Izvor: Dnevnik arhiva vesti 02.11.2016

Poslaničke teme: Vojna neutralnost i misije

Dnevnik 02.11.2016
Poslanici su rasparavljali o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini i usvajanju godišnjeg plana. upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama. Opozicija zamera… »

Šojgu: Rusija preduzima odbrambene mere kao odgovor NATO-u

Dnevnik 02.11.2016
MINSK: Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da je Rusija prinuđena da preduzme odbrambene mere kao odgovor na to što NATO jača svoje ofanzivne. potencijale na zapadnim granicama Rusije i Belorusije. "Sjedinjene Američke Države i… »

Snage oko Mosula drže pozicije, operaciju ometa smanjena vidljivost

Dnevnik 02.11.2016
BAGDAD: General iračkih specijalnih snaga izjavio je danas da njegovi vojnici "drže pozicije" duž istočnog predgrađa Mosula, ali da slaba vidljivost ometa operaciju oslobađanja tog drugog grada po veličini u Iraku od Islamske države. General… »

Ruf: Povećanje primanja način da se oseti uspešnost reformi

Dnevnik 02.11.2016
Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je jutros da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da je važno… »

Hapšenje u Orašju: Sarajevo ćuti, Zagreb zabrinut

Dnevnik 02.11.2016
ZAGREB/SARAJEVO: Dan nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da je "ugroženost Hrvata" u toj državi "mantra" i neposredno nakon prve. državne posete premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Sarajevu i Mostaru, u… »

„Alternativa” za bivše poslanike DS i DJB u Skupštini APV

Dnevnik 02.11.2016
Skupština Vojvodine dobila je osmu poslaničku grupu u ovom sazivu – „Alernativa za Vojvodinu – Mađarski pokret – DZVM”, koju su formirali poslanici Tamaš Korhec. i Aron Čonka izabrani s liste „Mađarski pokret za autonomiju“, dvoje… »

Albanija: Zaplenjene tri tone droge, uhapšeno 15 osoba

Dnevnik 02.11.2016
TIRANA: U Albaniji su danas zaplenjene tri tone droge i uhapšeno 15 osoba, a u akciji protiv uzgajivača marihuane učestvovalo je oko 100 policajaca, javlja RTS pozivajući se na albanske medije.Akciju u mestu Rešen u Albaniji vodile su specijalne… »

Lavrov: Neke zemlje sabotiraju sirijski mirovni proces

Dnevnik 02.11.2016
ATINA: Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da "neke zemlje" uključene u mirovne pregovore o Siriji sabotiraju taj proces tako što. podržavaju ekstremističke grupe koje žele da svrgnu sirijskog predsednika Bašara el Asada… »

Davenport: Srbija ima svoju spoljnu politiku

Dnevnik 02.11.2016
Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da Srbija ima svoju spoljnu politiku, kao i da za sada EU ima dobre kontakte i razgovore s Ministarstvom spoljnih poslova. Davenport je naglasio da postoji očekivanje od svake zemlje-kandidata da… »

Borisu Džonsonu zabranjeno da dolazi na posao biciklom

Dnevnik 02.11.2016
LONDON: Skotland jard je zabranio britanskom šefu diplomatije Borisu Džonsonu da dolazi na posao biciklom zbog straha da bi mogao da bude meta terorista, pa od sada mora da koristi službeni automobil, objavila je britanska štampa. "Džonsonu je… »