Izvor: Dnevnik arhiva vesti 21.09.2016

Rešeno više od polovine tužbi na osnovu prijave uzbunjivača

Dnevnik 21.09.2016
Otkako je pre 15 meseci počela primena Zakona o zaštiti uzbunjivača u višim sudovima u Srbiji formirano je 157 predmeta po tužbama u vezi sa uzbunjivanjem, od kojih je rešeno 89, rečeno je na današnjem skupu Zakon o zaštiti uzbunjivača - godinu… »

U Dom zdravlja stigao najsavremeniji ultrazvučni ginekološki aparat

Dnevnik 21.09.2016
U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u Domu zdravlja „Novi Sad“ na Limanu je svečano pušten u rad novi ginekološki ultrazvuk, model „samsung H-60“. Aparat je izuzetnog kvaliteta, s visokom rezolucijom i vidljivošću, kao i širokim… »

Njujork: Uzeli kofer, bombu ostavili, FBI ih traži

Dnevnik 21.09.2016
NjUJORK: Američki federalni istražni biro (FBI) objavio je sliku dva muškarca koji su odneli kofer u kome se nalazila bomba koja nije eksplodirala u Njujorku. Kako javlja AP, njih dvojica su viđeni u subotu uveče kako uzimaju bombu iz kofera i… »

Najnoviji avioni i projektili na paradi u Iranu

Dnevnik 21.09.2016
Iran je danas obeležio godišnjicu iračke invazije 1980. godine vojnom paradom na kojoj su prikazani najnoviji iranski brodovi i projektili i poručio SAD da se ne meša u događaje u Zalivu. Na paradi u Teheranu, koju je prenosila državna televizija… »

Mađarska bi mogla tražiti promenu Lisabonskog ugovora

Dnevnik 21.09.2016
BUDIMPEŠTA: Ukoliko 2. oktobra na referendumu dobije jasnu podršku za odbacivanje migrantskih kvota, mađarska vlada bi se mogla založiti i za određene promene Lisabonskog ugovora, objavio je mađarski list Nepsabadšag. Pozivajući se na neimenovane… »

Najs: BiH bi mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije

Dnevnik 21.09.2016
Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007. "BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka dokaza, ali od… »

Kijev spreman za pregovore o dugu sa Moskvom

Dnevnik 21.09.2016
MOSKVA: Ukrajina je spremna da, u pretkrivičnom postupku, pregovara o svom dugu prema Rusiji od tri milijarde dolara, naročito tokom predstojećeg sastanka sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). početkom oktobra, izjavio je danas jedan predstavnik… »

Lavrov traži detaljnu istragu o napadu na humanitarni konvoj

Dnevnik 21.09.2016
NjUJORK : Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je danas u Njujorku na detaljnu i nepristrasnu istragu o nedavnom napadu na humanitarni konvoj u Siriji. Lavrov je, na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Siriji, rekao da prekid vatre… »

„Pej pal” se zaglibio u starim propisima

Dnevnik 21.09.2016
Otkako je preko gotovo tri godine sistem plaćanja „Pej pal” stigao u Srbiju, nikako da plaćanje preko njega postane kod nas rutina. Povodom teškoća u plaćanjima preko tog servisa nedavno se oglasila i Narodna banka Srbije. Objasnili su da „Pej… »

Podela zbog sistema glasanja

Dnevnik 21.09.2016
Na dnevnom redu Skupštine Advokatske komore Beograda (AKB), koja će biti održana u subotu, 24. septembra, u Centru „Sava”, naći će se Predlog novog statuta AKB-a, koji, između ostalog, uvodi nov način glasanja, odnosno na drugačiji način… »