Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2016

NUNS osudio upotrebu fizičke sile prema novinarki Insajdera

N1 Info 10.03.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo upotrebu fizičke sile prema Mini Milanović, novinarki Insajder.net, koja je pokušala da postavi pitanje Nikoli Nedeljkoviću, direktoru "Beograda na vodi". "Način na koji se ponašalo… »

Fronteks: Moguća je promena migrantske rute

N1 Info 10.03.2016
Zamenik izvršnog direktora evropske agencije za kontrolu granica Fronteks Bernt Kerner izjavio je da je još rano za procenu priliva migranata za 2016, ali da postoji opasnost da se situacija pogorša ako se ne reše krize koje su uzrok migracija, i da… »

Brkić: Pupovac živi u iluzijama jugoslovenštine

N1 Info 10.03.2016
Funkcioner Hrvatske demokratske zajednice i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić optužio je deo medija da su zlonamerno i neistinito preneli njegovu izjavu u kojoj je poslaniku srpske nacionalne manjine Miloradu Popovcu poručio da ako se… »

Državljanin Kosova osuđen na tri godine zatvora zbog ISIS-a

N1 Info 10.03.2016
Osnovni Sud u Gnjilanu osudio je na tri godine zatvora optuženog F.B, državljanina Kosova, zbog organizacije i učešća u terorističkoj organizaciji ISIS. “Pošto je optuženi F.B. u potpunosti priznao krivicu, sudsko veće je istog osudilo kaznom… »

Veljko Krstonošić kandidat DS-a za gradonačelnika Novog Sada

N1 Info 10.03.2016
Demokratska stranka će na lokalnim izborima u Novom Sadu nastupiti u koaliciji sa Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Mađarskim pokretom, saopštio je danas DS. Lista će nositi naziv "Demokratska stranka – dr Veljko… »

Koliko Savski nasip čuva Beograđane od izlivanja reke?

N1 Info 10.03.2016
Poplave koje su ove nedelje pogodile Srbiju, otvorile su i pitanje u kakvom su stanju nasipi, koji bi trebalo da spreče izlivanje reka. Jedan od njih je Savski nasip na Novom Beogradu, na kome je u poslednjih nekoliko godina, zbog izgradnje vikendica na… »

Izbeglice smeštene u Tabanovcima najavljuju štrajk glađu

N1 Info 10.03.2016
Izbeglice smeštene u tranzitnom centru u Tabanovcima najavile štrajk glađu i blokadu pruge. Upravnik prihvatnog centra Tabanovce juče je rekao da su tamo moguće tenzije. Već danas iz tog centra stiže informacija da je od ukupno 1.000 ljudi koliko… »

Bozaj: Turska i Srbija dobro sarađuju, naročito u ekonomiji

N1 Info 10.03.2016
Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj izjavio je da su odnosi između Turske i Srbije dobri, naročito na polju ekonomije. "Imamo više investitora i na tome hoću da zahvalim srpskoj Vladi i premijeru (Aleksandru) Vučiću. Investitori su… »

LE: Liverpul nadigrao Junajted!

N1 Info 10.03.2016
Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Istorijski prvi duel ovih velikih rivala u ovom takmičenju obeležila je mnogo bolja igra ekipe Jirgena Klopa i potpuno zaslužena pobeda. Junajted je… »

Ukrajina na Evroviziji sa pesmom o proterivanju Tatara

N1 Info 10.03.2016
Ukrajini je zvanično odobreno da sa pesmom "1944", posvećenoj proterivanju krimskih Tatara sa Krima u Sibir posle Drugog svetskog rata, učestvuje na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, saopštili su organizatori manifestacije. "Referentno… »