Veliki školski čas

Veliki školski čas u znaku 'Igre brojeva'

Slobodna Evropa 21.10.2017
Zvonjavom školskog zvona, koje je zvonilo i 21. oktobra 1941. godine kada su fašistički vojnici upali u Prvu kragujevačku gimnaziju i iz nje na streljanje poveli đake i profesore, počeo je i ovogodišnji "Veliki školski čas". U znak sećanja na… »

Godišnjica streljanja u Šumaricama: Veliki školski čas za kragujevačke žrtve Drugog svetskog rata

Nedeljnik 21.10.2017
Među streljanima je bilo 270 dece, od kojih je najmlađe imalo 11 godina. Komemorativna manifestacija "Veliki školski čas" održana je u Šumaricama u znak sećanja na stradanje civila 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu. Vence su položili đaci i… »

Održan Veliki školski čas u Šumaricama

Insajder 21.10.2017
Tragedija u Šumaricama se ne sme zaboravljati i nigde i nikada se ne sme ponoviti, poruka je ovogodišnje antirantne i komemorativne manifestacije Veliki školski čas, kojom je obeleženo sećanje na streljanje civila u Kragujevcu 21. oktobra 1941… »

Priča o ljudima koji se pretvaraju u brojeve…

iKragujevac 21.10.2017
Reditelj Marko Misirača rekao je novinarima da mu je čast i obaveza što je ove godine radio tekst za Veliki školski čas, kome prisustvuju predstavnici državnog vrha. Kako je kazao ove godine je tekst pisao Mirko Denić, nagrađeni književnik, a… »

Veliki školski čas u Šumaricama

Alo 21.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Kragujevac gde je kod spomenika đacima i profesorima streljanim 1941. godine održan moleban i "Veliki školski čas". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas molebanu u… »

U znak sećanja na užasan zločin: Veliki školski čas u Šumaricama

BK TV 21.10.2017
Sećanje! Nemačka "kaznena ekspedicija" streljala je u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu, u znak odmazde, više hiljada srpskih civila. Povod za streljanje bili su nemački gubici u borbi sa jedinicama pokreta otpora 16. oktobra na putu Kragujevac -… »

Da se ne zaboravi: Danas je Veliki školski čas u spomen streljanim Kragujevčanima

iKragujevac 20.10.2017
Komemorativna manifestacija „Veliki školski čas“ u spomen-parku Šumarice u Kragujevcu biće održana danas u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine, kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana, među kojima su bili i… »

“Igre brojeva“ na Velikom školskom času

Ritam grada Kg 17.10.2017
Centralni događaj Oktobarskih svečanosti, Veliki školski čas, održaće se kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima, a biće izveden dramski prikaz “Igre brojeva“ Mirka Demića u režiji Marka Misirače. U umetničkom programu nastupiće… »

PROGRAM Oktobarskih svečanosti: Bdenje, Veliki školski čas, Izložba salona antiratne karikature

InfoKG 05.10.2017
Manifestacije OKTOH, Izložba XIX Međunarodnog salona antiratne karikature, Bdenje, Veliki školski čas i ove godine biće deo Oktobarskih svečanosti kojima Kragujevac neguje sećanje na tragičan datum iz svoje novije istorije ali i šalje snažnu… »

Program Oktobarskih svečanosti 2017

iKragujevac 04.10.2017
Manifestacije OKTOH, Izložba XIX Međunarodnog salona antiratne karikature, Bdenje, Veliki školski čas i ove godine biće deo Oktobarskih svečanosti kojima Kragujevac neguje sećanje na tragičan datum iz svoje novije istorije ali i šalje snažnu… »

Vesti dana »