Veliki školski čas

Školski čas vaskolike lepote Svete gore

B92 19.11.2016
Laganom šetnjom se od Svete srpske carske lavre do mora stiže za nepun školski čas. Prve korake valja napraviti po kamenoj uglačanoj kaldrmi, pretekloj, kažu, još od vremena kralja Milutina, koja lagano klizi nizbrdo prateći drevni potok… »

Šumarice, rez na našoj duši

Politika 21.10.2016
Kragujevac – U Šumaricama, jednom od najvećih stratišta civila u Drugom svetskom ratu, održan je Veliki školski čas, u znak sećanja na gotovo 3.000 Srba, Roma, Jevreja, zanatlija, trgovaca, kafedžija, oficira i vojnika Kraljevine Jugoslavije… »

Održan „Veliki školski čas“

Studio B 21.10.2016
U Kragujevcu je održan Veliki školski čas, kojem je prisustvovao i predsednik Tomislav Nikolić. Ta antiratna manifestacija se održava u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine, kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana… »

Tuga i nezaborav u Šumaricama

RT Kragujevac 21.10.2016
Veliki školski čas u Šumaricama, uobličili su ove godine kragujevački stvaraoci. Kod spomenika Streljanim đacima i profesorima, izveden je muzičko scenski prikaz sa stihovima Aleksandra B Lakovića u osnovi, koji je potpisao reditelj Đorđe… »

Nikolić jasan na velikom školskom času: Nemamo pravo da zaboravimo stradanje u Šumaricama!

Srbija danas 21.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da niko nema pravo da zaboravi žrtve koje je Kragujevac podneo u Drugom svetskom ratu, ali da to ne znači da neko od Nemaca rodjenih posle tog sukoba treba da nosi bilo kakvu krivicu. - Poruka je… »

Umrli su sa knjigama u rukama, Ne znajući zašto: Obeležen dan sećanja na streljane kragujevačke đake

Srbija danas 21.10.2016
Komemorativna manifestacija "Veliki školski čas" u spomen-parku Šumarice u Kragujevcu održana danas u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine, kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana, među kojima su bili i đaci i… »

"Pucajte! Ja i dalje držim čas!" Danas se obeležava 75 godina od streljanja u Šumaricama

Srbija danas 21.10.2016
Komemorativna manifestacija "Veliki školski čas" u spomen-parku Šumarice u Kragujevcu biće održana danas u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana, među kojima su bili i dđaci i… »

Sutra Veliki školski čas u Kragujevcu, 75. godina od streljanja đaka i profesora

iKragujevac 20.10.2016
"Veliki školski čas" je komemorativna manifestacija kojom se odaje počast đacima i nastavnicima streljanim tokom Drugog svetskog rata u Šumaricama održaće se sutra u tom kragujevačkom spomen-parku. Kraj spomenika u Šumaricama, povodom 75. godina… »

Sutra Veliki školski čas u Kragujevcu, 75. godina od streljanja đaka i profesora

Novi magazin 20.10.2016
"Veliki školski čas" - komemorativna manifestacija kojom se odaje počast đacima i nastavnicima streljanim tokom Drugog svetskog rata u Šumaricama održaće se sutra u tom kragujevačkom spomen-parku. Kraj spomenika u Šumaricama, povodom 75. godina… »

Bdenje u Muzeju "21. oktobar"

RT Kragujevac 19.10.2016
Tradicionalna manifestacija Bdenje koju Spomen park Kragujevački oktobar organizuje svakog 20. oktobra u znak sećanja na kragujevačke žrtve, počeće sutra u 19 časova u Muzeju 21. oktobar izložbom slika i plakata grafičkog dizajnera Boleta… »

Vesti dana »