Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.03.2016

Andrija Živković se vraća na teren

N1 Info 10.03.2016
Iako Andrija Živković nije igrao takmičarsku utakmicu još od 16. decembra, selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić odlučio je da Andriju Živkovića stavi na spisak fudbalera na koje računa za kvalifikacioni duel za plasman na Evropsko… »

Dijeljenje podijeljenog Mostara

N1 Info 10.03.2016
Prvo sam, majke mi, pomislio da je novinar sve krivo čuo, pa onda to zabilježio, a urednik, kada mu je tekst konačno stigao, nije ima volje niti da ga pogleda. Onda sam na drugom mjestu našao, manje – više, istu vijest, pa na trećem, četvrtom… »

Pajtić: Srbija ima šansu uz tri četvrtine nezadovoljih

N1 Info 10.03.2016
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić smatra da bi moglo da se desi da premijer Aleksandar Vučić posle izbora neće imati većinu da formira novu Vladu Srbije. On je poručio da Srbija ima šansu ako na izbore izađe većina od tri četvrtine… »

Opozicija dva puta aktivirala suzavac u Skupštini Kosova

N1 Info 10.03.2016
Opozicione stranke u Skupštini Kosova su i danas koristeći suzavac, dva puta prekinule sednicu parlamenta. Opoziccija je nakon toga odlučila da se povuče iz sale i bojkotuje rad parlamenta. Napuštajući salu, jedan od poslanika opozicije je vodom… »

Omerović: Skandalozna poseta BNV centru Adem Jašari

N1 Info 10.03.2016
Bošnjačko nacionalno veće (BNV) organizovalo je za 50 studenata posetu memorijalnom centru Adem Jašari na Kosovu, što je Meho Omerović, predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava, ocenio kao sramotan, skandalozan i veoma opasan… »

Pronađena izgubljena Rembrantova slika

N1 Info 10.03.2016
Slika čuvenog holandskog majstora, Rembranta van Rijna, za koju se verovalo da je izgubljena, pronađena je i biće izložena na međunarodnom sajmu umetnosti i antikviteta, čuvenom TEFAF-u u Mastrihtu. "Onesvešćeni pacijent ili Čulo mirisa", ulje na… »

U predizbornom nasilju u Nigeriji ubijeno 30 ljudi

N1 Info 10.03.2016
Najmanje 30 članova vladajuće partije u Nigeriji stradalo je u predizbornom nasilju, saopšteno je iz te partije. Nigerija, zemlja bogata naftom, dragim kamenjem i mineralima, priprema se za novi krug parlamentarnih izbora nakon što su prethodni… »

Lazar Ristovski prihvatio izvinjenje HRT-a

N1 Info 10.03.2016
Glumac Lazar Ristovski bio je sinoć zvezda zagrebačke premijere filma Zrinka Ogreste "S one strane". Publika ga je nagradila najjačim aplauzom, kao u inat HRT-ovom propustu u Splitu, kad je glumac izostavljen iz isključenja u Dnevnik. Ristovski uz… »

IV: Ćorić i Del Potro zvezde prvog dana

N1 Info 10.03.2016
Prvi put u karijeru, igru onog drugog upoznaće Hrvat Borna Ćorić i Francuz Lukas Puje. Ćorić je bolje rangirani teniser, iako je tri godine mlađi. Mladi Zagrepčanin je trenutno 47. teniser sveta a četrdeset mesta iza njega je Lukas Puje, od koga… »

Prva dama Turske: Haremi dobro mesto za obrazovanje

N1 Info 10.03.2016
Emina Erdogan, supruga predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, rekla je da su haremi iz vremena Osmanskog carstva bili "dobre škole, koje su pripremale žene za život". Prva dama Turske je na jednom dobrotvornom skupu u Ankari rekla da žene iz… »