Izvor: Dnevnik arhiva vesti 02.11.2016

Nove tehnologije šansa za Srbiju

Dnevnik 02.11.2016
Srbija je na dobrom putu primene novih tehnologija, ali je neophodno da ih građani još više prihvate i koriste jer živimo u svetu koji se očigledno uveliko promenio, ocenjeno je na otvaranju konferecije BIZIT.Državna sekretarka u Ministarstvu… »

Uvodi se nulta tolerancija na porodično nasilje

Dnevnik 02.11.2016
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici i uskoro će se o njemu izjašnjavati poslanici Skupštine Srbije. Jedan od ciljeva zakona. o sprečavanju nasilja u porodici je da se u naš pravni sistem unese standard po kojem… »

Pariz: Novak siguran na stratu

Dnevnik 02.11.2016
Novak Đoković otpočeo je učešće na poslednjem Mastersu sezone u Parizu sigurnom partijom protiv Žila Milera – 6:3, 6:4.Najbolji teniser i sportista sveta. delovao je dobro na terenu, u svom prvom meču od eliminacije u polufinala šangajskog… »

Potencijali za saradnju u agrobiznisu

Dnevnik 02.11.2016
U svetlu ukupno dobrih odnosa Srbije u Belgije, u obostranom interesu je unapređenje ekonomske saradnje Autonomne Pokrajine Vojvodine i Belgije, zaključeno je. na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Kraljevine Belgije u… »

Milanović 14. na svetu

Dnevnik 02.11.2016
U gruzijskom gradu Batumiju održano je Prvenstvo sveta za kadete do 12 godina. Srbiju su na ovom velikom takmičenju predstavljali Marko Milanović do 8 godina, Hana Denić. i Jovan Stevanović do 10,Nevena Đorđević i Luka Budisavljević do 12 godina… »

Klečani tradicionalno neugodan rival

Dnevnik 02.11.2016
Posle tri odigrana prvenstvena kola odbojkaši Vojvodine NS seme lideri su šampionata. Pokazali su da, iako mladi, mogu da održe nivo igre potreban za. trijumfe i protiv ekipa koje nisu u njihovom rangu kvaliteta. U Novi Sad dolazi Klek, ekipa… »

Traži se niža cena karte do Veternika

Dnevnik 02.11.2016
Povodom dugogodišnjeg problema Veterničana zbog plaćanja više cene gradskog prevoza, Komisiji za predstavke i predloge obratio se Inicijativni odbor za prikupljanje. potpisa od građana Veternika. Oni u svom dopisu traže da se trasa autobuske linije… »

Sve više posla za dostavljače na biciklima

Dnevnik 02.11.2016
Novosadski klub „Eko-kurir“, osnovan pre gotovo tri godine, koji broji više od 30 stalnih članova, traži nove da bi uspešno obavljao kurirske dostave, kojih je sve više, i realizovao planove za nove ekološke i humanitarne projekte u gradu… »

Bicikle najviše iznajmljivali na Spensu, Novom naselju i Limanu

Dnevnik 02.11.2016
Novosadski „NS bajk“ sistem osmišljen je s ciljem da se bicikl promoviše kao prevozno sredstvo čijom se masovnijom upotrebom doprinosi smanjivanju zagađenja. životne sredine, ali i saobraćajnih gužvi. Razlozi za pokretanja inicijative za… »

Kupusu pala cena u odnosu na prošlu godinu

Dnevnik 02.11.2016
Na Kvantaškoj pijaci cene kupusa su povoljnije u odnosu na one na Futoškoj i Ribljoj pijaci. Građani koji uzimaju robu na veliko na Kvantašu. mogu naći kilogram kupusa po 15 do 25 dinara. Kako smo čuli od trgovaca, ponuda je raznovrsna, a cene su… »