Veliki školski čas

Održan “Veliki školski čas”

Ritam grada Kg 21.10.2019
U sećanje na streljane građane Kragujevca u oktobru 1941. godine poslata je i danas poruka mira sa tradicionalne manifestacije Veliki školski čas, koja je održana kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u spomen-parku „Šumarice“. Vence… »

“Jedna od identitetskih međa srpskog naroda u 20. veku…”: Veliki školski čas u znak sećanja na streljane đake i…

Nedeljnik 21.10.2019
Foto: Printscreen Youtube U sećanje na streljane građane Kragujevca u oktobru 1941. godine poslata je i danas poruka mira sa tradicionalne manifestacije Veliki školski čas, kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u spomen-parku… »

Veliki školski čas održan u Šumaricama

Studio B 21.10.2019
U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 78 godina od masovnog streljanja civila, među njima i đaka i profesora, u kragujevačkim Šumaricama. U znak sećanja, i ove godine u spomen-parku u tom gradu održan je Veliki… »

Kragujevac: Sećanje na nedužne žrtve

Danas 20.10.2019
Kragujevačkim Šumaricama danas će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas U kragujevačkim Šumaricama, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima (V/3) sutra (ponedeljak) će biti organizovan tradicionalni Veliki školski čas… »

Spreman program za Veliki školski čas

RT Kragujevac 20.10.2019
Generalna proba ovogodišnjeg Velikog školskog časa izvedena je u Šumaricama gde se ova manifestacija održava od 1957. godine. U organizaciji Spomen – parka „Kragujevački oktobar“ ispred spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ biće… »

Nova generacija dostojno čuva sećanje na kragujevačku tragediju

iKragujevac 19.10.2019
Kragujevačka tragedija 1941. godine odvela je u smrt nedužne civile, građane i učenike Prve gimnazije. Streljanje u Šumaricama 21. oktobra trajalo je od sedam ujutru do dva popodne. Tragediju je preživelo svega šezdesetak ljudi od tri hiljade… »

Slike i crteži Duška Jovića otvaraju Oktobarske svečanosti

RT Kragujevac 01.10.2019
Tradicionalne Oktobarske svečanosti otvara večeras u Narodnom muzeju izložba pod nazivom „Slike i crteži Duška Jovića“, autora Tatjane Milosavljević, muzejskog savetnika. Do kraja meseca očekuje nas niz kulturnih manifestacija po kojima je… »

Počinju OKTOBARSKE SVEČANOSTI

InfoKG 30.09.2019
Otvaranjem izložbe slika i crteža kragujevačkog slikara Duška Jovića sutra od 19 časova u Narodnom muzeju počinju Oktobarske svečanosti kojima se obeležava godišnjica streljanja Kragujevčana 1941. godine. U okviru Oktobarskih svečanosti i ove… »

GV: Utvrđen program “Oktobarskih svečanosti”

Ritam grada Kg 27.09.2019
Gradsko veće na sednici održanoj 26. septembra utvrdilo je program Oktobarskih svečanosti. Pored već tradicionalnih manifestacija kao što su Muzičke svečanosti Oktobru hododarje, JoakimInterFest, Bdenje, Moleban i Veliki školski čas, na kome će… »

Usvojen program Oktobarskih svečanosti

RT Kragujevac 26.09.2019
Gradsko veće utvrdilo je program Oktobarskih svečanosti. Pored već tradicionalnih manifestacija kao što su Muzičke svečanosti Oktobru hododarje, JoakimInterFest, Bdenje, Moleban i Veliki školski čas, na kome će biti izvedena poema „Pouke iz… »

Vesti dana »