Izvor: Politika arhiva vesti 29.04.2016

Glasasmo, šta sad

Politika 29.04.2016
Organizovane i uređene države sa dužom demokratskom tradicijom, što Srbija svakako nije, strateške nacionalne i državne programe donose konsenzusom svih relevantnih subjekata društva. Eto i to se završi. Tri puta u četiri godine, malo li je? I… »

Dame za Svetski dan džeza

Politika 29.04.2016
Miona Deler Babić i Lija Pale, koje sutra nastupaju u Domu omladine Beograda, džez kombinuju sa uticajima pop muzike. Svetski dan džeza, koji se svake godine slavi 30. aprila, biće obeležen duplim koncertom u Domu omladine. Beogradska publika… »

Srbi u Hrvatskoj će postati prošlost

Politika 29.04.2016
Naši sveštenici ovde najčešće imaju sahrane, malo krštenja i venčanja. Ako o ovom problemu ne budemo svi mislili, neće biti dobro. „Nije lak posao vladici u Dalmaciji”, pisao je pre više od veka čuveni dalmatinski episkop Nikodim Milaš… »

Formula 1 od staza godišnje zarađuje pola milijarde evra

Politika 29.04.2016
U kalendaru 2016. rekordna 21. trka, samo Monako ne plaća članarinu. – Organizatorima prihod jedino od ulaznica, tv prava i reklame na stazi odlaze u džep vlasnika takmičenja. – Nacionalne vlade ili lokalne samouprave novačano pomažu 18 trka… »

Kragujevčanka bere uspehe u SAD

Politika 29.04.2016
Kragujevac – Prolećni koncerti simfonijskog orkestra „Tampa Bej” sa Floride ove godine protiču u znaku naše pijanistkinje Mine Mijović, koja je 2015. proglašena za najboljeg mladog interpretatora klasične muzike u ovoj američkoj državi… »

Kad zlo postane norma i vrlina

Politika 29.04.2016
Film: „Klan“, režija: Pablo Trapero, uloge: Giljermo Frančela, Peter Lanzani, Lili Popovič, trajanje: 110', proizvodnja: Argentina/Španija, 2015. Sve nijanse mraka postoje u šokantnom argentinskom filmu „Klan“ („El Clan“) Pabla Trapera… »

Srpski fudbaleri bez šampionske titule u najjačim ligama Evrope

Politika 29.04.2016
Nijedan naš reprezentativca koja nastupa u Engleskoj, Nemačkoj i Italiji ne nalazi se u klubovima koji konkurišu za trofeje. Četiri najjače lige Evrope polako ulaze u poslednji čin, do kraja Lige šampiona i Lige Evrope ostalo je nekoliko mečeva… »

Radnik s mišem ili radnik miš

Politika 29.04.2016
Osam sati rada, osam sati sna i osam sati odmora – kako danas zastarelo zvuči parola sledbenika bogatog Nemca Karla Marksa. Radeći kao na pokretnoj traci, s tim da ne sklapam delove za nekakvu mističnu korporaciju čiji me nadzornici maze motkom… »

Bićemo među prvih deset

Politika 29.04.2016
Tekst pesme „Shelter” („Goodbye”) govori o borbi protiv nasilja nad ženama, pa se nadam da ću tu emociju uspeti da izrazim na pravi način – kaže pevačica pred put u Stokholm na 61. „Evrosong”. Mlada, energična i talentovana – tako… »

Zašto Nataša Kandić optužuje bez dokaza

Politika 29.04.2016
Advokat bivše predsednice FHP tvrdi da Tužilaštvo za ratne zločine ignoriše gospođu Kandić sve dok javno ne iznese optužbe, a tada se uključuje glavni haški tužilac Serž Bramerc i prorade diplomatski kanali. Vladimir Gajić, advokat… »