Veliki školski čas

GV: Utvrđen program “Oktobarskih svečanosti”

Ritam grada Kg 27.09.2019
Gradsko veće na sednici održanoj 26. septembra utvrdilo je program Oktobarskih svečanosti. Pored već tradicionalnih manifestacija kao što su Muzičke svečanosti Oktobru hododarje, JoakimInterFest, Bdenje, Moleban i Veliki školski čas, na kome će… »

Usvojen program Oktobarskih svečanosti

RT Kragujevac 26.09.2019
Gradsko veće utvrdilo je program Oktobarskih svečanosti. Pored već tradicionalnih manifestacija kao što su Muzičke svečanosti Oktobru hododarje, JoakimInterFest, Bdenje, Moleban i Veliki školski čas, na kome će biti izvedena poema „Pouke iz… »

Školski čas naučenih lekcija, ali nikome neće biti žao ako je ovo Krstajićev kraj: Šta smo videli na praznom stadionu?

Nedeljnik 10.06.2019
FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić” rezultatom 4:1, prikazavši dva potpuno različita lica u dva poluvremena. U prvom poluvremenu Srbija je ličila na tim… »

Večna opomena iz Šumarica

Večernje novosti 21.10.2018
Veliki školski čas u Kragujevcu u spomen na žrtve fašističkih zločina. Antiratnoj manifestaciji prethodio moleban za stradale. Sa mesta masovnog streljanja u Drugom svetskom ratu, iz kragujevačkih Šumarica, i ove godine je upućena poruka mira i… »

„Nisam kriv što sam živ“ – 77 godina sećanja

RT Kragujevac 21.10.2018
Tradicionalno, kraj spomenika streljanim đacima, profesorima i civilima u Šumaricama, održan je moleban, a potom i komemorativno umetnička manifestacija Veliki školski čas. Manifestaciji su prisustvovali predstvnici Vlade Republike Srbije… »

Poruka mira sa ‘Velikog školskog časa’

Slobodna Evropa 21.10.2018
U kragujevačkim Šumaricama, održan je “Veliki školski čas”, mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama “Nisam kriv što sam živ”, Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta… »

Da se nikada ne ponovi: Pre 77 godina u Kragujevcu umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu

BK TV 21.10.2018
U Šumaricama je danas održan "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama "Nisam kriv što sam živ", Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Prvi… »

U Šumaricama održan Veliki školski čas

Vesti online 21.10.2018
Kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, na dan kada se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata… »

Veliki školski čas – Nisam kriv što sam živ

Ritam grada Kg 21.10.2018
U Spomen parku Šumarice, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima održana je još jedna jedinstvena antiratna manifestacija Veliki školski čas, u znak sećanja na stradanje civila 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu. Vence su položili đaci… »

"Nisam kriv što sam živ": Održan VELIKI ŠKOLSKI ČAS (FOTO)

InfoKG 21.10.2018
Komemorativno – umetnička manifestacija "Veliki školski čas" održana je danas kraj "Spomenika streljanim đacima i profesorima" u Šumaricama, u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada… »

Vesti dana »