Izvor: Politika arhiva vesti 29.04.2016

Majske kiše

Politika 29.04.2016
Do 9. maja biće hladnije i promenljivo vreme sa češćom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova, koji će povremeno biti praćeni i grmljavinom, s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 22 stepena. Od 9. do 15. biće malo toplije sa srednjim… »

Erdogan objavio rat novinarima

Politika 29.04.2016
Posle skoro petnaestogodišnje neprikosnovene vladavine, što kao premijer, što kao šef države, predsednik Turske se ponaša kao da je nedodirljivi vlastodržac čiju bistu svi moraju da glancaju. Istanbul – Turska je najslobodnija zemlja na svetu za… »

Spektakularna fotografija za dan lansiranja teleskopa „Habl”

Politika 29.04.2016
Spajanjem četiri slike prvi put predstavljena zvezda udaljena 7.100 miliona svetlosnih godina od naše planete. Spektakularnom fotografijom zvezde, tačnije balona magle (astronomskog objekta čiji je naziv NGC 7635), obeleženo je 26 godina rada… »

Carstvo knjiga u legatu Sonje Franklin

Politika 29.04.2016
Zbirka od oko tri hiljade knjiga i kataloga, koji predstavljaju vredno svedočanstvo o modernoj umetnosti 20. i 21. veka, premeštena je sa Fakulteta likovnih umetnosti u privatni stan u Svetogorskoj ulici. Legat Franklin, osnovan od strane Sonje Franklin… »

Olimpijci bez milosti

Politika 29.04.2016
KAJAK – Drugog dana Kupa Srbije u kajaku i kanuu veslalo se u dvosedima i na regatnu stazu na Adi Ciganliji izašla su tri naše posade, koji su prošle godine osvojili olimpijske kvote na Svetskom prvenstvu. Olimpijci su dokazali svoju klasu. Kup… »

Na sceni buntovnici i odžakovići

Politika 29.04.2016
U Kraljevu nema više nekih „tradicionalnih” stranaka i političara, jer su poverenje dobili i oni koji se politikom bave nepune dve godine ili par meseci. Kraljevo – U gradskoj skupštini Kraljeva, istina, tesnom većinom sa 37 od ukupno 70… »

Istraživači podržavaju predlog vladi da se poništi konkurs

Politika 29.04.2016
Zahteva se formiranje posebnog ministarstva za nauku i visoko obrazovanje. Istraživači Srbije počeli su putem interneta potpisivanje peticije premijeru Aleksandru Vučiću sa zahtevom da Vlada Srbije poništi konkurs za naučnoistraživačke projekte… »

Nestvarna ulica

Politika 29.04.2016
Ulica kralja Milana i juče je bila zatvorena za saobraćaj zbog radova koje su putari izvodili posle prekjučerašnje havarije na jednoj od glavnih vodovodnih cevi. Dok je u gradu vladao potpuni saobraćajni haos i dok su Beograđani kasnili gotovo gde… »

Književni portret Mirjane Danilović

Politika 29.04.2016
U programu kulture i umetnosti „Slobodno kod Bojića” u Biblioteci „Milutin Bojić”, članovi Društva književnika Beograda priredili su veče pod nazivom „Književni portret Mirjane Danilović”. Lekar, primarijus, pneumoftiziolog, Mirjana… »

Dečji baletski festival

Politika 29.04.2016
Drugi „Dečiji baletski festival” priređen je u Velikoj sali Dečijeg kulturnog centra Beograd. Na ovoj smotri koja se tradicionalno se održava povodom obeležavanja „Svetskog dana igre” okupilo se 450 učesnika iz škola baleta i studija. Cilj… »