Veliki školski čas

Današnji Veliki školski čas bez prisustva publike

Danas 21.10.2020
Poslata nova poruka mira da se Šumarice više nikada i nigde ne ponove Kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama danas je organizovaa tradicionalna komemorativna manifestacija Veliki školski čas. Manifestcaija je po… »

Izvedena drama „Izrešetane duše“ na Velikom školskom času

RTK 21.10.2020
Tradicionalno, i ovog 21. oktobra, kraj humke streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, održan je moleban, a zatim i Veliki školski čas. Polaganje venaca, kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima označilo je početak 50. antiratne… »

Kragujevac: Sećanje na nevino stradale u Drugom svetskom ratu

RTV 21.10.2020
KRAGUJEVAC - Tradicionalna manifestacija Veliki školski čas održana je danas u Kragujevcu u znak sećanja na streljane đake i građane. Ove godine zbog pandemije antiratna manifestacija održana je bez prisustva publike i uz ograničen broj zvanica… »

Veliki školski čas

Nova 21.10.2020
21.10.2020. Kragujevac. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovogodišnja komemorativna manifestacija Veliki školski čas održana je prvi put bez publike.… »

Sećanje na nevino stradale u Drugom svetskom ratu u Kragujevcu

Top press 21.10.2020
Kragujevac – Obeležavanje sećanja na dan kada je u Kragujevcu streljano više hiljada civila, među kojima je bilo i 300 đaka, počelo je danas multimedijalnom književno-muzičkom manifestacijom „Bdenje“ u Muzeju „21. oktobar“. Po tradiciji… »

'Veliki školski čas' u Kragujevcu bez publike zbog pandemije

Slobodna Evropa 21.10.2020
Tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas" kraj Spomenika đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama koji su streljani u Drugom svetskom ratu, po prvi put je održana bez publike zbog pandemije korona virusa. U Kragujevcu je još… »

BDENJE u Muzeju "21. oktobar" (FOTO)

InfoKG 21.10.2020
Multimedijalna književno–muzička manifestacija “Bdenje“ održana je u Muzeju “21. oktobar“ u susret danu kada je streljano više hiljada građana Kragujevca, među kojima je bilo i 300 đaka. Po tradiciji, “Bdenje“ je zapravo uvod u Veliki… »

Sa velikog školskog časa iz kragujevačkih Šumarica poslate antiratne poruke

Novi magazin 21.10.2020
Sa tradicionalne komemorativne manifestacije "Veliki školski čas" koja je održana kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, poslata je još jedna antiratna poruka sa željom da se tragedija iz oktobra 1941. godine više nikada i… »

Održan Veliki školski čas: Sećanje na nevine žrtve nacista, zbog pandemije bez masovnog prisustva građana

Večernje novosti 21.10.2020
KRAJ Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održan je Veliki školski čas. Ova jedinstvena antiratna manifestacija svake godine podseća na nevino stradale u krvavom zločinu koji su 21. oktobra 1941. godine počinili… »

VELIKI ŠKOLSKI ČAS: Izvedena drama “Izrešetane duše” u znak sećanja na žrtve kragujevačkog oktobra (FOTO)

InfoKG 21.10.2020
Veliki školski čas održan je danas kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u Spomen parku “Kragujevački oktobar” u Šumaricama, u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada… »

Vesti dana »