Veliki školski čas

InfoKG 7 dana: Veliki školski čas, trgovci, RSG, Šljivić, garaža, nepoverenje, Fiat, skeneri, vrtići, Huawei...

InfoKG 27.10.2019
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Gost iz Kozarske Dubice preminuo pred početak Komemorativne akademije u Prvoj gimnaziji, Veliki školski čas, problemi sa kojima se susreću zaposleni u trgovinskoj delatnosti, RSG proslavio 13. rođendan i… »

Veliki školski čas u Šumaricama

Dnevnik 21.10.2019
BEOGRAD: U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 78. godišnjica masovnog streljanja civila, među njima i đaka i profesora, u kragujevačkim Šumaricama. U znak sećanja, i ove godine u spomen-parku u tom gradu održan je… »

Veliki školski čas u Šumaricama

OK radio 21.10.2019
Srbija obeležava Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 78-godišnjicu masovnog streljanja civila, među njima i đaka i profesora, u kragujevačkim Šumaricama. U znak sećanja, i ove godine održan je Veliki školski čas. Uz podsećanje na… »

Sa 49. Velikog školskog časa upućena poruka mira iz Kragujevca

RT Kragujevac 21.10.2019
Tradicionalno, i ovog 21. oktobra, kraj humke streljanim đacima i profesorima u Šumaricama, održan je moleban, a zatim i Veliki školski čas. Polaganje venaca u 11 časova kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima označilo je i početak 49… »

Održan “Veliki školski čas”

Ritam grada Kg 21.10.2019
U sećanje na streljane građane Kragujevca u oktobru 1941. godine poslata je i danas poruka mira sa tradicionalne manifestacije Veliki školski čas, koja je održana kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u spomen-parku „Šumarice“. Vence… »

“Jedna od identitetskih međa srpskog naroda u 20. veku…”: Veliki školski čas u znak sećanja na streljane đake i…

Nedeljnik 21.10.2019
Foto: Printscreen Youtube U sećanje na streljane građane Kragujevca u oktobru 1941. godine poslata je i danas poruka mira sa tradicionalne manifestacije Veliki školski čas, kraj spomenika streljanim đacima i profesorima u spomen-parku… »

Veliki školski čas održan u Šumaricama

Studio B 21.10.2019
U Srbiji se obeležava Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu i 78 godina od masovnog streljanja civila, među njima i đaka i profesora, u kragujevačkim Šumaricama. U znak sećanja, i ove godine u spomen-parku u tom gradu održan je Veliki… »

Sutra tradicionalni Veliki školski čas u Šumaricama u Kragujevcu

Novi magazin 20.10.2019
Sećanje na nacističko streljanje nevinih civila u Kragujevcu 21. oktobra 1941. biće obeleženo sutra tradicionalnim "Velikim školskim časom" u Šumaricama.Na manifestaciji koja počinje u 11 časova kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima… »

Spreman program za Veliki školski čas

RT Kragujevac 20.10.2019
Generalna proba ovogodišnjeg Velikog školskog časa izvedena je u Šumaricama gde se ova manifestacija održava od 1957. godine. U organizaciji Spomen – parka „Kragujevački oktobar“ ispred spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ biće… »

Nova generacija dostojno čuva sećanje na kragujevačku tragediju

RT Kragujevac 19.10.2019
Kragujevačka tragedija 1941. godine odvela je u smrt nedužne civile, građane i učenike Prve gimnazije. Streljanje u Šumaricama 21. oktobra trajalo je od sedam ujutru do dva popodne. Tragediju je preživelo svega šezdesetak ljudi od tri hiljade… »

Vesti dana »