Izvor: Dnevnik arhiva vesti 21.09.2016

Obrt u pregovorima o formiranju vlade

Dnevnik 21.09.2016
ZAGREB: Odlukom lidera HSS Kreša Beljaka da ta stranka podrži HDZ dovela je do preokreta u prgovorima o formiranju nove hrvatske vladi koje su ranije započeli šef HDZ Andrej Plenković. i lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov. Ova odluka, naime… »

Najjeftiniji stan u „Beogradu na vodi“ 156.000 evra

Dnevnik 21.09.2016
– Najjeftiniji stan koji se može kupiti u kompleksu „Beograd na vodi” košta 156.000 evra – izjavio je generalni direktor Nikola Nedeljković. On je na pitanje zašto se nigde ne navodi cena kvadrata u prva dva stambena objekta koja su u… »

EU ukinula ograničenja na korišćenje besplatnog interneta

Dnevnik 21.09.2016
BRISEL: Evropska unija je danas ukinula ograničenje na korišćenje besplatnog rominga u trajanju od 90 dana godišnje i obećala je kontrole u cilju sprečavanja zloupotreba. "Nećemo uvesti nikakvu vrstu ograničenja na broj dana u kojima će putnici… »

Murali na parkingu u centru grada

Dnevnik 21.09.2016
Ustupajući na korišćenje svoj prostor na garaži kod Srpskog narodnog pozorišta za murale, JKP „Parking-servis” podržalo je kandidaturu. Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture. Tako je „Parking-servis” postao prvo javno preduzeće koje je… »

Američki milioner pokrenuo sajt o bliskosti Trampa i Putina

Dnevnik 21.09.2016
NjUJORK: Američki milioner Rob Glejzer pokrenuo je portal PutinTramp.org sa ciljem da upozori javnost na "opasnu bliskost" republikanskog kandidata za predsednika SAD i ruskog lidera. Na sajtu će se objavljivati medijski tekstovi i izveštavati o… »

Partizan – Vojvodina 27:26 (15:15)

Dnevnik 21.09.2016
Rukometaši Vojvodine dobrano su se okliznuli na beogradskoj Banjici u duelu s Partizanom u utakmici koja će brzo biti zaboravljena. BEOGRAD: Hala na Banjici, gledalaca 150, sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Partizan -, Vojvodina 3 (3)… »

Osumnjičeni za štetu od 17 miliona dinara

Dnevnik 21.09.2016
Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četiri lica iz Kovačice, zbog opravdane sumnje da su izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Protiv bivšeg predsednika opštine Kovačica Miroslava Krišana optužnica je… »

Rastu zaposlenost i proizvodnja, padaju kamate

Dnevnik 21.09.2016
Istraživački tim Erste grupe podigao je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2016. godinu na 2,6 odsto s prethodna 2,2 procenta, ocenjujući, u najnovijem izveštaju „Srbija – Makroekonomski izgled”„, da će se pozitivna kretanja iz… »

Džonson: Prerano za normalizaciju odnosa sa Moskvom

Dnevnik 21.09.2016
LONDON: Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson poručio je svom kolegi iz Rusije Sergeju Lavrovu da je prerano da se normalizuju diplomatski odnosi između dve zemlje, ali da obe države moraju da nastave dijalog o najvažnijim svetskim… »

Kinezi i Arapi za investicije biraju Srbiju, Turci Makedoniju, Rusi BiH...

Dnevnik 21.09.2016
Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a lošija od zemalja EU, s tim što je Bugarska neznatno bolja od nas, pokazalo je istraživanje Američke privredne komore o poslovnom okruženju u Srbiji. Oko 85 odsto… »