Izvor: Novi magazin arhiva vesti 07.03.2016

Protest migranata u Idomeniju

Novi magazin 07.03.2016
Izbeglice u Idomeniju su i ranije blokirale blokirale prugu na nekoliko sati, ali je današnji protest više simboličan jer nijedan voz nije prolazio, a grčka televizijska stanica je postavila kameru za direktan prenos sa demonstracija. Dok je noć… »

Vulin: Sve zemlje moraju biti uključene u rešavanje migrantske krize

Novi magazin 07.03.2016
"Svi sa velikim nestrpljenjem očekujemo rezultate samita Evropska unija - Turska. Očekujemo da danas popodne dobijemo zaključke i naznake šta će se dalje dešavati", izjavio je Vulin u Privrednoj komori Srbije, koji je i predsednik radne grupe za… »

Premijer Srbije obećao da će Vlada pomoći poplavljenim područjima

Novi magazin 07.03.2016
Vučić je rekao meštanima i novinairma da će sutra popodne biti održana sednica Vlade na kojoj će doneti odluku da se iz tekuće budžetske rezerve izdvoji novac za pomoć građanima koji su pretrpreli štetu od poplave. On je još rekao da će… »

Pilc: Makedonija traži gumene metke od Austrije

Novi magazin 07.03.2016
I dok Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije demantuje da postoje bilo kakvi konkretni planovi isporuci oružja Makedoniji, Pilc navodi da je došao do pisma makedonske policije koja traži od Beča opremu za čuvare reda u toj zemlji i to ne samo… »

Lucić: Novinarstvo sve teže možemo nazivati profesijom

Novi magazin 07.03.2016
"Novinarstvo je strast, ono ne može biti samo posao", rekao je Lucić na promociji knjige "Smeh slobode – uvod u u Feral tribjun" u klubu Fabrika u Novom Sadu. Kolumnista iz Hrvatske i takođe nekadašnji urednik Feral tribjuna Boris Dežulović ocenio… »

Pajtić: Vratićemo subvencije poljoprivrednicima na raniji nivo

Novi magazin 07.03.2016
Kako je saopštila DS, Pajtić je tokom obilaska domaćinstva Dragana Nedeljkovića u selu Kličevac kod Požarevca ocenio da su poljoprivrednici "očajni" zbog smanjenih subvencija. "Poljoprivrednici u Srbiji su očajni jer zbog smanjenih subvencija ne… »

Levica Srbije: Da muškarci i žene da budu jednako plaćeni

Novi magazin 07.03.2016
Kako je saopštila ta partija, Stefanović je na manifestaciji "Žene opštine Topola" u organizaciji SUBNORA-a podsetio da žene čine 52 odsto stanovništva, ali da je stopa njihve zaposlenosti 30 odsto. "Fraza da svaki dan treba da bude 8. mart služi… »

Selaković u Arilju: Vlada će pomoći ugroženim područjima

Novi magazin 07.03.2016
On je rekao da je reka Rzav premašila svoj istorijski maksimum, koji je bio postignut maja 2014, i dodao da su to situacije koje je jako teško predvideti. "Ovde smo prethodne noći imali situaciju da je nivo vode za sat vremena rastao po 80 centimetara… »

Meksički predsednik: Tramp narušava odnose Meksika i SAD

Novi magazin 07.03.2016
"Osuđujem takve izjave. Mislim da narušavaju odnose kakve Meksiko želi da ima sa SAD, a to je da se zasnivaju na dijalogu, zbližavanju, traženju rešenja zajedničkih problema", rekao je Nijeto u intervjuu za list "Universal", prenosi AFP. Takve… »

Mihajlović: Večeras počinje kampanja za loklane izbore

Novi magazin 07.03.2016
"Večeras počinje kampanja za lokalne izbore. Počinjemo je ovde na Zvezdari u Beogradi i od večeras biramo idemo li napred, u budućnost ili se vraćamo u prošlost. Onda kada su žene u pitanju i kada se žene pojave u politici i imaju mogućnost da… »