Veliki školski čas

U Šumaricama održan Veliki školski čas

Sputnik 21.10.2018
Kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas, na dan kada se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata. Sa… »

Veliki školski čas u Šumaricama

Studio B 21.10.2018
U Srbiji je državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata. Kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija Veliki školski čas. Nemačka „kaznena… »

Da se nikada ne ponovi: Pre 77 godina u Kragujevcu umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu

BK TV 21.10.2018
U Šumaricama je danas održan "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama "Nisam kriv što sam živ", Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Prvi… »

Održan Veliki školski čas u Šumaricama

Nedeljnik 21.10.2018
Ove godine izveden je dramski prikaz "Nisam kriv što sam živ", po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Slađane Kilibarde, koji su izveli glumci kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra. Danas se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja… »

"Umrla je mučeničkom smrću, četa đaka u jednom danu": 77 godina od najkrvavijeg nacističkog zločina nad Srbima

Srbija danas 21.10.2018
Moleban streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice" počeo je danas u 10.30, a potom će biti održan tradicionalni komemorativno-umetnički "Veliki školski čas" povodom 77. godišnjice streljanja civila u Kragujevcu u Drugom… »

InfoKG 7 dana: Vakcinacija, grejna sezona, skener, Mišković, lančani sudar, Veliki školski čas, Aviončić, pepeo, Dom…

InfoKG 21.10.2018
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležile sledeće vesti: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa; Startovala grejna sezona, ali i problemi sa isporukom toplotne energije; Skener u Kliničkom centru u kvaru, pacijente upućuju u Kraljevo; Miroslav… »

„Nisam kriv što sam živ“ – generalna proba Velikog školskog časa

RT Kragujevac 20.10.2018
Kraj spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumaricama održana je generalna proba komemorativno umetničke manifestacije Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava 21. oktobra u 11 časova. Autor ovogodišnjeg adaptiranog teksta iz… »

Veliki školski čas u Šumaricama

iKragujevac 20.10.2018
Ustanova Spomen-park "Kragujevački oktobar" i ove godine obeležava godišnjicu streljanja naših sugrađana 19, 20. i 21. oktobra 1941. godine svojim tradicionalnim manifestacijama. Оd 11 časova u nedelju 21. oktobra, komemorativno-umetničkа… »

O drami „Nisam kriv što sam živ“ koja će biti izvedena na "Velikom školskom času"

InfoKG 20.10.2018
Kod spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumarice sutra će od 11 sati tradicionalno biti upriličena manifestacija "Veliki školski čas", a za svečanost je pripremljena drama „Nisam kriv što sam živ“ autora Đorđa Milosavljevića… »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

IndeksOnline 20.10.2018
KRAGUJEVAC – Tradicionalnom komemorativno-umetničkim “Velikim školskim časom” ispred Spomenika streljanim djacima i profesorima u Memorijalnom parku “Šumarice”, sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja… »

Vesti dana »