Veliki školski čas

Kragujevac: Sećanje na nevino stradale u Drugom svetskom ratu

RTV pre 4 dana
KRAGUJEVAC - Tradicionalna manifestacija Veliki školski čas održana je danas u Kragujevcu u znak sećanja na streljane đake i građane. Ove godine zbog pandemije antiratna manifestacija održana je bez prisustva publike i uz ograničen broj zvanica… »

Veliki školski čas

Nova pre 4 dana
21.10.2020. Kragujevac. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovogodišnja komemorativna manifestacija Veliki školski čas održana je prvi put bez publike.… »

Sećanje na nevino stradale u Drugom svetskom ratu u Kragujevcu

Top press pre 4 dana
Kragujevac – Obeležavanje sećanja na dan kada je u Kragujevcu streljano više hiljada civila, među kojima je bilo i 300 đaka, počelo je danas multimedijalnom književno-muzičkom manifestacijom „Bdenje“ u Muzeju „21. oktobar“. Po tradiciji… »

'Veliki školski čas' u Kragujevcu bez publike zbog pandemije

Slobodna Evropa pre 4 dana
Tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas" kraj Spomenika đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama koji su streljani u Drugom svetskom ratu, po prvi put je održana bez publike zbog pandemije korona virusa. U Kragujevcu je još… »

BDENJE u Muzeju "21. oktobar" (FOTO)

InfoKG pre 4 dana
Multimedijalna književno–muzička manifestacija “Bdenje“ održana je u Muzeju “21. oktobar“ u susret danu kada je streljano više hiljada građana Kragujevca, među kojima je bilo i 300 đaka. Po tradiciji, “Bdenje“ je zapravo uvod u Veliki… »

Sa velikog školskog časa iz kragujevačkih Šumarica poslate antiratne poruke

Novi magazin pre 4 dana
Sa tradicionalne komemorativne manifestacije "Veliki školski čas" koja je održana kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, poslata je još jedna antiratna poruka sa željom da se tragedija iz oktobra 1941. godine više nikada i… »

Održan Veliki školski čas: Sećanje na nevine žrtve nacista, zbog pandemije bez masovnog prisustva građana

Večernje novosti pre 4 dana
KRAJ Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održan je Veliki školski čas. Ova jedinstvena antiratna manifestacija svake godine podseća na nevino stradale u krvavom zločinu koji su 21. oktobra 1941. godine počinili… »

VELIKI ŠKOLSKI ČAS: Izvedena drama “Izrešetane duše” u znak sećanja na žrtve kragujevačkog oktobra (FOTO)

InfoKG pre 4 dana
Veliki školski čas održan je danas kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada… »

Veliki školski čas u Kragujevcu održan bez publike

Nova pre 4 dana
Za skoro pet decenija koliko se održava u kragujevačkim Šumaricama, komemorativna manifestacija Veliki školski čas danas je prvi put organizovana bez prisustva publike, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu. Sa jedinstvene antiratne… »

Veliki školski čas u kragujevačkim Šumaricama

Pressek pre 4 dana
Sećanje na nacističko streljanje nevinih civila u Kragujevcu, 21. oktobra 1941. godine, biće obeleženo danas tradicionalnim Velikim školskim časom u Šumaricama. Na manifestaciji koja počinje u 11 sati kraj Spomenika streljanim đacima i… »

Vesti dana »