Vrbas - vesti

U Kucuri posađena 33 nova stabla

RTV pre 17 sati
RTV: U Kucuri posađena 33 nova stabla
VRBAS - Povodom Svetskog dana šuma, u Kucuri su lokalno "Udruženje mladih", Ekološki pokret Vrbas i članovi ekološke sekcije Osnovne škole "Bratstvo-jedinstvo" posadili 33 stabla hrasta i javora na lokaciji izlaza iz sela gde je do nedavno bila građevinska deponija.
Akciju je inicirala i organizovala kompanija "Carnex", koja godinama učestvuje u aktivnostima zaštite, očuvanja i unapređenja životne sredine kao što su uredjenje obale Velikog bačkog kanala, sanacija školskih dvorišta, kao i u... »

Ceo Vrbas u ponedeljak bez vode

RTV pre 2 dana
RTV: Ceo Vrbas u ponedeljak bez vode
VRBAS - Bez vode će u ponedeljak, 25. marta ostati svi potrošači u Vrbasu u periodu od 7 do 18 sati. Isporuka vode biće obustavljena zbog zamene ventila u vodovodnim šahtama.
Poslovi će se obavljati na 14 lokacija, odnosno, vodovodni ventili biće zamenjeni u ulicama Save Kovačevića i Danila Bojovića i delu Gustava Krkleca... »

Mi gradimo, a Arapi plaćaju

Večernje novosti pre 2 dana
U srcu Bačke kopa se kanal za navodnjavanje Kula - Mali Iđoš
U SRCU Bačke u toku je kopanje kanala Kula - Mali Iđoš, koji će omogućiti navodnjavanje novih 11.500 hektara poljoprivrednih površina na području opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka Topola. - Završetkom radova u dužini od pet kilometara biće završen ogroman posao u... »

Moguće navodnjavanje na novih 11.500 hektara

Danas pre 3 dana
Predsednik Pokrajinske vlade obišao gradilište hidrosistema "Mali Iđoš" Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče radove na izgradnji regionalnog hidrosistema „Mali Iđoš“, kojima je ujedno i proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje finansiranih iz „Abu Dabi razvojnog fonda“ u AP Vojvodini, saopštila je Pokrajinska vlada.
Ovi radovi predstavljaju nastavak radova na iskopu kanala Kula – Mali Iđoš, a po njihovom završetku biće omogućeno navodnjavanje novih 11.500 hektara poljoprivrednih površina na području opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka... »

Za sportske klubove u Vrbasu 32,5 miliona dinara (AUDIO)

RTV pre 4 dana
RTV: Za sportske klubove u Vrbasu 32,5 miliona dinara (AUDIO)
VRBAS - U Vrbasu postoji više od 60 aktivnih sportskih klubova, od kojih većina ima višedecenijsku tradiciju. Ove godine je opredeljeno više od 30 miliona dinara za sportske klubove koji rade na teritoriji opštine, a konkurs za dodelu novca završen je ove nedelje.
Pedeset sportskih klubova dobilo je novac iz budžeta putem konkursa Opštine Vrbas, a reč je o broju približno istom kao i prethodnih godina. S obzirom na to da je privreda praktično isključena iz finansiranja sporta, klubovima, a... »

Vrbas: Humanost postaje biznis?

Večernje novosti pre 4 dana
U šta se pretvara ulična prodaja suvenira u cilju plemenite misije pomoći. Udruženja: Čestitke bez numeracije i računa, kontrole novca nema
KAD na ulici kupite čestitku za pomoć deci s posebnim potrebama ili osobama s invaliditetom, podržali ste organizovanu prevaru, jer novac završava u džepu onih koji zloupotrebljavaju humanost! Na to ukazuju Humanitarno kulturno... »

Automobil pozajmljen MZ Jabuka „zalutao“ u Lučane

Danas pre 4 dana
Gradska uprava grada Pančeva tvrdi da nije službeno slala zaposlene i vozila u Lučane u decembru prošle godine Gradska uprava Grada Pančeva tvrdi da njeni zaposleni i automobile nisu službeno boravili u Lučanima 16. decembra prošle godine tokom lokalnih izbora u toj opštini.
To je dgovor na naše pitanje povodom krivičnih prijave zbog zloupotrebe odgovornog lica iz člana 227. Krivičnog zakonika koje je podnela Posmatračka organizacija “Crta” zbog toga što su se navedenog dana u Lučanima našla vozila... »

U Bačkoj će se navodnjavati novih 11.500 hektara

RTV pre 4 dana
RTV: U Bačkoj će se navodnjavati novih 11.500 hektara
NOVI SAD - Prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović obišao jе danas radovе na izgradnji rеgionalnog sistеma "Mali Iđoš", kojima jе ujеdno i proširеna prva faza izgradnjе sistеma za navodnjavanjе finansiranih iz "Abu Dabi razvojnog fonda" u AP Vojvodini.
Ovi radovi prеdstavljaju nastavak radova na iskopu kanala Kula-Mali Iđoš, a po njihovom završеtku bićе omogućеno navodnjavanjе novih 11.500 hеktara poljoprivrеdnih površina na području opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka... »

Pokrajinska vlada: Predsednik Mirović obišao radove na izgradnji regionalnog sistema „Mali Iđoš“

Kurir pre 4 dana
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji regionalnog sistema „Mali Iđoš“, kojima je ujedno i proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje finansiranih iz „Abu Dabi razvojnog fonda“ u AP Vojvodini. Ovi radovi predstavljaju nastavak radova na iskopu... »

Na godišnjicu nestanka Davida Dragičevića zvaničnici traže rešavanje slučaja

Danas pre 4 dana
Na današnji dan pre godinu dana u Banjaluci je nestao 21-ogodišnji mladić David Dragičević, a njegovo telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.
Članovi grupe „Pravda za Davida“ pokušali su prošle noći na Trgu Krajine da izvedu performans koji bi simbolizovao Davidovu otmicu na tom mestu, ali ih je u tome sprečila policija. Nedugo nakon što se nekoliko članova grupe našlo... »

©2019 Netmark d.o.o.