Veliki školski čas - vesti

Da se nikada ne ponovi: Pre 77 godina u Kragujevcu umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu

BK TV nedelja, 21. oktobar 2018.
U Šumaricama je danas održan "Veliki školski čas", mirovna manifestacija posvećena civilnim žrtvama fašističkih okupatora, na kojoj je izvedena drama "Nisam kriv što sam živ", Đorđa Milosavljevića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti. Prvi venac na humku streljanim đacima i profesorima položili... »

Održan "Veliki školski čas" u Šumaricama

Blic nedelja, 21. oktobar 2018.
U kragujevačkim Šumaricama danas je ispred spomenika đacima i profesorima koji su streljani 21. oktobra 1941. godine, održana tradicionalna antiratna manifestacija "Veliki školski čas", a sa koje je poslata poruka da se takav zločin nikada više ne sme ponoviti. "Velikom školskom času", na kome je... »

Večna opomena iz Šumarica

Večernje novosti ponedeljak, 22. oktobar 2018.
Veliki školski čas u Kragujevcu u spomen na žrtve fašističkih zločina. Antiratnoj manifestaciji prethodio moleban za stradale
Sa mesta masovnog streljanja u Drugom svetskom ratu, iz kragujevačkih Šumarica, i ove godine je upućena poruka mira i želja da se tako strašan zločin nikada ne ponovi. Kraj spomenika streljanim đacima i profesorima održana je... »

"Nisam kriv što sam živ": Održan VELIKI ŠKOLSKI ČAS (FOTO)

InfoKG nedelja, 21. oktobar 2018.
Komemorativno – umetnička manifestacija "Veliki školski čas" održana je danas kraj "Spomenika streljanim đacima i profesorima" u Šumaricama, u znak sećanja na 21. oktobar 1941. godine kada je nemačka okupaciona vojska ubila više hiljada Kragujevčana, profesora i đaka. Na jedinstvenoj antiratnoj... »

Održan Veliki školski čas u Šumaricama

Nedeljnik nedelja, 21. oktobar 2018.
Ove godine izveden je dramski prikaz "Nisam kriv što sam živ", po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Slađane Kilibarde, koji su izveli glumci kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra
Danas se u Srbiji obeležava državni praznik Dan sećanja na sve žrtve iz Drugog svetskog rata, zbog čega je pored spomenika streljanim đacima i profesorima u kragujevačkim Šumaricama održana tradicionalna antiratna manifestacija... »

"Umrla je mučeničkom smrću, četa đaka u jednom danu": 77 godina od najkrvavijeg nacističkog zločina nad Srbima

Srbija danas nedelja, 21. oktobar 2018.
Moleban streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice" počeo je danas u 10.30, a potom će biti održan tradicionalni komemorativno-umetnički "Veliki školski čas" povodom 77. godišnjice streljanja civila u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu.
Vence kod spomenika streljanim đacima i profesorima položiće predstavnici Prve kragujevačke gimnazije, ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, izaslanici ambasada Nemačke,... »

InfoKG 7 dana: Vakcinacija, grejna sezona, skener, Mišković, lančani sudar, Veliki školski čas, Aviončić, pepeo, Dom zdravlja

InfoKG nedelja, 21. oktobar 2018.
U Kragujevcu su nedelju za nama obeležile sledeće vesti: Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa; Startovala grejna sezona, ali i problemi sa isporukom toplotne energije; Skener u Kliničkom centru u kvaru, pacijente upućuju u Kraljevo; Miroslav Mišković promovisao knjigu "Ja, tajkun" na... »

„Nisam kriv što sam živ“ – generalna proba Velikog školskog časa

RT Kragujevac subota, 20. oktobar 2018.
Kraj spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumaricama održana je generalna proba komemorativno umetničke manifestacije Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava 21. oktobra u 11 časova. Autor ovogodišnjeg adaptiranog teksta iz poeme „Nisam kriv što sam živ“ je Đorđe Milosavljević.... »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

IndeksOnline subota, 20. oktobar 2018.
KRAGUJEVAC – Tradicionalnom komemorativno-umetničkim “Velikim školskim časom” ispred Spomenika streljanim djacima i profesorima u Memorijalnom parku “Šumarice”, sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja civila u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu. U Crkvi Novomučenika... »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

Novi magazin subota, 20. oktobar 2018.
Tradicionalnom komemorativno-umetničkim "Velikim školskim časom" ispred Spomenika streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice", sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja civila u Kragujevcu u Drugom svetskom ratu.
U Crkvi Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama, liturgiju će u 8.30 sužiti episkop šumadijski Jovan, a u 10.30 moleban kraj Spomenika streljanim đacima i profesorima. Na "Velikom školskom času" biće izveden adaptirani tekst... »

Tramp: Sramota je što sam morao da prođem kroz istragu

Danas  pre 6 sati  još 20 povezanih

Tramp potpisao: Golanska visoravan je deo Izraela

Večernje novosti  pre 57 minuta  još 19 povezanih

Kriza u Venecueli: Ruski vojni avioni sleteli blizu Karakasa

BBC News  pre 6 sati  još 17 povezanih

HotSport saznaje: Preokret u slučaju povrede Džoa Reglanda!

Hot sport  pre 1 sat  još 16 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.