Izvor: Dnevnik arhiva vesti 02.11.2016

Festival zlatnih ansambala Vojvodine

Dnevnik 02.11.2016
„Festival zlatnih ansambala Vojvodine”, osmi po redu, održava se u četvrtak u „Studiju M” i petak u Maloj dvorani Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina”. Na koncertima će se predstaviti više od 700 izvođača tradicionalnog i umetničkog… »

Sin okrivljenog: Metak je prošao kroz mene

Dnevnik 02.11.2016
U novosadskom Višem sudu je otvoren glavni pretres protiv Nikole Samca (72) iz Đurđeva, okrivljenog da je prošle godine u porodičnoj kući. pokušao teško ubistvo sina Veljka, tako što mu je hicem iz pištolja naneo tešku telesnu povredu… »

Rusanda menja upravljača

Dnevnik 02.11.2016
ZRENjANIN: Budući upravljač Parka prirode „Rusanda” u Melencima biće zrenjaninsko Javno preduzeće „Rezervati prirode”, koje će tu ulogu preuzeti od melenačke. Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda”. Ovo je najavljeno na javnoj… »

Prekinuti lanac dugovanja

Dnevnik 02.11.2016
U odnosu na 2014. godinu, kada je menjan Zakon o stečaju, broj pokrenutih stečajeva je udvostručen. Samo od početka ove godine je otvoreno više od 250 postupaka. To je rezultat namere države da privatizaciju privede kraju i sudovima olakša… »

Rusi i ostali da ukinu carinu na fiću, sir, šećer...

Dnevnik 02.11.2016
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poslao je pismo Evroazijskoj ekonomskoj komisiji, u kojem su sadržani srpski predlozi. za budući jedinstveni sporazum o slobodnoj trgovini s pet država te unije, koju… »

Naglasak na (d)efektologiji

Dnevnik 02.11.2016
SUBOTICA: Udruženje za efektološku podršku i edukaciju TEDEF otvorilo je svoja vrata na adresi Nikole Kujundžića 2 sa ciljem pružanja stručne individualne i. grupne podrške deci, mladim i odraslim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama… »

Dogodine i u Vojvodini Godina preduzetništva

Dnevnik 02.11.2016
Srpska ekonomija je ove godine znatno bolja nego prethodnih, a taj trend će biti dogodine još bolji, zaključak je s panel-diskusije „Ekonomsko okruženje i perspektive. za razvoj biznisa”, na kojoj su analitičari i ekonomski stručnjaci… »

Za 15 godina u Srbiju stiglo oko 27 milijardi evra

Dnevnik 02.11.2016
Od 2001. godine u Srbiju se slilo oko 27 milijardi evra stranih investicija, koje su jedan od najvažnijih pokretača privrede. Procenjuje se da će ove godine obim stranih. investicija biti nešto manji od dve milijarde evra, ali cilj Srbije je da one… »

Penzije su mogle biti veće šest odsto

Dnevnik 02.11.2016
Država od 2014. godine, ne računajući rudnike „Resavice”, ne subvencioniše javna preduzeća, ali je jasno da iz srpskog budžeta i dalje novac odlazi nekim velikim. državnim sistemima. Pre nekoliko dana je premijer Aleksandar Vučić ukazao na to… »

Tatjanin cvet uspeha

Dnevnik 02.11.2016
INĐIJA: Direktorka Zemljoradničke zadruge „Žene NSL” iz Novog Slankamena Tatjana Roknić dobitnica je ovogodišnje nagrade Udruženja poslovnih žena Srbije. „Cvet uspeha za ženu zmaja 2016”. Tatjana Roknić ističe da joj je drago što je… »