Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

Somalija: Ubijeno više od 150 ekstremista

Novi magazin 07.03.2016
Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad "velikih razmera", preneo je Bi-Bi-Si (BBC). "Mi znamo da su oni nameravali da napuste kamp i predstavljali su neposrednu pretnju po… »

Partizan pao u Ljubljani posle četiri produžetka

Novi magazin 07.03.2016
Crno-beli su takmičenje završili 12 pobeda i 14 poraza, a konačni poredak znaće se posle večerašnje utakmice Budućnost-Cibona. Večerašnja utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj, a Olimpija je utakmicu završila sa 11 pobeda i 15 poraza… »

Miščević: Z. Balkan može biti deo rešenja i evropskih pitanja

Novi magazin 07.03.2016
Svi oni govorili su na skupu "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom Balkanu", koju organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost i Fondacija Fridrih Ebert, a šefica pregovaračkog tipa Srbije o članstvu u EU Miščević konstatovala je… »

Nikolić ove nedelje u Moskvi

Novi magazin 07.03.2016
Prvog dana posete, Nikolić se sastati s predsednicom Agencije za poslove Zajednice nezavisnih država i dijaspore Ljubovom Glebom. Nakon toga će imati sastanak s patrijarhom Kirilom i primiti priznanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda. To priznanje… »

Sanders pobedio Klintonovu na izborima u Mejnu

Novi magazin 07.03.2016
Sanders je Klintonovu, bivšeg američkog državnog sekretara i prvu damu, pobedio sa 64,3 odsto glasova prema njenih 35,5 odsto glasova, prenela je agencija AFP. Bila je to očekivana pobeda za samoproglašenog socijal-demokratu Sandersa, koji potiče iz… »

Vulin: Šalteri u PIO Fondu su prošlost

Novi magazin 07.03.2016
"Zašto se čekalo ovako dugo, ja zaista ne znam, ali važno je da su šalteri u PIO Fondu za našu privredu deo mračne prošlosti," izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin na otvaranju skupa pod nazivom "Elektronska prijava M4", na kojem su govorili… »

Okončana talačka situacija u Sidneju, napadač ubijen

Novi magazin 07.03.2016
Incident se dogodio kad je muškarac naoružan automatskim oružjem, za koje se pretpostavlja da je bio kalašnjikov, upao u jednu lokalnu fabriku, preneo je sajt RT. U pucnjavi do koje je došlo u jednom trenutku je jedna osoba ubijena, dok ih je dvoje… »

Neformalno otvoren Kopaonik biznis forum

Novi magazin 07.03.2016
Kopaonik biznis forum će okupiti predstavnike vlade, domaće i strane privrednike, diplomate, ekonomske analitičare, teoretičare i eksperte, a učestovaće i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik MK grupe Miodrag Kostić, domaćin koktela… »

Marić: Najvažnije da nema žrtava, ali nismo mirni

Novi magazin 07.03.2016
Marić je za B92 rekao da je došlo do smirivanja situacije u mestu Konjevići. "Vodostaj je opao za 80 centimetara, kad se steknu uslovi, krenućemo sa ispumpavanjem vode. U Konjevićima je bilo ugroženo 150 domaćinstava, evakuisano je 27 ljudi. U… »

Ministarstvo odbrane: Nema opasnog zračenja u zgradi Generalštaba

Novi magazin 07.03.2016
"Povodom netаčnih informаcijа koje su se pojаvile u jаvnosti u vezi sа nаvodnim 'opаsnim zrаčenjem' bombаrdovаne zgrаde Generаlštаbа u Beogrаdu, ističemo dа je merenjem utvrđeno dа nemа nikаkvog opаsnog zrаčenjа, odnosno dа… »