez škole

RTS 30.03.2015
Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu, već drugu školsku godinu nisu u svojim učionicama. Zidovi i podovi zgrade u kojoj su bili, zbog starosti i vibracija, počeli su da se pomeraju i izvijaju, pa je proglašena nebezbednom. Skoro dve… »

Počele pripreme za Veliki školski čas

RT Kragujevac 09.03.2015
Mada se čini da je još isuviše rano, počele su u Spomen parku "Kragujevački oktobar", pripreme za Veliki školski čas. Centralna manifestacija posvećena žrtvama oktobra zahtevna je i traži dobru organizaciju, tako da je u ovo doba godine, a tako… »

Veliki školski čas: Da se ne ponovi

RTV 21.10.2014
KRAGUJEVAC - U spomen parku ,,21. oktobar'' u Šumaricama obeležen je dan sećanja na streljane đake i građane Kragujevca. Komemorativnoj i umetničkoj manifestaciji prisustvovao je državni vrh Srbije. Predsednik Tomislav Nikolić položio je sa… »

Vesti dana »