Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2016

Abe: Japan ne može bez nuklearnih centrala

N1 Info 10.03.2016
Japan ne može bez nuklearnih centrala, rekao je japanski premijer Šinzo Abe u obraćanju novinarima uoči pete godišnjice zemljotresa i cunamija koji su doveli do atomske katastrofe u centrali Fukušima. "Naša zemlja siromašna u resursima ne može da… »

NBA: Boner ostao jer je dobar sa Dankanom

N1 Info 10.03.2016
San Antonio da bi napravio mesta za dolazak Kevina Martina, morao je da otpusti nekog igrača. Glavni kandidati bili su Razual Batler i Met Boner, a izbor je na kraju pao na Batlera. Razlog? Sparsi su se odlučili da zadrže 35-godišnjeg Bonera jer je… »

Četvrtak: Bušar na terenu Indijan Velsa

N1 Info 10.03.2016
Eženi Bušar i Risa Ozaki prvi put će odmeriti snage u profesionanim karijerama. Kanađanka će sigurno biti zadovoljna ovim žrebom jer ima šanse da zabeleži sigurnu pobedu i vrati samopouzdanje, bar koliko-toliko posle svega što joj se dešavalo u… »

Sledeća Aguerova destinacija je Independiente

N1 Info 10.03.2016
Serhio Aguero je pre samo par nedelja istakao da bi voleo da završi karijeru u Mančester Sitiju. Međutim, najbolji strelac Građana je sada promenio ploču i otkrio da bi posle epizode na Etihadu voleo da okači kopačke o klin u dresu drugog kluba. -… »

Počinje snimanje filma “Nebeska tema” o Vladi Divljanu

N1 Info 10.03.2016
Scenarista i reditelj filma "Nebeska tema", posvećen Vladi Divljanu, Mladen Matičević najavio je da snimanje filma počinje polovinom aprila ove godine, a premijera je planirana za jesen 2016. godine. "Nebeska tema" biće filmska posveta jednom od… »

Skat: Pred Srbijom teške odluke o strukturnim reformama

N1 Info 10.03.2016
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat je rekao da Srbiju očekuju strukturne reforme u državnim preduzećima poput RTB Bora, Srbijagasa, Železare i dodao da su pred Srbijom teške odluke. "Mislim da je Srbija na pravom putu, pred… »

Singapur i dalje najskuplji grad na svetu

N1 Info 10.03.2016
Singapur ostaje najskuplji grad na svetu treću godinu zaredom ispred Hong Konga, Ciriha, Ženeve i Pariza, pokazuje objavljena studija Ikonomist intelidžens junita (Ecomonist Intgelligence Unit - EIU). Na šestom mestu je London, ispred Njujorka i Los… »

Stare knjige na arapskom nađene u zidu u Trebinju

N1 Info 10.03.2016
Rukom pisane knjige na arapskom jeziku pronađene su zazidane u jednom starom objektu kod Kamenog mosta u Trebinju. Radnici, koji su pronašli knjige, predali su ih u Medžlis Islamske zajednice Trebinje. Knjige će sledeće nedelje biti poslate na… »

Paunović: Zvanično 0, ilegalno svakog dana do 100 izbeglica

N1 Info 10.03.2016
Aktivista Gordan Paunović, koji je od početka migrantske krize uključen u rad sa izbeglicama, rekao je da je koncept izbeglištva stavljen van zakona i kriminalizovan. Kako kaže, iako poslednjih dana zvanično niko nije prešao granicu sa Srbijom, on… »

Restrukturiranje Srbijagasa uslov za otvaranje poglavlja 15

N1 Info 10.03.2016
Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović rekla je da je restrukturiranje Srbijagasa uslov za otvaranje poglavlja 15 o energetici u pregovorima Srbije za pristupanje Evropskoj uniji. Filipović je na biznis forumu na… »