Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

Sutra sunčano sa slabom kišom

Novi magazin 07.03.2016
U Srbiji će sutra preovlađivati sunčano, samo će u istočnim predelima ujutro biti oblačno sa slabom kišom, ali će tokom dana doći do postepenog razvedravanja. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće u… »

Mihajlović: Žene da konačno budu ravnopravne

Novi magazin 07.03.2016
"Želim Vam da se ovog 8. marta završi „Dan žena", a da počne godina, dekada i stoleće žena kada će one pokazati svoju snagu. I kada će postati ravnopravne i poštovane", navela je Mihajlovićeva koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu… »

Visković: Najrealnije da Turska prihvati veći broj migranata

Novi magazin 07.03.2016
Visković je, gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da na principijelnom nivou samit u Briselu može biti odlučujući za rešavanje migrantske krize ali da sve zavisi od toga šta će biti u praksi. On je podsetio da su neke odluke vrlo značajne i bitne u… »

Gde je srpski kandidat za generalnog sekretara UN?

Novi magazin 07.03.2016
Iz Ministarstva spoljnih poslova, i pored više poziva naše televizije, nije stigao odgovor dokle se stiglo u odlučivanju o tome ko će biti kandidat Srbije. Odlučivaće se u narednim mesecima shodno proceduri koja je tu, još ima vremena. To su reči… »

U Kosovskoj Mitrovici povređen i opljačkan Srbin

Novi magazin 07.03.2016
Zamenik regionalnog komandira Kosovske policije Besim Hoti izjavio je Tanjugu da se incident dogodio oko 15:10h i da je tom prilikom od žrtve otuđeno 30.000 dinara i 1.500 evra. Nepoznati naoružani napadač ušao je u prodavnicu i od žrtve uz pretnju… »

Verbić: Povećanje moglo da bude i veće

Novi magazin 07.03.2016
Navodeći da sindikati kažu da to nije dovoljno, on je za B92 istakao da može da se složi sa tim da je povećanje moglo da bude veće. "Kada je potpisan sporazum između prosvetara i Ministarstva očekivalo se da će doći do promena u Zakonu o… »

Obradović: U koaliciji Dveri - DSS Srbija dobila novu nadu

Novi magazin 07.03.2016
Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je tom prilikom da je u izbornoj listi koalicije koju čine Dveri i DSS Srbija na političkoj sceni dobila novu nadu. On je kazao da je ta koalicija jedina koja na političku scenu Srbije donosi nešto… »

SPS: Predaju naše izborne liste opstruisao Tadićev najbliži saradnik

Novi magazin 07.03.2016
SPS je u saopštenju naveo da je koalicija koju predvode socijalisti bila spremna da u nedelju preda listu sa više od 22.000 prikupljenih potpisa ali da je Ranković, "kao Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik", najavio tužbu pred Republičkom… »

NUNS: Učešće u izbornoj kampanji nespojivo sa novinarstvom

Novi magazin 07.03.2016
Na zvaničnim izbornim listama „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“ nalazi se i desetak novinara. Novinari koji su neposredno uključeni u izborni proces ne bi trebalo da se… »

Zapaljen auto šefa poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova

Novi magazin 07.03.2016
Vozilo marke "pasat" bilo je parkirano ispred stana Bećirija u Prištini. Bećiri je za RTK rekao da mu je jutros u 4.30 zapaljeno vozilo koje je koristio za potrebe poslaničke grupe DSK. "Komšije su me obavestile da gori vozilo i kada sam izašao… »