Izvor: Politika arhiva vesti 29.04.2016

Vulin: šokiran sam nasiljem i pritiskom na RIK

Politika 29.04.2016
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da je šokiran nasiljem koje se dogodilo u Republičkoj izbornoj komisiji ističući da je ono apsolutno neprihvatljivo. „Šokiran sam da se nasilje koristi u RIK-u, i da se vrši takav… »

Radulović: Tražili smo podatke o promenama u spiskovima

Politika 29.04.2016
Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović saopštio je večeras da je DJB tražio od Ministarstva za državnu upravu da mu dostavi podatke po svim opštinama o promenama u biračkom spisku i po osnovu sticanja punoletstva i po osnovu brisanja zbog… »

Ministar pozvao tužilaštvo da ispita optužbe o zlostavljanju

Politika 29.04.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin pozavao je danas tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji „Jura” u Leskovcu, jer takve optužbe prevazilaze… »

Nikolić i Vučić čestitali Vaskrs patrijarhu i svim vernicima

Politika 29.04.2016
Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svim vernicima koji proslavljaju ovaj praznik. U… »

Na „Pesmi Evrovizije” u Stokholmu zabranjene zastave Kosova, ID, Palestine, Krima

Politika 29.04.2016
Stokholm – Na ovogodišnjem, 61. takmičenju za „Pesmu Evrovizije” zabranjene su zastave Kosova, Islamske države, Palestine, Krima, Donjecke republike, Nagorno-Karabaha i severnog Kipra, saopštili su organizatori „Evrosonga” – Švedski javni… »

Broj poginulih u napadu na bolnicu u Alepu dostigao 50

Politika 29.04.2016
ALEP – Broj žrtava u vazdušnom udaru na bolnicu u severnom sirijskom gradu Alepu porastao je na najmanje 50, saopštili su danas Lekari bez granica (MSF). Među poginulima je i šestoro članova medicinskog osoblja. Bolnica Al Kuds u delu grada koji… »

Milanu Andrijaševiću nagrada u Hjustonu

Politika 29.04.2016
Na festivalu u Hjustonu Beograđaninu Milanu Andrijaševiću 17. aprila uručena je platinasta nagrada za kratkometražni film „Regresija”, nagrada najviša u rangu u svojoj kategoriji. „Worldfest” festival u Hjustonu je najstariji nezavisan… »

Pojačan intenzitet saobraćaja na putevima i prelazima

Politika 29.04.2016
Saobraćaj u Srbiji je, zbog produženog prazničnog vikenda, pojačanog intenziteta, kako na autoputevima i izlazima iz većih gradova, tako i na graničnim prelazima, gde su zadržavanja za putnička vozila 60 minuta, saopštio je danas AMS S. Prema… »

Putin: Vostočni - važan korak u razvoju cele zemlje

Politika 29.04.2016
MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je stavljanje u rad kosmodroma „Vostočni” važan korak u razvoju cele zemlje i dokaz da spoljašnji i unutrašnji problemi ne smetaju tom razvoju. Putin je dodao da su pri izgradnji kosmodroma… »

Četiri nova voza na relaciji Novi Sad-Sombor-Novi Sad

Politika 29.04.2016
Od srede, 4.maja, na relaciji Novi Sad - Bogojevo - Sombor - Novi Sad, uvode se u saobraćaj dva para novih vozova za prevoz putnika, saopštio je danas Media centar ''Železnica Srbije”. Kako je navedeno, po jedan par vozova biće uveden na relaciji… »