Beograd arhiva vesti 20.05.2016

Bezobrazno: Pojedini taksisti naplaćuju i prtljag do aerodroma

Blic 20.05.2016
Iako iz svih taksi udruženja u Beogradu kažu da se prtljag ne naplaćuje dodatno do aerodroma i do železničke stanice, čitaocu "Blica" desila se upravo suprotna stvar. Taksisti imaju fiksnu tarifu u koju je uključena i cena prtljaga. On se dodatno… »

Pesma Duška Radovića na tabli na Adi Ciganliji ižvrljana grafitima Studio B

Studio B 20.05.2016
Pesmu Duška Radovića koja se nalazi na tabli u blizini kamenog grada na Adi Ciganliji, više niko ne može da pročita. To su primetili mnogi posetioci Ade koji apeluju da se tabla Ižvrljana grafitima zameni novom. Radović je u svom duhu , kroz igru… »

Tuča dok se bolesnik gušio

Večernje novosti 20.05.2016
Fizički sukob medicinske sestre Hitne pomoći i prijateljice nepokretnog pacijenta. Incident se dogodio u noći između srede i četvrtka u Partizanskoj ulici u Surčinu. FIZIČKI obračun između ekipe Hitne pomoći i rodbine pacijenta, koji se u noći… »

Brod-hotel na Zemunskom keju jači od zakona

Blic 20.05.2016
Pobeda Zemunaca, kada su nadležne službe 20. aprila najavile da će se hotel na vodi, koji se usidrio na Zemunskom keju iseliti odatle milom ili silom, gorkog je ukusa. Mesec dana kasnije brod-hotel se i dalje nalazi na istom mestu, iako nadležni tvrde… »

Živi na tramvajskoj stanici

Večernje novosti 20.05.2016
Stajalište preko puta glavne Železničke stanice novi je "dom" beogradskog beskućnika. TRAMVAJSKO stajalište preko puta glavne Železničke stanice novi je "dom" beogradskog beskućnika. Prljavština, kese, hrana i neprijatni mirisi su slika ugla… »

Kod specijaliste bez uputa: Pregledi "na klik" već za dve nedelje

Blic 20.05.2016
Sistem integrisanog zdravstveno - informacionog sistema (IZIS) nije instaliran u svim bolnicama i Domovima zdravlja i biće potreban kratak period da se sve ustanove umreže, kaže gradska sekretarka za zdravstvo dr Vera Dražić. Ovaj sistem trebalo bi… »

Reumatične bolesti: Kako otkriti da dete boluje, ako ne oseća bol?

Blic 20.05.2016
Da reumatična oboljenja kod dece nisu retka stvar ni u Srbiji govori podatak da na hiljadu dece – jednom ili dvoma bude dijagnostikovana neka od njenih različitih vrsta. Učestalost nije mala, ali deca koja ne osećaju bol, drugačije ispoljavaju… »

Beograđani sve više kupuju karte za prevoz: GSP počeo pozitivno da posluje

Kurir 20.05.2016
BEOGRAD – Analiza rada i poslovanja GSP „Beograd” u martu ove godine pokazala je da je kupljeno četiri puta više karata nego u januaru 2015, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća. Ovaj trend se nastavlja i na mesečnom nivou donosi profit od… »

Gazde "Erport sitija" kupile i zgradu MUP-a

Blic 20.05.2016
Novi vlasnik srušene zgrade MUP-a i atraktivne lokacije u Ulici kneza Miloša, najverovatnije je izrealeska kompanija “AFI Evropa”, čiji su se predstavnici sastali pre mesec dana sa ministarkom građevine Zoranom Mihajlović da bi razgovarali o… »

Srbija open 2016.: Ko najbrže može da složi Rubikovu kocku?

Blic 20.05.2016
Ko je glavni majstor u Srbiji za sastavljanje Rubikove kocke? Odgovor ćemo dobiti 28. i 29. maja u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu (Kraljice Natalije 37) kada bude održano državno prvenstvo “Srbija open 2016”. Takmičenje će trajati dva dana… »