Veliki školski čas

Da se nikada ne ponovi: Pre 77 godina u Kragujevcu umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu

BK TV 21.10.2018
U Šumaricama je danas održan "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama "Nisam kriv što sam živ", Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Prvi… »

U Šumaricama održan Veliki školski čas

Vesti online 21.10.2018
Kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, na dan kada se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata… »

Veliki školski čas – Nisam kriv što sam živ

Ritam grada Kg 21.10.2018
U Spomen parku Šumarice, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima održana je još jedna jedinstvena antiratna manifestacija Veliki školski čas, u znak sećanja na stradanje civila 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu. Vence su položili đaci… »

"Nisam kriv što sam živ": Održan VELIKI ŠKOLSKI ČAS (FOTO)

InfoKG 21.10.2018
Komemorativno – umetnička manifestacija "Veliki školski čas" održana je danas kraj "Spomenika streljanim đacima i profesorima" u Šumaricama, u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada… »

Održan "Veliki školski čas" u Šumaricama

Blic 21.10.2018
U kragujevačkim Šumaricama danas je ispred spomenika đacima i profesorima koji su streljani 21. oktobra 1941. godine, održana tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas", a sa koje je poslata poruka da se takav zločin nikada više ne… »

U Šumaricama održan Veliki školski čas

Sputnik 21.10.2018
Kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, na dan kada se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata. Sa… »

Pucajte, ja i dalje držim čas: Održan Veliki školski čas u Kragujevcu, venci i sveće za žrtve nacističkog streljanja

Kurir 21.10.2018
U Memorijalnom parku Šumarice u Kragujevcu održan je moleban đacima i profesorima ubijenim na današnji dan 1941. godine i izveden tradicionalni komemorativno-umetnički Veliki školski čas povodom 77. godišnjice streljanja civila u Drugom svetskom… »

Održan moleban streljanim đacima i profesorima u Kragujevcu

Nova ekonomija 21.10.2018
U Memorijalnom parku Šumarice u Kragujevcu održan je moleban đacima i profesorima ubijenim na današnji dan 1941. godine i izveden tradicionalni komemorativno-umetnički Veliki školski čas povodom 77. godišnjice streljanja civila u Drugom svetskom… »

Održan Veliki školski čas u Šumaricama

Nedeljnik 21.10.2018
Ove godine izveden je dramski prikaz "Nisam kriv što sam živ", po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Slađane Kilibarde, koji su izveli glumci kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra. Danas se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja… »

Kragujevac: Veliki školski čas u Šumaricama

Dnevnik 21.10.2018
BEOGRAD: Kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, na dan kada se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog… »

Vesti dana »