Izvor: Dnevnik arhiva vesti 21.09.2016

Kako je jedan poziv iz Moskve spasao Erdoganov život?

Dnevnik 21.09.2016
Da nije bilo jednog telefonskog poziva iz Moskve veliko je pitanje da li bi turski predsednik Erdogan uopšte bio živ, a kamoli na vlasti, piše "Politika". Kako navode, podaci do kojih je taj list došao iz veoma pouzdanih izvora otkrivaju do sada… »

Devojčica pala s petog sprata i poginula

Dnevnik 21.09.2016
U Subotici se dogodila nezapamćena tragedija kada je sedmogodišnja M. B. preminula nakon pada s terase petog sprata u naselju Prozivka. Tragedija se dogodila u Bajtankoj ulici broj 40. Kada je pala, devojčica je bila još živa, ali podlegla je… »

Brnabić: U državnoj upravi i lokalu 19.500 zaposlenih manje

Dnevnik 21.09.2016
U poslednje dve godine broj zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi smanjen je za ukupno 19.500, a u 2017. biće odlučeno gde će se nastaviti sa otpuštanjem, a gde će moći da dođe i do zapošljavanja, izjavila je danas ministarka… »

I kritike i pohvale Ombudsmanu za izveštaj o stanju prava

Dnevnik 21.09.2016
Odboru za ljudska i manjinska prava danas je Ombudsman predstavio svoj izveštaj za 2015, koji su predstavnici Srpske napredne stranke ocenili kao paušalno viđenje stanja u oblasti prava i pravne sigurnosti, dok su predstavnici opozicije pohvalili i… »

Čeferin: EURO 2020. jedini na svim stranama kontinenta

Dnevnik 21.09.2016
Novi predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin otkrio je danas u Londonu logo Evropskog šampionata 2020. godine. i ocenio da će turnir biti jedinstven kao jedini u istoriji koji će se igrati na svim stranama kontinenta. "UEFA će… »

Gvangžu: Jankovićeva preko Šveđanke Peterson u četvrtfinale

Dnevnik 21.09.2016
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira Gvangžuu, nakon što joj je Šveđanka Rebeka Peterson predala meč drugog kola, pri rezultatu 6:1, 1:0 za Srpkinju. Jankovićeva, koja je postavljena za drugog nosioca, u… »

Oaza srpskog opstanka na KiM

Dnevnik 21.09.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i zamenikom predsednika. Skupštine Vojvodine Damirom Zobenicom, kao i delegacijom grada Novog Sada, boravi na Kosovu i Metohiji, gde je… »

DSS će imati svog, ako ne bude kandidata nacionalne opozicije

Dnevnik 21.09.2016
Predsedništvo Demokratske stranke Srbije predložilo je Glavnom odboru donošenja odluke o učešću te stranke na predsedničkim izborima sa svojim kandidatom, ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu nacionalne opozicije. DS S… »

Brnabić: Od fiskalnih računa dom zdravlja ili vrtić

Dnevnik 21.09.2016
– Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi dobiti nov dom zdravlja ili vrtić – izjavila je. ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić. Ona je, odgovarajući na pitanje novinara šta… »

Kanadski premijer: Sve škole i učenici su bezbedni

Dnevnik 21.09.2016
OTAVA : Kanadski premijer Džastin Trudo izjavio je danas da su na Ostrvu Princa Edvarda sve škole i učenici bezbedni i da je tamo situacija pod kontrolom, nakon pretnji bombama u školskim ustanovama te kanadske provincije, javlja Rojters.Ranije danas… »